Kaffegrädde Ska Det Vara!

Det blidde ingen yoga igårkväll för mig och Carol. Vi råkade komma dit några minuter för sent och då var det alldeles fullt i rummet så då bestämde vi oss att gå till Thai/Kina resturangen som ligger bredvid och äta middag. Mumsigt var det! :-)
Det gjorde mig inte så mycket faktiskt att vi inte "yogade" något, jag var så himla trött efter klasserna jag hade på morgonen. Känns verkligen skillnad mellan att göra två klasser istället för en.
Fast idag känner jag mig inte lika trött trots två klasser (power)yoga, kanske börjar bli van?! Vet inte hur jag ska klara mig nästa vecka. Kommer väl få abstinensbesvär. Haha ne det kommer nog gå bra! ;-)
Kommer nästan kännas konstigt ännu nästa vecka då jag är tillbaka igen att inte gå på dubbla lektioner, tråkigt!

Har nyss druckit upp min lunch. Efter yogan idag stannade jag på "Baluka" och köpte mig en smoothie. Dom har superdupergoda smoothies och stora är dom med. Riktigt riktigt gott!

Snart är det dags att hämta pojkarna på skolan och idag kommer två andra pojkar att följa med hem för mamman till dem behövde hjälp att ta dem till baseball matchen (ena pojken är i Kainoas team). Får vi se hur det går ;-)

Känns som att tröttheten börjar komma smygandes nu. Hehe. Fast i och för sig, har ju inte druckit något kaffe på hela veckan så det kan ju bero lite på det med.
Anledningen till inget kaffedrickande är för att vi inte har någon kaffegrädde, den är slut. OH NO! Vi brukar oftast ha en med vaniljsmak, yummy! Och nu är det så, att jag inte längre kan dricka kaffe med mjölk och socker. Usch så äckligt det är, tunnt och blaskigt av mjölken. Ne, coffee creamer ska det vara!!! ;-)

Hälsofreak?

Känner mig trött, vill inte alls börja jobba om ca 25 minuter. Ingen baseball för boysen idag så jag vet inte vad vi ska hitta på, inte så himla fint väder heller så vi kan ju inte gå till poolen. Nåja, det löser sig :-)

Pilates idag och det var jobbigt som vanligt, svettigt och ansträngande alltså. Så det är ju jobbigt på ett bra sätt, vill att det ska vara jobbigt! ;-) Stannade sedan på yogan som är efteråt och likaså gjorde Marli. Inte lika jobbigt som pilatesen men fortfarande rätt anträngande, vissa saker. Speciellt om man använder vikter!
Alla vet ju att det är bra att motionera och att man ska göra det och så. Men visste ni att man ska helst göra det så man svettas 6 dagar/vecka? Alltså inte svettas i 6 dagar men att man ska träna 6 dagar i veckan, men det fattade ni nog. Hehe ;-) Och då man pensioneras ska man helst göra ett träningsschema som man har i stället för att gå till jobbet. För våran kropp har det i sig liksom, så har det varit sedan... typ tidernas begynnelse tänkte jag säga men ni fattar. Kliva upp på morgonen och gå till arbetet och förr fick man ju vara ute och jaga så man hade något att äta.
Gör man ingenting alls så ställer kroppen in sig på att dö, ungefär och man blir tjock.
Det är liksom inpräntat i våra huvuden och kroppar.
Så motionera åtminstone 6 dagar i veckan så man svettas, gör ni det? ;-)
Haha hälsofreaket Frida!
Ne men jag är inte alltid så hälsosam heller, men jag försöker. Motionera försöker jag göra nästan varje dag bara för att jag mår bra av det.
Jag gör det inte för att jag känner någon press att gå ner i vikt eller så utan för att det känns bra och jag mår bra av det, det rensar huvudet på något vis och man kan tänka bättre och inte ha alla de där tankarna att "ååh jag borde gå ut och springa" eller vad det nu kan vara man funderar på att man borde göra.
Man får ett mer positivt tänkande och jag tror att det visas utåt också.
Sen är det ju inte alltid jag känner så här, inte alltid man har orken. Men vad gör det? Ibland har man det bara inte, men då kan man göra något lugnare. Känner man inte för att springa just idag så gå istället då.
Ta hand om din kropp/dig själv som du skulle ta hand om ditt eget barn.


Jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst, tycker det är så intressant. Har lärt mig mycket sedan jag började klasserna. Så sådant som jag tagit upp har jag fått lära mig från klasserna och det är så intressant :-)
En sak till bara, eller kanske två. Gör inte illa dig själv, det är skillnad mellan att göra illa (som ben mot ben) och att ha det lite obekvämt, som om musklerna börjar svida!
Andra saken är att vi kanske vill göra vissa saker som andra gör men det är inte ens säkert att vi kan, hur mycket vi än vill och tränar. För att vi, våra ben i kroppen, är byggda på olika sätt och det kan vi inte ändra på! (Exempel, varför kan hon få upp benet så högt, eller varför kan hon böja ryggen så mycket osv.). Vilket går ihop med det jag nyss skrev, att försöker vi göra det i alla fall så gör vi oss illa istället.
Och det är väl inte bra?!
Det är bara att jämföra vår egen kropp, ena sidan är inte helt lik den andra. Så vi kanske kan göra en sak med ena armen men inte riktigt samma med andra för då blir det "ben mot ben", och man kan få "bone-bruse" vilket kan ta ett tag att läka och man vill väl inte gå omkring och ha ont?!

