Kiss I Sängen Och Ha Det Bra...

Det har varit så himla tråkigt väder idag. Regn, uppehåll, regn, uppehåll och så vidare. Grått och kallt! Vilket visar sig på humöret. Pojkarna bråkade redan innan vi kommit till bilen (vi skulle ju till Knott's Berry Farm). De bråkade om skor så jag ringde Carol och så till slut löste sig det, fast pojkarna var fortfarande putta. Men det gick över efter ett tag!
Så trots regn åkte vi till nöjesparken. Som tur var så var det sånt regn som inte riktigt känns, inga stora regndroppar alltså vilket inte gör så att man blir såå blöt. Fast lite blöt blev man ju ändå. Men vem har dött av lite regn?
Vi åkte massa karuseller. Kulit värre. Man har det bra. Tänk, idag så ingick att åka karuseller i mitt jobb. Inte illa, inte illa. Jag och pojkarna har haft en bra dag trots att det varit lite kyligt. När man väl var på karusellen tänkte man inte på det :-)

Måttligt trött man var då man kom hem då. Käkade en corndog och brödpudding till middag och sen så drack jag och Carol lite glögg. Det var så gott och det tyckte Carol med. Hon sa att hon måste börja med det varje jul. ;-)

Imorgon åker vi (alltså jag och pojkarna) till typ San Diego tror jag för att gå på en vilddjurspark/zoo. Kul. Hoppas på bättre väder!

Och på tal om bättre väder så hoppas jag verkligen på bättre väder imorgonkväll då vi firar in det nya året.
Jag brummar upp till Nathalie och så får vi se vad vi hittar på. Eventuellt drar vi till Universal City Walk.
På fredag har vi tänkt på att prommenera upp till Hollywoodskylten. Hur vi än mår! ;-) Kan bli intressant. Hur som helst blir det nog en fin början på det nya 2010!

Dags för sängen nu! På tal om det så är jag så irriterad på hundrackaren... Kom upp på rummet och då hade hon kissat tre, TRE gånger i min säng... Yey...
Som "tur" var på täcket så det var bara täcket och påslakanet som behövde åka in i tvätten. Just nu ligger det och snurrar runt i tumlaren, vilket betyder jag får kura in mig i filtar den här natten...Toppen. Just great.
Jaja, det blir nog inte så farligt. Man är väl ingen mes heller + att det finns dom som har det värre. Jag tror trots allt att det inte kommer bli så kallt ändå. Det "irriterande" är ju det att jag precis tvättade mina sängkläder, igår faktiskt. Det slår aldrig fel... ;-)

Förrestsen så drömde jag inatt att jag skulle åka hem och hälsa på en sväng vilket jag tyckte var så kul och det var så bra för då kunde jag ta med mig så mycket saker hem så det inte skulle bli så himla för mycket då jag väl skulle åka hem för gott liksom. Men jag tror aldrig jag kom iväg, men det var i alla fall en skön känsla.

Ne ni.. Nu måste jag samla lite krafter inför den kommande dagen.
Ha en toppendag, den sista på år 2009. Tänk. det här året kommer aldrig komma igen. så är det ju med varje dag egentligen med men ja.. ni fattar ;-)


Ciao!





Chuck E Cheese's

Jobbade lite senare än vanligt ikväll för Carol och John skulle åka och hämta nå biljetter till en vilddjurspark eller vad det var som jag och pojkarna ska på på torsdag och så passade de på att gå på en "dejt" med ;-) Så när det var dags för middag så åkte vi iväg till Chuck E Cheese's där man kan äta och spela spel så det gjorde vi. Det var kul :-)
Och imorgon ska jag ta pojakrna till en typ nöjespark, Knott's Berry Farm, för tillfället Merry Farm för att det är jultider. Det är som med Halloween, då hetter det ju Knott's Scary Farm!
Ska bli roligt. Jag hoppas pojkarna vill åka alla läskiga "rides"!



Ööh?

Haha ofta pojkarna inte får äta chokaldbollarnaför att det är kaffe i dom... Carol och John har itne sagt det åt mig men kaleo sa det flera gånger idag att dom inte kunde äta dom för det är kaffe i dom och deras föräldrar vill inte att dom ska ha kaffe. Haha seriöst? Nåja.. mer till mig, vilket kanske inte är så bra men ändå ;-)

Chokladbollar :-D

Det har varit en rätt lugn dag. Vi har inte gjort så mycket, pojkarna har suttit mycket med sina tv-spel och framför tv:n. Jag har suttit framför datorn och så har jag suttit och ritat lite.
Coco har varit jätteduktig idag, inte haft många olyckor idag :-) framsteg med andra ord alltså!

Tog mig ut på en springtur/promenad efter att jag hade slutat. Oturligt nog började benhinnan göra jätteont då jag gick, den har itne känts så mycket på länge. Jag tror att det kan vara för att jag gått i klackar rätt mycket de senaste två helgerna...

Bakade förresten chokladbollar med Kaleo idag. Dom var så goda :-D och det kändes så... svenskt att se dom på något vis ;-)

Förresten. Mitt knä gör jäkla ont nu kände jag. Jag slog det så hårt på trappräcket och då gjorde det riktigt riktigt ont men sedan gick det typ över men nu efter att ha suttit still ett tag och jag klev upp så ömmar det riktigt mycket. Stackars!

Söndag

Då var man åter hemma igen. Skönt. Var en lång resa hem kändes det som, mycket trafik och jag var tröttare än någonsin. Vilket är en lite som en plåga då man sitter framför ratten och det inte finns någonstans att stanna. Men jag lyckades komma hem!

