Måndag 22/12

I lördags blev det som sagt New York! Jag hade en toppendag! Trots att det inte blev mycket sömn den natten för varken mig eller Nathalie så var vi pigga och glada! Vi åkte från Nathalie typ tjugo över två på natten in till DC, och bussen skulle inte gå förrän halv fyra, men vilken himla tur att vi kom dit den tid vi kom dit, annars hade i inte fått sitta bredvis varandra. Det var på håret måste jag säga!
vi kom till Chinatown i NY på morgonen, vad var klockan, halv åtta, åtta. Och det var mycket skönt att kliva av bussen på en snötäckt gata, trots kylan. Men det tog inte lång tid innan vi gick in på Starbucks och tog oss det vanliga, en varm choklad. Fast egentligen ville vi bara låna toan, haha!
Sen skulle vi leta efter metron, och vi hittade den, och dessutom kom vi dit vi skulle på första försöket! Vi skulle börja med att kolla in Central Park. Men vi kollade inte så mycket, vi var ju tvungen att hålla oss innom tidsramen för att hinna göra det vi tänkt! Men det såg mysigt ut, och folket måste ha väldigt bra pli på sina hundar, typ alla lät dom springa omkring lösa, och det var många hundägare där!
Vi kollade på lite skridsoåkning och så. Sen vandrade vi vidare och hittade "FIKA", ett svensk café, vi tog oss varsin macka och såklart varm choklad, vilket fick bli våran frukost!
Vad gjorde vi sen? Jag tror vi gick omkring och letade efter toalett! Och sen blev det lite handla på H&M, en titt på julgranen och skridskorinken utanför Rockefeller Center.
Och så kikade vi in Macy's, smockat med folk därinne då, herregud!
Så fick vi bege oss till Broadway och vran efterlängtade show, "Mamma Mia!"! Vi passerade då Times square, vilket är ett rätt ballt ställe!
Hur var då showen? Jo, den var helt underbar. Ångrade inte en sekund att vi köpte biljetter för 130 dollar, vilken blir betydligt mer i svenska kronor. Men det var så kul att se, och så känns det så, jag vet inte, det är så coolt att det är svenskt liksom! Eller svenskt och svenskt, men ja, ni fattar!
Det var i alla fall himla synd att man inte fick ta kort därinne, vilket kom lite som en besvikelse.. Men men, det är smällar man får ta.
Därefter så letade vi reda på Rockefeller Center igen, för nu skulle vi åka upp och se ut över det nattbelysta Manhattan! Och denna syn, mmm underbart!  Nästa gång ska vi upp i Empire State Building som är ännu högre, och så ska vi se Central Park i grönska! Och kolla in affärerna mer!
Trots att det blev en del pengar spenderade på denna trip, var det helt klart värt det! Gillar verkligen NYC!


Broadway med Mamma Mia!


Utsikt över Manhattan!


Central Park


Vi åkte hem igen klockan sju den kvällen, dryg bussresa som gick väldigt långsamt trots att vi satt och babblade typ konstant! Sen sov nathalie hos mig. Dagen efter åt vi mannagruynsgröt och så delade vi på en bagel, älska! Sen bestämde vi oss för att vi ville ha Ben and Jerry's glass, så vi åkte in till DC för att leta reda på det, dessvärre utan resultat. Så vi satte oss på ett av alla Starbucks och tog oss en varmchoklad och en gobit till!

Ne om man skulle ta och ta reda på tvätten som jag ska ta och vika ihop, har en hel del! klockan är snart halv tio och jag vill helst krypa ner i sängen. var så himla trött imorse då jag vaknade, måste få igen lite sömn!

Kommentarer
Postat av: Ailin

Du ;P Hur mkt har du gått upp i vikt egentligen som är på starbucks hela tiden? ;P tss. TJOCKIS ;)

2008-12-23 @ 18:40:48
URL: http://aiilin.blogg.se/
Postat av: Frida

Haha håll käften FETTO ;P Fett är bra att ha fan när kylan tar till ;)

2008-12-24 @ 02:27:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0