Haha nu tycker väl ni att jag är värsta nörden men... whatever! :-)
Jag vet inte vad som skedde men jag fick nån kick då jag började skriva och kunde inte sluta och vet ni vad? Jag känner mig piggare efter att ha fått skriva av mig och dela med mig av sådant som jag har fått lära mig. Även fast det är ganska självklart vissa saker så är det lätt att "glömma", eller lyssna på tankarna för mycket.
Så... Bry dig om dig själv och ta hand om din kropp! Det är kul! ;-)

PS! Jag är inget hälsofreak men jag tycker om att må bra. Jag har mina ups och downs. Just nu tror jag att jag är i en "upp-period", då jag har det lite lättare för att motstå frestelser och då jag känner mig sugen på att motionera.
Jag har mina komplex men jag frörsöker att inte ägna dom så mycket uppmärksamhet. Vad gör det för gott liksom, att fokusera på det som man är missnöjd med? Men åter igen, vissa dagar är bättre och vissa sämre.
Så åter igen, jag är inget hälsofreak jag håller bara på att lära mig att ta hand om min kropp på ett hälsosammare sätt ;-)
Får se hur länge jag kommer ihåg allt det här efter att mina klasser har slutat. Usch vill inte alls att dom ska ta slut! :-(
Det är så kul att prova olika saker och lära sig och se hur man blir bättre och starkare och hur man får det lättare att gå in i olika positioner och hur all stretching ger resultat. Sakta men säkert. Stretchar man så det gör ont ger det raka motsatsen. Det drar ihop sig och får motsatt effekt. Man får lära sig att ha tålamod och att allt tar sin tid. Ha inte så brottom. Fast jag vet, det är svårt! ;-)


Ne slut på det som ni kanske bara tycker är struntprat eller massa babbel. Det känns som att det blev väldigt babbligt men som jag sa skulle jag kunna fortsätta hur länge som helst och det ploppar bara upp mer och mer saker som jag vill dela med mig av, det är kul! :-)

Ikväll blir det yoga med min värd-mamma. Aktiv vecka det här, förra med och det känns kanoners! Gruvar mig lite för nästa vecka då jag förmodligen inte kommer motionera alls ;-)
Och samma sak då klasserna slutar, jag kommer ju inte hålla igång lika mycket. Även fast jag ska försöka göra lite pilates och så här hemma kommer man ju inte alls känna sig lika motiverad. Men det ska nog gå bra i alla fall.

Ne nu måste jag sluta innan det blir alldeles för snurrigt i huvudena på er! Btw. Sitter och klurar på en liten grej! :-)



Min sötaste sötnos! Love ya!

Tre Timmar

Utövade tre timmars yoga (poweryoga) idag, eller nästan tre timmar. Bra gjort tycker jag! :-)
Så nu känner jag mig så där skönt slut i kroppen. Jag var alltså på två lektioner i rad.

Det är ju nämligen så som ni vet att jag är borta hela nästa vecka och då kommer jag missa mina klasser och för det första är timmarna viktiga för mig för att jag enligt visumet måste läsa ett visst antal timmar och för det andra vill jag inte att det ska stå att jag har någon frånvaro! ;-)
Och missar vi nån klass så kan vi göra "make up classes". Först hade jag tänkt att strunta i det för jag tror att jag kan få bra precis med timmar i alla fall. Men så bestämde jag mig för att göra det i alla fall så jag frågade Nancy om det är möjligt att göra dom klasserna innan man ens missat någon klass, om man vet att man kommer missa. Så det kunde jag men hon tyckte inte att jag behövde det egentlgien för att jag inte har missat en enda klass hittills och hon sätter liksom A, B, C osv betyg. Så förmodligen kommer jag ju få A! ;-) Men som sagt, timmarna. Man vill ju vara på den säkra sidan + att jag vill ta vara på det för att jag tycker det är kul! :-D
Så, jag ska väl stanna imorgon efter pilatesen med och göra yoga och samma på onsdag och torsdag. Och mellan torsdag och fredag åker vi!
Allt för att försöka bli fit till Costa Rica vet ni! ;-)

Åh Vilken Härlig Dag!

Det har varit en riktigt kanonskön dag!
När jag satt och pratade med mamma, mormor, Charlie, morfar och Eva på skype imorse så frågade Carol om jag ville följa med till stranden och självklart ville jag ju det!
Vi lämnade först av Kainoa på hans träning och så åkte jag, Carol, John och Kaleo till Huntington Beach där det var massa folk och massa fina gamla bilar och husvagnar som folk har stylat till. Och så var det surftävling där och man fick massa gratisgrejor.
Låg där och och solade ett tag tills vi sedan var tvungna att åka tillbaka för att hämta Kainoa och sedan spenderade vi lite tid vid poolen.
Så jag har nog fått lite färg på mig idag :-) Har varit superduperskönt.
Nu sitter jag hemma igen i ett väldigt varmt rum och inväntar skymningen för då ska jag nog ge mig ut på en liten spring/joggingrunda. Om jag inte är alltför trött. Solen tar ju all energi från en dagar som denna!












Shopping

Ojojoj vad jag har gjort av med pengar sen igår! Mamma det är ditt fel! ;-)
Blev ju som sagt yogabyxor och linne igår (lördag).
Idag har jag umgåtts med Peggy och vi har allt shoppat lite till. Idag blev det ett till träningslinne som jag ska ha på pilatesen tänkte jag, två par nya skor, sunbrills (alltså solglasögon), handväska och en klänning + godmat på Cheesecake Factory!



Mina nya supersköna yoga pants!



Svart yoga linne - inte så märkvärdigt



New shoes! De svarta är så himla superdupersköna!!!
De guldiga tyckte jag var söta men det ser kanske inte så bra ut just på bilden :-)



Ny klänning som ska med till Costa Rica och så mitt nya träningslinne!



Söt liten handväska! :-D



Solbrillor



Dags för käk för mig och Peggy. Vi beställde samma sak för det lät så mumsigt och
det var det också: lax med bbq sås, potatismos och friterade lökringar. Yummy!!!
Till efterrätt delade vi på en underbart god jordnötssmörscheesecake med jordnötssmörs-
godisar på. Delicious!



Imorse åkte jag och Carol och gjorde yoga. Det var riktigt jobbigt, blev svettig! ;-)
Och jag var så trött då klockan ringde, kände att jag inte hade sovit klart men skönt att komma upp i god tid eftersom då känns dagen längre = "längre" helg! Hihi.