Idag så vart det som sagt bio igen för mig och Nathalie, It's Complicated. Den var så bra tycker jag, mysig :-) Efter filmen käkade vi middag på IKEA, köttbullar med potatismos, gräddsås och lingonsylt. Riktigt mums! Och sen blev man riktigt mätt. När vi ändå var där så passade jag på att köpa vaniljsocker och pärlsocker. Så kan jag baka chokladbollar med pojkarna, eller i alla fall med Kaleo, den yngsta, för han gillar att baka och sånt. Och så kanske jag kan baka bullar... :-)

Just ja! Jag måste ju bara säga också att då jag åkte till Nathalie igår lyckades jag se var någonstans Hollywood skylten sitter! Kändes så kul att se den och så var det så fint väder och jag kände mig bara så... glad över att vara här! Men jag måste ta mig en närmare titt på den innan jag åker härifrån! :-)

Annandag Jul

Då var jultiderna för det här året typ över. Jag vet inte, räknas det som över än?
Jag hade en toppenbra juldag. Vid tio så knackade Carol på min rumsdörr och frågade om jag ville öppna julklappar. Så då var det upp och hoppa och innan vi hade julklappsutdelningen ville Carol att vi skulle äta min risgrynsgröt till frukost så jag värmde upp den och så käkade vi lite. De verkade tycka det var jättegott, även fast de inte riktigt visste hur de skulle äta det... :-P
Sedan öppnade vi julklappar och jag hade trott att jag kanske bara skulle få någon liten grej sådära men jag fick typ jättemycket. Jag fick en väggkalender, morgonrock, tofflor, mjukisstrumpor, $15 på iTunes (när jag nu ska kunna använda det), en liten chokladask, ett Twilight spel (bords-spel alltså) och det bästa av allt, $100 på Forever 21 (!!!) tror ni jag blev glad eller?! :-)






Lite senare på dagen, runt halv två eller något så åkte vi iväg till Carols bror med familj där vi var en del människor. Ungefär som som på Thanksgiving, kändes nästan som att det var Thanksgiving igen, för en del av maten var densamma. Men det var gott!




Efter maten var det mer julklappar och jag fick två till julklappar. Av brodern och hans fru fick jag två hudkrämer och av Carols mamma fick jag halsband, armband och örhängen. Kanske inte världens snyggaste men jag blev glad ändå. Det ser typ ut som röda trä "pärlor"... Tydligen är det korall i alla fall!

När det var dags för hemfärden kändes det som klockan åtminstone skulle vara elva, men det väl ca tjugo över sju. Blev lite vila i bilen och när vi åter var hemma igen, tio över åtta skulle klockan ha kunnat vara efter midnatt. Det kändes som det alltså..
Men så var det inte och det var skönt för då hade jag tid att sitta och rita lite :-D och äta godis...
På tal om godis tog jag med mig skumtomtelådan till dit vi firade jul och det gillades. Tror faktiskt hela lådan gick åt! :-)





Och nu så här på lördagkvällen/natten sitter jag uppe hos Nathalie! Vi har kikat i lite affärer, käkat middag, käkat glass och sen drog vi en bio, "Did You Hear About The Morgans?". Den var faktiskt rätt bra, bättre än vad jag hade trott den skulle vara.
Imorgon hade vi tänkt att se på "It's Complicated" med Maryl Streep. Den tror jag är bra! :-D

Ny Bild

Okey jag sa ju att jag skulle färglägga en redan ritad bild så det gjorde jag och här är resultatet:



Det tog typ jättelång tid och nu är klockan strax efter ett på natten och jag är trött! Så godnatt, eller god morgon på er! :-)

Massa Gotta


Haha vafan... Godis som om jag inte varit i Sverige på typ 10 år ;-)
Men TACK å TACK för alla julklappar!!!
Kommer ju gå upp typ 150kg om jag äter allt det dära ;-P



Pappas paket kom idag! Och sen har vi nästan alla paketen tillsammans :-D
Det var alltså innan jag öppnade dem, så egentligen borde jag
väl ha lagt upp den första bilden och de här två bilderna tvärtom...



Min tomegröt!


Blä vad mätt jag är!... Har ätit lite godis sedan jag öppnade julklapparna, för typ 20 minuter sedan eller något. Åt några skummisar, lite choklad och polkatryfflar och så. Gott!

Vid fem i eftermiddags så kom Carols mamma och två bröder varav ena har fru och tre barn. Vi åt middag och hade trevligt och sedan åkte vi iväg till kyrkan. Och jag var så sjukt trött. Ett tag höll jag på somna. Tråkigt. Tycker ju det är trevligt att vara där men men.
Och imorgon (den 25:e alltså) åker vi iväg till han brodern med familj och firar jul där!

Fick ju en massa manga pennor från alla håll och kanter, typ. Det är kul. Längtar tills att använda dom. Nu är det lite för sent för att börja på någonting. Men jag kanske kan fylla i någon som jag redan ritat... :-D

24:e December

Mmm. Sitter och smaskar på lite marabou choklad nu. Det är rätt gott! :-)

Tomegröt!

Nu står tomtegröten på spisen och puttrar. Första gången i mitt liv som jag lagar det! Den ska egentligen vara klar nu men den får stå ett litet tag till för den är lite lös ännu... Den lyckades bli lite bränd i botten upptäckte jag, typiskt. Men bara jag itne skrapar upp det så borde det väl vara okey!... Tänkte egentligen låta den stå i kastrullen fram till imorgonbitti men eftersom det r lite bränt i botten skippar jag nog den idén. Jag vill ju inte att familjen ska se det heller. Haha.

Jag måste bara berätta en sak som råkade hända mig idag. Det är inte en sån bra sak, rätt farlig...
Jag råkade nämligen missa att trafikljuset stod på rött så jag körde liksom ändå, trots att det var rött... Det roliga var (ja tänk för det finns faktiskt något komiskt i det hela) att jag satt och tänkte... Jag tänkte att "vad konstigt det känns att köra utan glasögon... Och ändå ser jag ungefär som 'vanligt' (med brillor)". Ja... Och så "ser" jag inte rödljuset. "Ser" = tänkte... Hade ju kunnat sluta inte så bra, men nu blev det inte så. Jag måste försöka tänka så mycket, seriöst. Det kan va farligt och jag har jättelätt för att verkligen sjunka in i min egna lilla värld...