Söndag imorgon (eller snarare idag kanske?) och jag vet inte vad som händer, har inga planer. Det hade jag ju egentligen inte för den här helgen alls och jag tänkte vad bra för då kan jag spara massa pengar! :-D
Hah! Vi tror oss veta så mycket om vad som ska ske men ack så lite vi verkligen tror oss veta. Men kul har det varit och jag är nöjd, även om jag kanske känner lite "ångest" över mitt icke-sparande denna helg ;-)



Mormor! Kommer jag ihåg rätt att du kommer hem idag (söndag)? I så fall... Hej mormor! Nu har du en del läsning att ta igen! Men du har väl inte brottom?! Läker du ihop fint? Det hoppas jag, jag vill inte att du ska vara trasig! Men jag tycker om dig lika mycket för det för trasig eller ej så är du ju ändå mormor och den bästa av dom alla, fast jag vill hellre att du ska vara hel och frisk! :-) <3

How To Train Your Dragon




Såg på den här filmen ikväll med Carol och pojkarna och den var sååååå bra, älskade den! :-D Vi såg den i IMAX 3D, på en extra stor bioduk alltså! Åh den var så söt! Och bilden var så klar och ja... jag tycker de gör filmerna så bra nu, jag menar man kunde typ se porerna i ansiktet på dem (och hallå, det är en "tecknad"/animerad film + armhår och ja, massa sådana små detaljer).
Ne den var riktigt bra faktiskt!!! Den bästa jag sett på ett tag! ;-)
Jag vill väl också ha en drake, jag vill ha Toothless, den svarta som är hans, Hiccups, drake. Så himla söt! :-D

Imorgon vid tio över nio ska jag och Carol åka på ett yogapass, yey vad duktiga vi är!
Btw. Köpte nya (riktiga) yoga byxor idag och ett yoga linne som verkligen sitter där det ska och inte åker upp eller så. Slänger in bilder imorgon för nu orkar jag inte, klockan är ändå tolv på natten så...
Men. Byxorna är übersköna, så himla mjuka (inte luddigt mjuka), man vill liksom aldrig ta av sig dom!  :-)

Ne nu är det dags för mig att välkomna sömnen medan Ni där hemma ska påbörja en ny dag och förhoppningsvis får ni en fin lördag!
Och LYCKA TILL med pimpeltävlingen där hemma i Helgum!!!

Dutti!

Var duktig att åka till yogaworks imorse för att gå på ett yogapass. Jag var nära på att låta bli för jag var så himla trött. Man är väl alltid trött  på morgonen men för mig brukar det gå över rätt snabbt men inte den här morgonen. Och innan jag vaknade var jag liksom vid medvetande ungefär och tänkte att ne min kropp är så himla slut jag orkar inte. Men då klockan ringde så var den inte så slut som jag tyckte då jag sov så jag tänkte att ne jag åker dit i alla fall. Så efter att jag pratat lite med mamma och Charlie på skype for jag dit. Vi gjorde lite head-standings (vilket jag inte gjort föut men det gick bra, stod mot väggen) och så lite shoulder-standings och lite andra saker. Trevligt.
Jag vill bli en yoga- och pilatesinstruktör :-D Och öppna en typ yoghurt- och smoothieskedja eller nåt. Hihi.

När jag kom hem blev det lite mera snack på skype med mami och bror! :-)
Just nu sitter jag och kikar på jättesköna yogabyxor på nätet för att jämföra lite priser. Såg ett par på rea på yogawork och dom känns så underbart sköna!!! Vill ha!

Fredag idag och snart helg. Ska nog åka och kolla på ett linne i helgen som jag såg igår på Target som jag kanske kan göra yoga och pilates i, måste prova det. Och så såg jag ett par jättesöta och sköna sandaler som jag vill ha!


Om en vecka åker vi, jihoo! :-D

Trött Tröttare Tröttast

Kan ni ana hur trött jag är? Jag är supertrött, skulle kunna somna om jag lägger ner huvudet men jag måste gå och tvätta fejjan (kanske inte det största problemet) men linserna däremot måste tas ut innan sovdags.
Så efter ett stenhårt pilatespass idag och sedan ett hårt och svettigt yogapass nu ikväll på yogaworks är jag färdig för sängen, har en känsla av att jag kommer somna gott.
Funderar på att åka till yogaworks imorgon på förmiddagen för lite yoga eftersom jag inte har nå klasser på fredagar. Är ändå sugen på att springa ut och träna konditionen men det kan jag göra en annan dag för nu när jag har en veckas tid på mig att träna gå på så många pass jag vill borde jag ju utnyttja det liksom ;-) Annars kostar ett pass $20 och medlemsskap per månad kommer jag inte ihåg men åtminstone över 100 dollar, så... Yoga imorgon då kanske?!

Det var en helt OK eftermiddag idag, pojkarna gick upp i varv mot slutet innan John och Carol kom hem men vi hade kul i alla fall. Skrattade rätt mycket. Började med att jag och Kaleo hade stirr-tävling, han vann hela tiden. Men jag skyller på mina linser för dom torkade så jag var tvungen att blinka. Så då föreslog jag att vi skulle ha en inte-visa-tänderna-tävling. Gick väl sådär men det var rätt roligt med.
Han hade i alla fall svårt med att slutaföra sin stavning så jag sa att om han gjorde klart den skulle jag visa han och Kainoa något. Så efter ett tag med lite koncentrationssvårigheter blev han färdig och jag visade dem mitt låtsas-/magskratt. Hahaha. Ojojoj, det tyckte dom var så roligt, som dom började skratta. Och så hade jag visat dem en grimas först som Kenneth "lärt" mig, då man drar ner undre ögonlocken typ och petar upp näsan (kan ni tänka er så sexigt?!) lägg då till mitt magskratt, ni som vet hur det låter. Hahah. Jaa, det var roligt det! Ni skulle sett deras blick, de såg jätteimpade ut! ;-)

Torsdag Igen?

Ni vet hur man blir så där glittrig av sand?
Så är jag över typ hela kroppen, i alla fall i solen. Det märkte jag då jag skulle hämta pojkarna.
Använde nämligen en ny lotion idag efter att jag duschat så sedan skimrade jag fint, visste inte att man blev glittrig av den. Luktar gott gör den med, typ björnbär.
Efter skolan stannade vi i parken ett bra tag. Jag pratade massa med grannen mitt emot. Han berättade att han vandrat lite bland bergen idag och sa att jag borde göra det med någon kompis (Nathalie nästa gång du är här kanske?!!) eller att jag kunde följa med han och en annan granne någon gång. Ska tydligen vara jättefint!
Måste göra det innan jag åker hem och det sa jag till han. Han blev väldigt förvånad när jag sa att jag åker hem i slutet av Juni. Han ba I'm so sad to hear that. Han trodde att jag skulle skulle stanna i i alla fall några år.
Så höll han på fråga om sätt hur man kan bli medborgare här och så. Han hade en rätt bra idé, tycker jag. Att om man vill bli medborgare så borde man ungefär som tjäna landet i kanske två år. Gå med i armén eller vad som helst, välgörenhetsarbete och om man gör det i princip gratis men att man får mat och boende i två år så kan man bli medborgare sedan.
Han undrade om jag ville åka hem och tyckte att jag skulle kolla upp hur man kan "bosätta" sig här.

Annars då? Var ju på yoga (nybörjaryoga) med Carol igår. Så intressant att se hur yoga kan vara olika, gjorde en del poser som jag inte provat på förut och hur lärarna känns olika även fast man kanske bara sitter tyst och blundar.
Än så länge gillar jag bäst min pilates- och yogalärare Nancy.
Och på tal om det. Haha. Hon, Nancy, körde stenhårt med oss idag på pilatesen. Eller jag kan inte säga att hon kör hårt med oss för hon tvingar oss ju inte till något utan det är upp till var och en hur mycket man vill träna liksom. Vi gör som hon säger och sen tar var och en i olika mycket. Jag kör på jag och jag svettades järnet, men alltid känns det lika skönt att känna sig slut efter en bra träning!
Efteråt blev det (såklart) Chunky Strawberry Topper från Jamba Juice med Marli.
För övrigt vet jag inte vad jag ska ta mig till när mina klasser slutar, vill verkligen inte att dom ska sluta. Gillar att vara där, både på yogan och pilatesen!
Typ bara sju veckor kvar minus en vecka för mig då jag är i Costa Rica! Sju veckor?!

Slutligen måste jag bara säga att den här veckan har gått så fort. Redan torsdag? Inte klokt vad tiden springer.

Mycket Att Göra!

...Not!

Jag har
så tråkigt, har inte ett dugg att göra. Är man inte för rolig? Jobbar man så längtar man tills man slutar men när man väl slutar har man inte ett skit att göra, inte om man har gjort allting som finns att göra på datorn.
Jag fick nämligen sluta tidigare idag för John var ledig så han tog pojkarna till baseballen runt fyra. Och tjipp tjopp var jag helt göralös. I och för sig var det rätt skönt för pojkarna har typ varit ett (ursäkta mig men) pain in the a** idag. Inte lyssnat på ett ord av vad jag sagt och skrikit och stojjat.
Så när huset var tomt och tyst beslöt jag mig för att dra på mig ett par shorts och ta med Coco ut på en promenad runt sjön i den varma, sköna eftermiddagssolen. Det var härligt.
Men nu då? Klockan är halv sex och jag har inget att göra fram till klockan sju. Kul? Haha. Ne, jag klagar inte jag bara berättar läget lite. Jag är ju faktiskt glad över att få sluta tidigt, det är alltid skönt även fast man blir göralös.
Klockan sju så ska jag och Carol åka och träna lite yoga!
Jag tror jag ska ta och läsa lite kanske. Men samtidigt vill jag ju inte läsa allt för mycket för jag vill inte att boken ska ta slut, inte för att jag behöver oroa mig för det nu men jag ska ju till Costa Rica och lata mig en vecka också ;-)

Hahaha, jag tror Coco blev trött av promenaden och solen. Hon ligger nere och jag sitter uppe och så hörde jag hur hon började snarka, fast då väckte hon sig själv.

Update?

Vad säga? Har nog inte så mycket nytt att komma med.
Mina klasser är i full gång igen, skönt! :-) Idag var det ett riktigt poweryogapass måste jag säga, vi körde med hantlar under nästan hela tiden,m la ifrån oss dom bara någon gång ibland då vi skulle göra någon övning då vi inte kunde använda dom.
Det kändes i alla fall riktigt bra. Och imorgon på pilatesen ska vi köra med hantlar under hela passet med!
Sen tror jag att jag och Carol ska gå på yogapass på kvällen under en veckas tid, tror man kan prova gratis eller något i den stilen.

Nästa helg så är det Costa Rica som gäller, så förväntansfull! :-D

Hipp Hipp Hurra!


Grattis brorsan på 17-årsdagen!!!
Nu stämmer ju faktiskt åldern in på hur du ser ut ;-)

18 månader idag ( måndag den 22:a )







Det har varit en kanonhelg som vanligt med min fina Nathalie! När vi vaknade på lördagen gjorde vi oss i ordning och brummade iväg till Sunset Beach för att ligga och få lite färg på oss. Vattnet var dock iskallt så det blev inget bad, men nästa gång!
Efter ca två timmar där åkte vi till Huntington Beach och gick omkring där lite, mycket trevligare där :-)







Haha sedan på kvällen hade vi huset för oss själva och vi hade varit och införskaffat två vinflaskor. Jag målade mina tår mörklila med mitt nya nagellack från Forever 21 som jag äntligen fick tillbaka från att ha förväxlat påsarna med Nathalie förra helgen.
Efter en film så var vi i full gång med att spela Rock Band, sjunga och spela gitarr. Urkul!
efter spelandet var jag på topp och tyckte att det skulle va kul att gå ner i brygga och jo ja, det hade vi rätt roligt åt. Och kan ni tänka er, jag till och med stod på händer och gick ner i brygga från det hållet. Det var år och da'r sedan jag gjorde det. Haha.