Ne nu ska jag titta till gröten och provsmaka lite innan det blir dags att besöka sängen :-)


Några min. senare.
It turned out pretty well.
inte nå hårda korn, inte för salt, krämig och så så jag tycker nog att jag lyckades ganska bra :-D

X-mas Feelings



Här är julkänslorna på topp kan jag säga ;-)
Or not. Men det går bra ändå!




Liten Coco!


Hon har förövrigt varit ganska jobbig idag. Men söt och gó mellan varven. Hon är ju jättegosig och hon vill absolut inte bli lämnad själv. Så nu ligger hon bredvid mitt ben med sin lilla fleecefilt på sig och sover.
Men i alla fall... hon höll på göra mig galen för ett tag sedan för då hade jag varit ute med henne ett bra tag och så kom jag in och så ville Kaleo vara ute med henne ett tag så de var ute en stund. Sen så hör jag att Kainoa tycker att hon luktar bajs...
Så direkt då de kom in kissade hon på ett ställe och bajsade på ett annat. Jäkla hund alltså. SÅ iriiterande... Hon har kissat ute en gång, EN GÅNG på hela dagen idag!!!

Och så fick jag mina linser idag som mamma skickade vidare till mig. Gick ruggigt snabbt! :-) Känns skumt att ha linser i båda ögonen och mitt vänstra är nog inte riktigt vant att ha något i det för jag känner verkligen att det sitter något där, vilket jag hoppas jag kommer vänja mig vid! Annars ser jag nog ungefär som jag gör med glasögon på! Så det avrt ju rätt bra!

Så får jag väl passa på att önska er där hemma
en riktigt GOD JUL eftersom det nu är
julafton där hemma!
GOD JUL!!!

Lite Kiss

Hundrackarn kissar inne hela tiden. Så fort hon varit ute sätter hon sig och kissar då vi kommer in. Jaja nu har vi något agt jobba med. Hehe. Hon är söt i alla fall.

Coco Chanel

Då var vi en hund rikare! Vi åkte för att titta på en liten tre månaders hundvalp och Carol blev helt såld så hon köpte henne utan att kappt ens fundera över det, för $50. Inte illa, riktigt billigt. Dock är hon inte vaccinerad eller något än så det måste vi styra upp. Familjen som hade henne kunde inte ha kvar henne för att dom har två små barn på typ 6 månader och och två eller något, och mamman hade fått henne i present. Och medan jag ändå pratar om dem måste jag slänga in att jag inte förstår hur de kunde låta oss komma in i deras lilla lägenhet. Den var så smutsig och stökig och illaluktande så jag skulle skämmas öronen av mig om det var jag som bodde där. Heltäckningsmattan var alldeles fläckig, låg fullt med kläder på bordet, det var liksom ett berg. Luktade illa gjorde det och den minsta flickan på halvåret låg och sov i en barnvagn... Och så trångt det var det. Jag förstår inte hur man kan bo så...
I alla fall så har vi nu en liten chokladbrunfärgad hundvalpstik på tre månader och hon är en blandras. Pappan är weimaraner medan mamman är hälften labrador, en fjärdedels pitbull och den andra fjärdedelen okänd.
Hon är så söt. Ska fixa till en bild på henne i morgon.
Pojkarna vet inget än utan de ska få henne i morgon som en tidig julklapp innan Carol och John åker till jobbet. För de kommer inte kunna gömma henne ända tills på fredag.
John visste inget heller om att vi åkte iväg och tittade på en hundvalp, så Carol ringde och bad honom komma ner då vi kommit hem och oj vad överraskad han blev. Han var som ett litet barn på julafton, han blev superglad!
Vi fick med en typ pappersgrej som hon ska kunna kissa på. Och det tyckte C och J var jättebra och de skulle föröska vänja henne med det så länge. Alltså inte bara, men typ ja ni fattar. De kommer ju låta henne gå ut på morgonen innan de åker på jobbet och så och jag kommer ta ut henne under dagarna men där emellan, eller något.
Det såg ut som att hon skulle sätta sig och kissa och jag kände mig beredd på att ta henne och lyfta ut henne men så såg jag att C och J tyckte det var jättebra att hon gick dit (visst bättre kanske det än på golvet där det inte är nå papper men alltså ändå). Jag förstår inte, det är ju bara äcklligt. Det är ju bäst att försöka träna henne med det nu på en gång istället för att man måste vänja om henne sen. Fast dom kanske tänkte att dom bara ska ha papperet tills hon är helt rumsren eller något, jag vet inte...
Det är i alla fall skönt att det är jag som ska va hemma med henne på dagarna så kan jag försöka lära henne det. Det är väl bättre att hon går och ställer sig vid dörren då hon behöver göra sina behov?
Men som sagt så vet jag inte länge de tänker låta henna ha dom där papperen.
Förresten så heter hon Coco Chanel! Det roliga var att då vi satt där ute och pratade med den förra ägaren så kom det förbi en annan hund som också hette Coco, Coco Chanel. Haha hur ofta liksom? :-P

Men jag ska se om jag kan styra upp någon bild... Och så har jag videosarna att fixa med. Men först av allt ska jag sova lite :-)

Förresten fick jag julpaket av mamma idag! :-D

Och så en sista sak. I morgon är det min sista dag för veckan för Carol ska va ledig på julafton så det betyder att jag också kommer ska va ledig och på juldagen är jag ledig och så kommer jag ska få jobba lite extra nästa vecka (för att pojakrna inte är i skolan men jag behöver inte jobba längre liksom) fram till den 31:a och då ska jag få va eldig med, eller kanske inte va ledig den 31:a utan på fredag den 1:a... Nu blev jag inte riktigt säker på vad hon sa. Men förmodligen är det så! :-)

Ne ni. Ha en bra onsdag där hemma!