Min t-shirt och linne från förra helgen.



Igår var var det söndag och vi hängde i Irvine Spectrum och dagen kändes ovanligt lång jämfört med vad den annars brukar kännas innan Nathalie är tvungen att åka till tåget. Så vi kikade i lite affärer och jag kom ifrån H&M med nya nylonleggings och ett par nya röda shorts ;-)





Nathalie: Det ser ut som en krokodil med vingar.
Jag: Eller så är det en drake kanske...
Dah...

Haha Nathalie... krokodil med vingar?




Tjingeling!


BTW! 18 månader har jag nu härjat i USA!

Äntligen Helg

En väldarns trevlig kväll, jag och Carol delade på en flaska vin till middagen. Så från strax efter åtta någon gång till ca tjugo i tolv har vi suttit och pratat om en massa saker, men kanske mest om hennes jobb och så har hon lärt mig reglerna till baseball! Kommer inte ens ihåg vad vi snackade om i början... Vi satt ju som i några timmar...
Gott med vin i alla fall (vitt)!
Innan middagen satt jag och spelade Egyptian War med grabbarna, kul. Dom är så roliga även fast dom är jobbiga ibland. Speciellt Kaleo eftersom han är yngre har han midre tålamod + att han fuskar och så ibland. Men det är så roligt hur dom (mest Kaleo) tycker det är så roligt att sparka eller försöka göra illa den andre mellan benen, haha! ;-)
I alla fall så sa Carol kommer ni inte sakna Frida, mitt i spelandet och det kändes så sorligt. Jag kommer verkligen ska lämna dom och jag kan inte tänka mig det eller se det framför mig.. Även fast jag är rätt säker på att jag och Carol kommer hålla kontakten så är ju ändå det stor skillnad. Men man får vara glad för det man har fått uppleva + att jag vet att jag alltid kommer ha en familj här borta! :-)

Imorgon så kommer min Darling hit, var ett tag sedan. Ska bli kul och på lördag någon gång mitt på dagen/eftermiddagen får vi huset för oss själva fram till nästa dag! :-) Och så ska vi ju såklart byta tillbaka våra påsar!!!

Ne nu är både mitt huvud och mina ögon så trötta så det är nog bäst att krypa ner, tur att jag är ledig imorgon eftersom klockan snart är midnatt!

Ha en skön fredag allesammans! Tjingeling!

Vill Ni Veta Något Kul?!

Gissa vad, gissa vad, gissa vad!!!!

Joo... jag sa ju förut att jag och Sannemaräng hade lite planer och nu är det bestämt! Känns dunderkul och jag längtar så, hihi!



Hit ska vi!!! :-D


Det gick rätt snabbt det där. Typ redan en vecka efter att Sanne kom upp med idén så är resan bokad till LONDON!!!
Bokade både flyg och hotell idag till ett bra pris så nu är det bara att vänta till september! Wohoo. Den 3:e till 8:e blir vi borta och vi kommer ha såå rooligt! Hihi! Awesome!


Torsdag idag och ännu en dag då solen skiner och det är varmt! Blev dock inget solande idag vilket jag hade planerat men jag blev ju stuck framför datorn med Sanne och vårat bokande och kikande, hann inte ens duscha efter min springrunda imorse innan det var dags att hämta boysen från skolan, men nu är det fixat.
Kaleo har match idag och Kainoa har träning och idag är min sista arbetsdag för den här veckan, nice! :-)

Åh det är så kul att vi ska åka till London, staden som det känns som man bara måste ha besökt! Klias redan i fingrarna! :-D

Om Sömn och Drömmar och Lite Ditten och Datten

Tror jag åt lite för mycket pasta på kyrkans "resturang". Min mage kändes verkligen alldeles spänd och just då inte övermätt utan bara spänd. Och nu, en promenad och en dusch senare mår jag illa. Tur det är dags att krypa ner i sängen snart, ska nog se en film först bara!

Det är lite konstigt. Bara förra veckan höll jag på frysa ihjäl då jag skulle sova och den här veckan kan jag knappt ha täcket på mig (det är då alltså vädret jag syftar på).
Inatt sov jag inte så himla bra alls, hade svårt för att somna; hatar när en hellikopter bestämmer sig för att snurra runt och ha sig just då man ska sova och det låter precis som att den är ovanför huset. Så åker den iväg och man tänker, ah äntligen frid. Sisådär tre sekunder senare hör man hur den kommer igen och lever om. Jag var tvungen att stoppa i öronproppar och då blev det tyst minsan men eftersom jag väldigt sällan sover med sådana så har jag väldigt svårt för att somna så efter ett tag tog jag ut dem. Hellikoptern var borta men det tog ändå ett tag innan jag äntligen somnade. Och då jag har sådär svårt för att somna sover jag inte särskilt bra under natten. Både rygg och ben känns sådär rastlösa så även fast jag sover är jag medveten om hur jag liksom vänder mig från ena sängkanten till andra. Till slut vaknade jag och var tvungen att kliva upp och gå omkring i rummet lite, klockan två på natten. Sedan la jag mig igen och somnade gott och hade inga mer problem. Jag vet att det oftast funkar om jag har en sådan där natt att om jag kliver upp någon minut så känns benen mycket bättre sedan.
Hade dessutom en konstig dröm. Jag skulle gifta mig med någon jag inte kände, men jag tror jag vet vem det var om jag minns rätt. Och det var inte förrän en liten stund innan bröllopet som jag insåg att jag verkligen skulle gifta mig med en som jag inte ville gifta mig med. Och kanske en kvart innan jag skulle stå vid altaret kommer jag på att jag inte har valt någon brudtärna. så jag väljer Ailin. Kommer in till kyrkan och alla är där och då kommer jag på att herregud vi har inte tränat något alls, jag vet var eller hur jag ska gå eller vad som ska hända och jag har ingen brudklänning utan en ljusrosa, tunn sidenklänning och framme vid altaret håller min blivande man upp en blommig klänning som dom sedan doppar över mig då jag kommer fram.
Ne jag vet inte, drömmar är bra roliga dom, så där i efterhand. ;-)

För övrigt har dagen varit varm och fin och lång. I och med att ingen av pojkarna har haft träning så har det känts som att eftermiddagen aldrig höll på att ta slut + att de slutar 1,5 timme tidigare än normalt. Men som alla andra dagar gick den ju framåt med. Kainoa gjorde sina läxor och Kaleo lekte med grannen. Senare så satt vi och spelade kort, det gjorde vi även igår. Jag har lärt mig några nya kortspel så som Egyptian War, Speed och Spoons. Så har vi spelat Finns i sjön eller Go Fish som dom kallar det här. Och så har jag lärt Kainoa att spela Vänd Tia, Games, Stress och idag spelade vi även Dam Åtta.

Det har varit en lång vecka och den är inte ens över. Känns som att det ska vara torsdag idag men det är bara onsdag. Men imorgon är det torsdag och min sista jobbardag för den här veckan (kanske inte behöver jobba något på lördag).
Det är konstigt (det är mycket som jag tycker är konstigt) hur en kortare arbetsvecka känns minst lika lång som, om inte längre än, en vanlig 5-dagars jobbarvecka.

Nej ni nu tycker jag att det börjar bli dags för att glo på en film! :-)

Vattenmelon

Har precis stoppat i mig lite frukost: brödskiva med jordnötssmör, brödskiva med skinka och några melonbitar, mmm! Vattenmelon är ju så gott och man får en sådan skön sommarkänsla i kroppen då man äter det, om den smakar så där riktigt gott! Man blir sugen på att åka till poolen eller stranden liksom, det känns bara som... sommar! :-)

Vädret är fortfarande jättefint och mindre blåsigt nu. Blev ju svettig bara av att vara ute och gå. Fundelererar på om jag ska ta ut en stol på baksidan och sätta mig och läsa lite i solen, kan vara skönt!

Nu Ni

Jag är väldigt förvånad må jag säga för jag har ingen träningsvärk! Dock känns både armar och ben sega och trötta men dom gör inte ont. Det kanske kommer imorgon då? Jag vill ju i alla fall att det ska göra lite ont så man känner av att man tränat, i och för sig gör jag ju det i och med att benen är sega men ja, ni fattar ;-)


Vill ni veta en sak? Nu är det dags för mig att bestämma flygdatum hem! Fick mejl om det idag, så innan sista mars ska jag ha bestämt tre flygdatum som passar mig. Känns lite... konstigt. Man blir liksom medveten om att den här resan snart är slut, på riktigt, efter nästan två år. Men det ska bli skönt. Vet bara inte vilka datum jag ska välja, om jag ska stanna ett litet tag (1-2 veckor) efter att jag slutat jobba eller om jag ska åka hem typ direkt? Äh jag får ta och prata med familjen vad som passar dom, de måste ju ta mig till flygplatsen och så :-)
Känns spännande, jag vet inte vad jag ska göra då jag kommer hem och jag känner mig ganska nyfiken på framtiden och det tycker jag är bra, det är det man ska vara väl? :-)

Serri!

Mina armar är dunderslut! Jättejobbigt att lyfta dom, benen är också slut men inte som armarna. Jag vet någon som kommer ha träningsvärk imorgon, mhm!
Jag och Carol åkte nämligen till gymet på ett viktlyftarpass och det var verkligen ett hårt pass, men så skönt! Mina arm- och bröstmuskler skakade verkligen! Jag tycker mina armar börjar bli rätt hårda nu, alltså inte efter just den här klassen men sedan jag började med yogan och pilatesen. Måste kanske arbeta lite mera på att få magen hårdare med, eller kanske fastare ;-)

Fick reda på att jag är LEDIG på fredag!!! Jihoo! Hur skönt som helst. Eftersom det är konferrensvecka den här veckan så ska dom ha typ föräldrasamtal på fredag så Carol har tagit ledigt. Kom precis på att man kanske skulle kunna ta och trip till stranden, kanske kanske... Eller lägga sig och sola vid sjön eller något. Jaja, det visar sig :-)
Långhelg tänkte jag säga men det blir det ju inte riktigt eftersom jag kommer jobba lite, vet inte hur mycket, på lördag. Men jag ska bara passa ena pojken, Kainoa, så det blir nog rätt lugnt då! Och så kommer ju Nathalie vara här med!

Ne kanske är dags för en snabbdusch, får se om jag har stryrka kvar nog i armarna så jag kan tvätta håret ;-) Sedan Desperate Housewives, så... Tjingeling!

Wiee

Nu blev jag GLAD! :-D
Posten kom precis och det kom ett litet paket till MIG! Och det var den andra Diana Gabaldon boken som kom, Slända I Bärnsten och den har hela 787 sidor, jihoo! Äntligen kan jag börja läsa igen!
Sen så fick jag lite godis med, yummy!


TACK PAPPA!!! :-D

Uppdatering

Nu sitter pojkarna ute i solen och bränner små hål i papper med förstorningsglas. Haha.
Jag hoppas dom lyssnar på mig och är försiktiga så dom inte tänder eld på det!

Ny Vecka

Så himla härligt väder just nu! Sol, blå himmel och varmt och skönt! Lite blåsigt är det dock men inte kallt.
Vid halv tio imorse var det ca 26 grader! Härligt!

Var ute på en liten motionsrunda imorse och det känns kanoners!
Om cirkus en timme så börjar jag jobba igen, eftersom det är kortvecka för grabbarna! Då blir det läxläsning och lite senare träning för Kaleo!

Förövrigt hade jag jättesvårt för att somna igår. Kanske det berodde på att vi ställt fram klockan så varken min kropp eller knopp tyckte det var dags att sova? Sen så gick natten alldeles för fort.