Tihi

Nu ska jag snart åka och kolla på en hundvalp med Carol :-)

För övrigt var konserten med Lady Gaga grym igår!!! ska lägga in lite videoklipp senare!


Helgens Bilder

Okey då ska jag rabbla upp lite om helgen.
På fredagkväll kom Nathalie till Irvine och så brummade vi iväg till Irvine Spectrum för att käka god middag på The Cheesecake Factory. Och god middag var det verkligen! Jag åt köttfärs med ärtor, morötter och svamp med potatismos ovanpå. Suuupergott! Och efterrätten var lagom god den med!

Massa olika goda cheesecakes!




Väntar på att få ett bord!



För att Nathalie skulle få fina lockar på lördagkväll provade jag att
fläta hennes hår som faster Eva gjorde på mig och Sanne någon påsk!



På lördagen kom vi upp i skaplig tid och åkte iväg till Irvine Spectrum igen för att shoppa lite! det var en jättevarm dag. Det var liksom lagom varmt i skuggan!

Och hon kunde ju inte gå runt med den frillan på lördagen

så hon fick låna min mössa. Det värsta var att folk nog trodde hon hade cancer...


Köpte byxor på H&M!

 

Och jag älskar dom!

 

Köpte även två par strumpor, paljettpannband och en jätteskön stor lössittande tröja :-D

Sedan när vi kom tillbaka till Rancho Santa Margarita köpte jag mig ett par nya dojjor som jag är sååå glad över!

Älska!

 

Sedan så började vi göra oss i ordning för kvällen och vi förberedde oss med lite gott vin! Och jag måste ju såga att Nathalies hår vart jättesnyggt!

Snygg!

 

That's me!

 

Carol gjorde oss varsin eggnog och det var första gången som jag smakade det.

Och det var faktiskt gott!

 

Oskyldigt... hehe

 

Mys vid stranden i Hermosa

 

 

Det blev en rolig kväll även fast den kanske inte blev som vi trott. Men hur ofta blir det det? Vi kom till huset där vi skulle vara fast då började typ alla åka in till Hermosa. Så vi stannade ett tag, drack lite eggnog och smirnoff och sen drog även vi dit. nathalie den klanten tänkte inte på att ta med sig sitt ID..... Men vi hade kul i alla fall! :-D

 

Igår, söndag klev vi upp och gjorde oss i ordning för jag skulle iväg och se Nötknäpparen med min au pair grupp så jag lämnade Nathalie vid en galleria så länge. Jag måste ju medge att baletten var fin och så men den kändes så himla lång!

Sedan åkte vi hem och jag förberdde lite packning och sånt för sedan brummade vi upp till Nathalie där jag spenderade natten. Och ikväll blir det Lady Gaga! Wohoo :-D

 


Barabra

Helgen har varit helt toppen! Och nu sitter jag hos Nathalie! Men jag återkommer med mer info om helgen imorgon kanske! :-)
Bjuder på en bild så länge!


Massa kort tog vi! Och så var det jag som stod för frissan på N igen :-D

Skadad grabb

Nu har pojakrna jullov. Kändes helt fel att gå till skolan och veta att nu fick alla barnen ledigt för att det är jul... Med en solig dag/tidig eftermiddag, varm som en svensk sommareftermiddag så är det lite halvsådär med julfeelingen.. Hade varit mer "troligt" med sommarlov, typ...

Sitter här i soffan med en skdad pojke. Jag vet inte hur "skadad" han är, men jag skulle tippa på att det inte är något farligt utan att han bara har lite ont. Vi skulle cykla och mata ankorna och så föll Kainoa över/på styret (jag såg inte riktigt) typ rätt utanför huset. Så satt han på huk och snyftade/grät ett tag och när han inte slutade gick vi in. Han hade väl svårt för att gå och så gör det tydligen ont då han andas och jag fick knappt känna för då gjorde det ont. Men nu är John hemma så vi får se vad han säger!

Oj då... han ahr tydligen brytit revbenet :-( Stackars liten!

Newport Landing

Så igår så åkte vill Newport Beach för att åka båt och titta på strandhusens julpyntning och hur båtarna var julpyntade. Vissa såg riktigt häftiga ut faktiskt. Fick inte så värst bra bilder eftersom det var mörkt. Men en del hus var väldigt roliga att se på. Något hus var helt inklätt i lampor och så på taket var det någon ljusgrej som snurrade runt. Någons hus såg inte ens ut som ett hus som man bor i, det såg mer ut som en leksaksaffär ;-)
Och båtarna var liksom själva paraden!


Det där blåa uppe på taket är den där grejen som höll på snurra runt! Och det syns inte på bilden men det var lampor i olika färger och vissa som blinkade, på huset.



Vi hade en liten tomte som fiskar och en säl på våran båt ;-)


Fredag idag, vilket betyder att min Darling kommer ikväll! Och så betyder det ju även att en hel helg ligger framför en :-D

Den Sista...

Nu så åker den sista lussekatten ner i magen på mig!
En pizzaslice, lussekatt och kaffe fick bli min lunch idag!

Finns inte så mycket annat att uppdatera er om... Läste ut min sista bok igår. Den var bra, "Misstanken". Tror nästan jag ska knäppa kort på alla böcker jag läst den senaste tiden ;-)

Pjuh. Nu är jag mätt i magen. Och vad ska jag göra nu då timmen innan jag börjar igen? Har gjort allting på datorn... Slå in pojkarnas julklappar kanske...