Hade ju Au Pair möte igår och min LCC är för rolig. Hon sa att hon önskade att hon hade fler au pairer som mig och att I'm keeping her on track (vet inte riktigt hur jag ska översätta det) och då mötet typ var slut sa hon att hon ville ha en au pair som mig. Lite roligt. Men jag har inte en susning om vad jag gör som får henne att tycka så, jag menar, vi träffas en gång varje månad.

Innan jag åkte från Valley Village och Nathalie så var jag och Darling och kikade i lite affärer, eller Forever 21 och Old Navy. Såklart hittade man lite smått och gott! Från forever blev det ett linne, en t-shirt, ett lila nagellack och ett par blommiga sov shorts/trosor! Och från Old Navy blev det två uppiggande toppar.
MEN! Olyckligtvis råkade jag och Nathalie förväxla våra forever påsar så jag kom hem med hennes och hon har min. Det suger! Men förhoppnignsvis hittar hon hit nästa vecka så vi kan byta tillbaka :-)



Six Flags California

Tänkte komma med en snabb liten uppdatering om dagen bara, så här på kvällskvisten.
Jag följde ju med på Nathalies Au Pair möte som spenderades på Six Flags och vi åkte dit med hennes LCC. Var inte så himla taggad när vi kom fram måste jag säga efter att ha spenderat den senaste halvtimmen (?) i en cigarettrökfylld bil.
Vi lyckades i alla fall åka, hör och häpna, två attraktioner! På ca. 4 timmar!
Den första vi åkte var en attraktion, eller kanske en berg-och-dalbana där man står upp och inte sitter. Rätt kul, fast mindre kul då huvudet värker. Sedan irrade vi runt lite och så käkade vi lite lunch som betod av medtagen pastasallad som Nathalie gjort, yummy.
Sedan pinnade vi iväg och skulle åka en jätteläskig grej, men, kön var såå lång. Ett par som gick därifrån sa att de väntat i två timmar. Så då struntade vi i den och åkte en annan berg-och-dalbana istället.

Under kvällen som gått har vi käkat lite sviss, marängsviss utan maränger alltså! Vi hittade inga maränger när vi var och handlade men det var gott i alla fall. Så kikade vi på film och käkade lite chips och så!

Och inatt så ändrar vi till sommartid här, eller daylight saving. Vilket betyder att imorgon är första dagen på våren. Om nu det intresserar er ;-)






Sol I Sinne

För jag är så glad, lalala.
Solen skiner, himlen är blå och det är varmt och skönt. Inte badvarmt men alldeles tillräckligt för att vara ute i tisha och tunna mjukisbyxor utan att frysa. Mmm :-)
Jag mår så bra och det är så skönt! Inte det att jag mår dåligt eller så annars, men jag mår bara extra bra idag!
Fick mig en riktigt, riktigt skön workout imorse. Efter att jag lämnat boysen gick jag till sjön och joggade och sprang tre varv (tror det är 1 mile runt sjön, vilket betyder ca 1,6 km) och så gick jag sista varvet. Svettigt var det eftersom solen värmde.
När jag kom hem såg jag att jag varit ute i cirkus 70 minuter, oj så härligt. Så tog jag och gjorde några magövningar och sedan strechade jag. Kändes kanoners!
Så nu är jag laddad inför helgen. Ska brumma upp till Nathalie ikväll då jag slutat och så ska jag följa med på hennes Au Pair möte imorgon, lördag. Vi ska på Six Flags. Wohoo! Kommer ni ihåg vad det var? Var ju på det nöjesfältet när vi bodde i DC, så kul! Jag och Nathalie ska åka alla farliga attraktioner!
Sedan på söndag har jag mitt egna Au Pair möte, vi ska äta mjukglass ;-)
Sen så känner jag mig topp med för att min kära kusin, Sannemaräng, kom med en superkul idé! Hihi! Det måste verkställas! Längtar redan nu, även fast inget är bestämt! :-D

Rubrik?

Idag så mår jag bra igen, känns skönt! Var lite rädd för att fortfarande ha huvudvärk då jag vaknade som sist, men det var borta! Men jag somnade ju innan tio igårkväll med och det var nog bra.

Nu har jag spring break från mina klasser. Tråkigt! Måste skriva ihop mitt eget tränings-schema för nästa vecka. Ska nog ut och springa lite mera då i alla fall! :-)

Idag är det Kaleos tur att ha baseballmatch. Men idag är det varmare ute och finare väder. Det ska tydligen bli lite varmare nu, skönt! Men det blir ändå kallt då solen går ner. Men idag så mår jag bättre så det blir nog inte så illa!

Väntar med iver tills jag får nästa bok i Diana Gabaldon serien kommer som pappa ska skicka! Första boken, Främlingen, var så superduperbra och jag hade svårigheter med att sluta läsa. Nog den bästa bok jag läst, eller den delar kanske plats med Twilight böckerna? Äh, jag vet faktiskt inte :-)

Fladderöra

(Läs Fladder Öra)


Jag blir tokig på mitt vänstra öra! Halva dagen har det till och från kommit "fladder" från det/i det, det liksom... Jag vet inte hur man kan förklara. Som om någon sitter där inne med små mjuka trumpinnar och trummar på trumhinnan lite löst så där. Blir som ett drrm drrm drrm... drrm. drrm drrm..
Jag googlade lite på det och jag är ju i alla fall inte själv om det, men jag tror inte jag blev så mycket smartare heller. Men jag läste nåt om att det kan bli så om man spännt nacken mycket, om jag förstod rätt. Och det skulle kanske kunna stämma, i och med alla olika saker vi göra på yogan och pilatesen. Men... Hur länge kommer det vara så där då? Hoppas det är borta till imorgon.
Men det kommer oftast då jag liksom spänner nacken eller öronen/huvudet eller vad det nu är man spänner.
Måttligt irriterande är det i alla fall.