Fullspeckad Helg :-)

Känner mig glad :-) Hade ett lång samtal med Jessica, det var kul! Och så kommer Nathalie till mig i helgen, rättare sagt på fredagkväll. Ska vi käka namnammiddag på The Cheesecake Factory. Och på lördag ska vi gå på ett Christmas Cocktail Party med Carol och John i Redondo Beach! Skojigt värre. Eller det kan man ju inte veta men det känns som det ;-)
På söndag har jag Au Pair möte och vi ska se Nötknäckaren (baletten). Sedan brummar väl jag och Nathalie upp till henne i Valley Village för jag ska vara ledig på måndag eftersom... eftersom vi ska på Lady Gaga!!! Det är ju inte förrän på kvällen men jag har ledigt hela dagen!

Babbel Om Det Ointressanta

Hmm... Nathalie gav mig en liten tankeställare nu angående mina sparpengar... Vart mycket som snurrar runt i huvudet.
Så har jag betalat Carol det som blev extra av collegeavgiften. Familjen ska ju betala $500 så jag fick betala $240 och så passade jag på att betala $200 för Costa Rica trippen med. Så nu har jag det bortgjort. Det enda är bara det att jag nu är skyldig mig själv $440 eftersom jag tog från mina så kallade sparpengar. Jag räknade ut att om jag betalar ("sätter undan") $20 extra till mig själv varje vecka kommer jag efter 22 veckor (mitten av maj) ha betalat tillbaka mig själv så jag inte är skyldig mig själv något. Hehe.
Egentligen borde det inte vara någon big deal, jag menar det är ju pengar som jag lagt undan och det ska väl användas till såna här saker, som skola och resa? Men ändå. Och om jag ska göra något sista månaden "måste" jag ju ha lite extra extra pengar... Egentligen är det ju kolugnt!
Ne slutsnackat om pengar!

Sitter här med en av Carols linser. Jag behöver styrka -2,0 men det är -2,50 på den hä.r Ser rätt bra med mitt högra öga ändå (mycket bättre än om jag är utan) det är bara det att jag måste ha en lins på mitt vänstra + att det förmodligen är bättre med den styrka jag bör ha på mitt högra. Just nu ser jag suddigare på avstånd än vad jag gör då jag har antingen glasögon eller lins. Hehe... Har i alla fall beställt linser på nätet så vi får hoppas på att det bli OK. Hoppas eftersom jag egentligen bör göra en synundersökning då jag säkert borde ha en annan styrka på vänsterögat nu...
Ne nu tycker jag att jag har pratat mycket om min syn på "sistone". Det måste bli tjatit och vem bryr sig liksom? ;-)

Jaha... vad har jag att prata om då då då jag inte ska prata om mina ögon?... Eller om pengar? Kanske att... det börjar bli dags för sängen?

Vet ni? Snart äre jul!

Nästan Klar Nu!

Som jag så igårkväll så tänkte jag rita en liten bild och det gjorde jag med! Vill ni se?? det får ni göra varken ni vill eller inte! :-D




Fatta vad skönt! Nu är jag i princip färdig med alla klappar, eller jag har ju inte slagit in allt än men jag har bara en halv julklapp var att fixa och det tror jag jag får fixa till helgen. Och det är till Carol och John. Skönt!
Och så kirrade jag även Nathalies julklapp. Hihi! :-D
Den här förmiddagen har pinnat iväg väldigt fort, nu måste jag ju snart gå och hämta pojkarna.

Som vanligt ungefär så hade jag jättesvårt för att somna igårkväll, i vanlig ordning. Jag förstår inte...
Men då jag låg där och försökte somna så kom jag ju på att det här blir typ sista veckan som jag är så ledig på förmiddagen... Nästa vecka och två veckor framåt eller nåt, till den 4:e januari så har pojkarna jullov. Men det betyder ju att jag kan sova in lite på mornarna i alla fall. Men sen så den 11:e januari så börjar jag ju själv "skolan", eller mina kurser mån-tors. Men det blir kul! :-) På tal om det så måste jag nog ta och ringa dit till skolan. I morgon kanske. Och på tal om ringa så ringde jag Nipoptik imorse, och det gick bra. Får se vad som händer (och fötter). Jag ska prova använda en lins av den styrkan som Carol har, även fast det inte är riktigt rätt. Vi får se hur det går. Hehe.
När jag kommer hem till sommarn ska jag i alla fall ta och göra en synunderssökning!

Nee... Nu är det dags för mig att gå och hämta hem Kaleo och Kainoa!

Måndagkväll

Det blev en hellugn eftermiddag. Kainoa (den äldste pojken, 10 år) hade massor av läxa. Så när Carol och John kom hem höll han fortfarande på med den och det var typ tjugo över sex och vi kom väl hem runt halv tre... De har någon Mayflower vecka på skolan, om när man upptäckte Amerika så de låtsas att de är på båten Mayflower.
Så det blev som sagt en lugn eftermiddag, då jag läste med Kaleo (8 år) och sen gjorde jag klart online orientationen för college och vek lite tvätt.

Förresten så ska vi tydligen inte en båt utan vi ska se typ nån julbåtparad eller något liknande från stranden. Kanske. Om jag fattade det rätt. Det återstår att se ;-)

Dracks rödvin till middagen så nu börjar jag känna mig lite skönt trött. Men klockan är ju bara åtta så riktigt än kan jag ju inte lägga mig. Funderar på att försöka få till en teckning, var ett tag sedan :-)

Videos på Jay Sean & Taylor Swift

Här har vi två videos från Jingle Ball konserten. Den första är det Jay Sean på och den andra Taylor Swift!
De är tyvärr väldigt korta för att jag hade så lite batteri på telefonen och då jag filmade Taylor Swift så dödde telefonen...




Sömn Syn Sol Strand (eller nåt)

Trots att jag var så himla trött igår så hade jag verkligen jättesvårt för att somna när det väl var dags. Kan det ha berott på att jag sov så himla mycket natten före det? När jag väl hade somnat så sov jag inte så bra. Men jag känner mig inte tröttare än vanligt idag så det är skönt!

Det kostar en del att gå och kolla synen här så jag funderar bara på att ringa till Nipoptik och fråga vilken styrka jag har på ögonen och vilken styrka jag behöver på linser och så, men det måste bli imorgon i så fall... Jag skulle ju egentligen behöva kolla synen eftersom jag tror den blivit lite sämre på det bra ögat men det är knappt märkbart så det kan nog vänta tills jag kommer tillbaka till Sverige!
Carol frågade vad jag har/behöver för styrka för jag kanske kan låna linser från henne. Bussigt! Men som sagt vet jag ju inte vad jag behöver eller har för styrka riktigt.

Vädret är rätt fint. skönt att det inte regnar. Det är så dystert.
Och med det här vädret kan jag verkligen inte fatta att det är jul nästa vecka!!! Och på tal om jul så fick jag paket från mormor i dag, kul! Men jag ska inte öppna det förrän nästa vecka! :-D

På torsdag ska jag med familj eventuellt till någon strand, kommer inte ihåg vilken, och typ åka ut med någon båt om jag förstod det hela rätt. Det ska vara någon julgrej, typ så man kan se massa julbelysning och sånt på stranden. Äh jag vet inte hur det var men det ska bli kul i så fall. Och så ska vi eventuellt se på "The Princess and The Frog" innan. Hihi :-D

13:e December

Har inte så himla mycket att uppdatera om sedan igår. Gårkvällen var lugn, den spenderades i sängen trött som jag var läsandes och så var jag på datorn och halvtittade på TV:n! Runt halv tolv somnade jag så gott och så sov jag enda fram till elva. Så det blev en del timmars sömn, skönt!
Nu ska jag väl hoppa in i duschen och sen käka lite lunch/frukost.

Ha en bra Lucia-dag!

Lördag 12/12

Var en helmysig kväll med riktigt gott vin och bra film(er) och två trevliga tjejer :-) Med film(er) menar jag att de hde hyrt två filmer och vi såg först på "My Sister's Keeper" och när vi slog på "The Taking of Pelham 123" så var ingen av oss på något direkt titta-på-film-humör längre utan vi satt mest och småpratade i stället! :-)

Ute bara regnar det och regnar, tråkigt. Det är en riktig slappar dag! Jag vill åka ut och kolla i lite affärer men eftersom jag inte fått min lön än för den gågna veckan är jag rätt pank. Och min familj är inte hemma nu heller så jag får vänta på att få några pengar. Men det är lugnt, jag är så trött i alla fall!
Känner mig sugen på en bio med gör jag!

TRÖTT!

American Pancake

Imorse efter att jag tagit mig en morgonpromenad och en liten springtur så satt jag och tittade på morgontv:n och då gjorde de pannaka och då blev jag så sugen på det så jag bestämde mig för att laga det. Kruxet vara bara det att jag tror att vi inte har något bakpulver så jag tog fram jäst istället. Så jag lagade alltså pannkakor med (torr)jäst i. Låter skumt...  I alla fall så la jag på skivad banan med och det blev faktiskt helt OK och så honung hade jag på när det var dags att äta. vart rätt mumsigt.  Fast jag tror nog ändå det skulle smaka lite bättre med bakpulver, kanske? Men det var jättegott med banan i :-)


Pannkaka med banan i och honung på :-D


Igårkväll åkte jag till Starbucks och träffade Marli och Karin, det var kul. Så fick vi en liten kaka att dela på från den/de som jobbade. Haha. Bussigt.

Vill köpa skor! Dels de som jag visade förut men också något par stövlar. Hmm.

Fredag idag, sjukt vad veckan har gått fort! Men skönt med helg snart! :-)

Ha Den Äran På Dagen Farmor!!!

Det var en fin föreställning. Skrev jag förut att det var en konsert? I alla fall så var det en julshow jag menade. "The Journey" hette den och handlade så klart om innan Jesus föddes och så!

På vägen hem så tog John oss till något grannskap som han sa skulle ha mycket julpynt och nog hade dom det alltid, även fast allt inte var tänt som han sa. Önskar jag hade haft kameran. De hade till och med satt upp ljusslingor på ledningarna mellan husen och jättemycket ljusslingor runt husen, på buskarna och ja julsaker på gårdar och sånt tjofs!
En gård hade nog lindat in allt de hade med ljusslingor. Till och med palmerna. Stammarna var inlindade i gult ljus och palmbladen med grönt och det var till och med en lysfigur som klättrade. Himla häftigt att se! Även fast det kanske är lite överdrivet så är det mysigt :-)

Galet förresten att det redan är torsdag i morgon! Vilket betyder att min fina, snälla, kära farmor fyller år! Så ETT STORT GRATTIS TILL DIG! :-) Eftersom det redan är torsdag den 10:e hemma i Sverige kan jag skriva grattis redan nu i stället för i morgon då dagen nästan är över där hemma!

Frida i städtagen

Jag har faktiskt varit riktigt duktig den här förmiddagen om jag får säga det själv! Jag har varit ute på en promenad, tvättat, dammat massa på mitt rum vilekt innebär att jag rengjort persiennerna i mitt fönster (sådana dära stora breda och det tog jättelång tid) och så spegeln, nattduksbordet, och två byrås! Och nu har jag och pojakrna ett rent och fräscht bdrum också för jag har städat där inne med och bäddat rent i sängen min :-)

Ikväll ska jag följa med familjen till kyrkan på en julkonsert!

Och så får jag inte glömma att i april 2-11 åker vi till Costa Rica, wohoo :-D

Lussekatter

I eftermiddag vart det lussekattsbak, älskar verkligen lukten av saffran! Och så hjälpte Kaleo mig att göra själva lussekatterna när det var dags! Kainoa hade fullt upp med att spela på datorn. Kaleo tyckte att det var jätteroligt och han verkar verkligen gilla lussekatterna och det gör jag med. De blev faktiskt väldigt goda! Det skulle bli 48 stcken katter men det blev bara 18. Hehe. De blev ganska stora, tog kort på dem men de ser inte så stora ut fast då ligger ju de största längst under. När de skulle jäsas för andra gången jäste de upp och blev jättestora, innan halva jästiden hade gått hade de jäst ihop på ena plåten.
Hur som helst så blev de perfekt gräddade, enligt min åsikt i alla fall. Fast jag hade gärna haft mer ägg på dem, de ser lite matta ut, men eftersom de inte har någon penselborste fick jag använda hushållspapper så nåja, funkade i alla fall och min värd familj vet ju ändå inte hur de ska se ut ;-)
Läste lite om lussekatternas historia och jag trodde att de hade något med Luciafirande att göra men det har det inte. De gjordes förr i tiden för at hålla onda makter borta och den gula ljusa färgen skulle de väl tydligen vara skygga för, om jag inte minns helt fel.


Lussisar :-D


Jag hoppas jag kan somna snabbt ikväll för i morgon måste jag ta mig ut på min morgon prommis och inte gå tillbaka till sängen. I går kväll tog det verkligen jättelång tid innan jag lyckades somna, trots att jag var jättetrött! Konstigt... Så jag hoppas jag kan somna lite snabbare ikväll! Kanske är vinet. I så fall kommer det bli lika "jobbigt" ikväll. För det är jobbigt att försöka somna när det inte går :-P

Och så har jag bestämt mig för att ta power yoga istället för yoga :-) Stackars min kropp säger jag när jag börjar. Power yoga måndagar och onsdagar och pilates tisdagar och torsdagar. Haha. Jag kommer ha en sådan träningsvärk. Men det blir nog... skönt. Jag gillar då man märker att man har tränat!


Tänker på Dig och Saknar Dig!

Varm Mjölk Med Skumtomte

Ännu en slöar dag. Vilket betyder att då jag jobbat färdigt på morgonen går jag och lägger mig igen i stället för att gå ut på min morgon promenad och så. Måste ta tag i det där igen! Var iskallt i sängen och i huset i morse. Kanske inte iskallt men det var kallt. Och jag höll på frysa ihjäl då jag låg i sängen. Kunde inte somna för det var så kallt så till slut fick jag ta på mig mina mjukisbyxor men det var fortfarande kallt men jag lyckades somna till slut i alla fall och vaknade kvart i elva :-)
Innan jag gick och la mig värmde jag lite mjölk och la i en skumtomte, bara för att jag tyckte det kändes som att det skulle vara gott. Men jag tror jag skulle behövt stoppa i kanske två tomtar för att få mer smak, men skumtomten blev mjuk och väldigt god :-D

Älskar Dessa Kvällar



Taylor Swift :-)


Det har
varit en helmysig kväll! Mycket prat och skratt och lite vin för mig och Carol! Mycket trevligt mycket trevligt. Blev väldigt mycket prat och skratt och så, om lite allt möjligt, som vanligt då vi fått lite vin i kroppen :-D

Dagen har bara erbjudit regn! Den har varit väldigt lugn, förutom då det var dags för middag och pojkarna, eller Kainoa, fått någon sockerchock efter att ha käkat godis i smyg. Herregud. Han kunde inte vara still och slutade aldrig skratta, haha!

Så har jag bestämt vad jag ska ta för collegekalsser; pilates och yoga! :-D Jag hoppas jag får ihop tillräckligt med timmar, annars kan det bli knepigt, men det löser sig nog! Ser i alla fall fram emot det! Roliga klasser. Fast jag vet ändå inte om jag borde ta yoga eller power yoga? Någon? Så i januari börjar jag college, haha. Även fast jag bara kommer läsa såna dära kanske inte så nödvändiga klasser men ändå!
Funderar om jag ska gå till självförsvarsklassen med även fast den är full för att se om det finns någon ledig klass där då den börjar. Man kan göra så för det finns nästan alltid någon som väljer att "släppa" en klass. Men jag har inte bestämt mig än. Vore nog säkrare för att få ihop tillräckligt med timmar och så skulle det vara kul att lära sig självförsvar men samtidigt vet jag inte om jag orkar hålla på, alltså orka så gör jag men jag orkar inte hålla på med att prova gå dit för att se om det finns nån plats ledig och så kanske det inte gör det... Nåja, vi får se!

Dags för sängen nu tror jag. Tio i elva och jag känner tröttheten komma krypandes!

Åter igen så har det varit en helskön kväll :-)



Funderar på att köpa de här skorna... Vad tycks? De är faktiskt jättesköna :-D och jag behöver faktiskt ett par nya skor för mina andra skor är så fula tycker jag :-P Borde jag?

För övrigt så hade jag på mig min gråa- och svartrandiga tröja idag och jag älskar den :-D

Nej ni... Klockan är alldeles för mycket. Ciao!


Och Regnet Det Bara Öser Ner

Jisses vad trött jag är! Även fast klockan är tio i tolv och jag har varit vaken sen typ elva. Jobbade en timme i morse och så sa John att han kunde ta pojkarna till skolan, han är hemma sjuk i dag.
Så då gick jag upp och läste ut Shopaholic får en Syster och sen så sov jag ett tag, ca 1,5-2 timmar. Skönt men nu orkar jag knappt röra mig.
Det regnar en massa här, så jag behöver ju inte känna allt för dåligt samvete för att jag fortfarande ligger i sängen. Men jag ska nog ta mig upp och duscha snart och käka lite :-)

Är det inte konstigt att jag under hela helgen mått superbra och inte kännt mig speciellt snuvig eller haft ont i halsen. Hade ju det under förra veckan och så så fort jag kom tillbaka hem började känna av halsen igen? Jag som trodde jag blivit frisk!

Toppenbra helg!

Det har varit en riktigt mysig toppenhelg! Blev inte så många filmer som vi hade tänkt utan det blev bara en men det gör ju inget. Vi hade tänkt att se "Everybody's Fine" idag men eftersom det var så himla svårt att hitta en parkering för det var fullt i hela parkeringshuset så hann vi inte. Utan då gick vi och kikade i affärer istället, och det var kul! Kom hem med en ny tröja, ett nytt linne och tre nya tunna, glittriga diadem :-)


Forever 21 ;-)
Tröjan tyckte jag var lite rolig, den är randig på baksidan med och linnet var hur skönt som helst!


Igår så så åkte jag och Nathalie ner till L.A. för att gå på Kiss Fm Jingle Ball konserten! Vi hade rätt bra platser och vi fick se Jay Sean, The Ting Tings, Jason Derülo, LMFAO, 3OH!3, Fabolous, Keri Hilson och Taylor Swift!
Och ni skulle hört publiken då det var Taylors tur att uppträda (sist självklart eftersom alla ville se henne mest). Ojojoj.
Jag tycker alla gjorde bra uppträdanden även fast vissa hade bättre sånger än andra. Sedan avslutade vi dagen/kvällen/natten med drive thru mat på donken!
Och i två nätter har jag fått lega och höra på Nathalies hostningar. Okey, inte hela nätterna men under en stund. Och nu känns det som att jag börjar få hosta. Naaaathtaliiie! ;-)

När jag kom hem nu ikväll så var huset julpyntat med lampor, ser mysigt ut. Och så höll de på att pynta julgranen då jag kom in. Känns kul med jul! Lite annorlunda att de tar in granen så himla tidigt här!

Och när jag kom upp till rummet väntade det post på mig där. Skumtomtar och saffran från mamma, tack! :-D Gott!
Så jag tror jag ska ta och baka lussekatter med pojkarna någon dag i veckan! :-) Gottit!

Snart är det Desperate Housewives på TV:n! Det ska jag kika på och sen är söndagen och helgen i princip slut.

Har en del bilder sen igårkväll men jag måste rensa och fixa så dom får komma upp en annan dag men en eller två kan jag väl bjuda på:



Lördag!

Så då var det lördag och ikväll ska jag och Nathalie ner till L.A. på Kiis FM's Jingle Ball (Kiis FM är en radiokanal). Och då kommer artister som bla. Taylor Swift och Jay Sean att uppträda. Hur kul kommer inte det att bli?! :-D

Igårkväll så åkte vi på bio och såg på "Old Dogs". Den var väl sådär. Inte så jättebra. Och sedan for vi och käkade nattkäk på In N' Out Burgers. Och på vägen dit så hade mitt vatten läkt ut i väskan, yey! Så när vi kom hem märkte jag att min (amerikanska) mobil knastrade en massa. Så jag tog ut batteriet och torkade lite och nu funkar den finfint, tack och lov!

Ne nu börjar klockan närma sig tolv så en frukost kanske skulle sitta fint i våra magar??

Fredag

Äntligen är det fredag! Och varför tycker jag äntligen? Jo för att det är alltid skönt med fredag men framför allt tycker jag äntligen för att jag ska en riktig myshelg med Nathalie, så jag brummar dit ikväll då jag slutat jobba :-)

Igår så åkte jag ju och träffade en tjej från Sverige, Marli. Och så kom en annan tjej, också från Sverige. Det var riktigt trevligt och skönt att komma ut och göra något efter jobbet annat än att sitta och uggla på dataskärmen :-)

I morse åkte jag till ett Starbucks väldigt nära mig och köpte mig en pepparkaks latte. Jag kände mig verkligen i behov av lite kaffe, hade inte druckit något på hela gårdagen och dagen blev så seg och jag var såå trött, och samma sak var det i morse. Höll på somna på golvet då jag hade gjort sit-uos, eller jag hade kunnat somna!
Och så fort jag började sörpla i mig så kände jag mig så mycket bättre :-)

Nätshopping

I dag köpte jag pojkarnas julklappar, på nätet. Skönt att ha dem undanstökade, typ. Inväntar bara på att de ska komma! Så nu har jag Carol och John kvar och vad fasn ska hitta på åt dem?? Jättesvårt jue! Och så har jag ju åt min Nathalie kvar också!

Nu ska jag ta och brumma i väg till ett Starbucks och träffa en tjej som också är från Sverige :-)


Ciao!

Onsdag

På fredag kommer jag ska kunna ansöka om collegeklasser men jag vet inte vad jag ska välja riktigt. Ska nog i alla fall ta teater men då har jag fortfarande 3 credits kvar. Ville ta självförsvar men den klassen är redan full. Funderar på om jag ska ritning, eller simning. Vill ta volleyboll med men jag tror inte de har nå tider som passar mig. Hmm...


Saknar Dig. Tänker på Dig.

Nästäppa

Vad skönt det är att jobba efter den här helgen. Haha. Fast det känns tungt att kliva upp tidigt men ändå. Eftermiddagen har flytit på bra, efter skolan var vi i parken en stund och sen gick vi hem för att göra läxa och så gav jag pojkarna mat och vek lite tvätt och sen kom John hem strax innan 18 så han ska ta pojkarna till vattenpolon.

Min näsa är täppt och mitt huvud känns lite... tyngre än vanligt. Det gör inte ont utan känns bara lite tungt. Carol är väldigt dålig, tror jag. Hon var hemma igår och kom ut ur sovrummet runt lunchdags och när jag kom hem med pojkarna från skolan gav hon mig resten av dagen ledigt. Men i dag har hon inte visat sig på hela dagen så hon mår nog inte så bra. Jag hoppas inte jag blir sämre än så här, speciellt inte eftersom jag ska till min Nathalie till helgen... Faktiskt redan på fredag ska jag dit :-) Längtar! Hoppas bara inte på massa trafik på vägen dit!..

Förresten känns det lite halvkonstigt med December. Fast det gör det väl varje år?.. Men det känns nog lite extra konstigt här, där man kanske skulle kunna tro att det är... September?

RSS 2.0