Känner mig inte så mycket kryare sen sist heller. Huvudet gör ont, måste vara migrän för jag är så där jättetrött som jag var sist då jag hade det. Tur i alla fall att jag nu har tabletter mot pain, annars hade jag nog inte pallat för då hade mitt huvud sprängts.
Klockan är nio (onsdagkväll) och jag funderar på att lägga mig. Mår illa lite då och då och ja, det är ett elände. Satt ute och frös dessutom i tre timmar! Vet ni hur tråkigt det är att kolla på baseball? :-P
Hade tänkt att dra igång en film men jag tror jag hoppar det.

Funderar på om jag har något bra/positivt att ta upp och så det inte blir ett sånt negativt inlägg. Hmm... Men jag kan inte riktigt tänka klart så jag ska nog inte ens försöka. :-)

10:e MARS - Faffars Dag

Jag ska inleda det här inlägget med att säga grattis till min fina Farfar som fyller år idag! GRATTIS FARFAR!!! :-) Hoppas din dag vart bra och att Wille och Farmor vart snäll mot dig! Hihi!


Tröttis är jag och snart börjar jag jobba igen. Inte redo. Kainoa har sin första baseballmatch och jag känner inte för att sitta ute och frysa, det är faktiskt riktigt kallt här och dom håller på i nästan två timmar när dom tränar och har träningsmatcher. Brr!
Och jag fryser redan nu och då sitter jag inomhus. Ska nämna att när jag sitter där på träningarna sitter jag på en filt, och har på mig två tröjor och jacka och ändå blir jag genomkall! Är nådigt less på det här trista vädret som rått. Har inte varit så regnigt på flera flera år här. Toppen att det händer då man själv är här ;-)
I alla fall så sa jag ju att jag var trött. Jag vet inte varför, om det är för att jag både gjort yoga och sedan var ute på motionsrunda (promenerat snabbt, joggat och sprungit i intervaller) i 40 minuter eller om jag håller på bli sjuk? Det tror jag väl kanske inte riktigt, men jag fick huvudvärk när jag kom hem men tog tabletter mot det då det började så jag tror det gått iväg, det mesta i alla fall. Kanske var migrän på gång? Kände mig illamående efteråt med. Äh, det kom nog bara som hastigast. Men trött, huvudvärk, illamående och lite frusen, tycker det låter som enbrba början på en förkylning... Men jag har ju ingen snuva eller så. Så det är nog ingen förkylning då! Bra! :-)

Ne nu börjar det bli dags att gå och hämta boysen. Vet inte hur vi ska hinna med att göra deras läxor idag, det kommer vi inte hinna. Inte Kainoa i alla fall. Han ska va på plats kvart över tre och de slutar skolan tjugo över två. Han ska äta mellanmål och byta om och så ska vi hämta hans nys glasögon och sedan iväg till matchen. Efter matchen har de Kid's Small Group vid kyrkan. Så... Inte mycket tid för läxor där inte...

Flitiga Frida!

Idag har jag varit så flitig så! Bortsett från yogan som jag hade imorse så har jag tvättat mina sängkläder + ytterligare två maskiner med tvätt, jag har dammsugit mitt rum och jag har städat toan litte. Och alltid känns det lika skönt efteråt att ha det gjort!
Så snart ska jag få gå och lägga mig i nytvättade sängkläder + att jag precis duschat vilket gör det ännu bättre :-)
Dock råkade jag ut för ett lite missöde under mitt goda humör. Det sjönk lite då måste jag säga men det var nog ändå tur, hade väl varit ännu värre om det inträffat under en dålig dag. Hunden hade nämligen kissat inne, på heltäckningsmattan! Och jag upptäckte det genom att kliva på det! Yuk!
Ja och sen så får jag ju inte glämma att säga att jag varit duktig nu ikväll med för jag och Carol åkte till gymet. Dock var instruktören sjuk, vi hade nämligen tänkt att gå på nån "viktlyftar "klass". Man tränar i en grupp med en ledare och det är gratis. Finns lite olika så som spinning, då man använder vikter, nån dans som ska vara jobbig mm. Så vi fick alltså träna själva men det gick ju rätt bra det med. Alltid något.

Så fick jag reda på att nästa vecka så har jag spring break, inga klasser med andra ord. Buhu! Det är nog första gången jag inte sett fram emot ett "lov" (jag menar, jag kan inte se det helt som ett lov eftersom jag jobbar) + att pojkara kommer sluta tidigare hela den veckan, det börjar dom redan med på fredag.
Jaja, det blir nog bra i alla fall, tråkigt bara att inte ha min yoga och pilates. Jag får väl kanske försöka att utöva det själv? Jag ska nog försöka men det känns ändå svårt att göra det hemma. Efter 5 min så ger man väl upp för då känns det som man hållt på 15 min och man kommer inte på något mer att göra ;-) Nej jag ska försöka, kanske kan skriva upp alla saker jag ska göra, då går det nog lättare! Ja, det ska jag göra!

Lördag

Igår (lördag) var en jättebra dag och jag har den bästa värd mamman, jag är så glad över att jag kommit dit jag kommit! Vi kan prata om massa saker och ja, vi är kompisar liksom och hur bra är inte det?!
I alla fall, som jag sa förut skulle vi upp till Santa Barbara County för Carol skulle titta på tent trailer, det är nästan som en husvagn fast man kan vika ihop den liksom. En sån vill jag också ha. Det slutade i alla fall med att hon köpte den och då ska de hämta den om två veckor.
Innan vi kom fram stannade vi i en liten country by, allt där uppe var ju country i och för sig. Det var i alla fall jättemysigt och de har wine testings typ överallt. Så vi stannade för att käka lunch men först smakade vi lite olika viner, och de bara frågade om man var över 21 så jag behövde inte visa nåt id ;-) Super!
Sedan gick vi åt sallad och drack lite mera vin, mådde riktigt gott!
Sedan drog vi vidare för att kika på den där trailern och därefter började vi åka hemåt igen. Men vi stannade i Solvang och åt middag. Supermysigt ställe, jättemysiga hus, såg lite så där gammaldags ut! I Danmark kanske man kan bo?!
Allt som allt tror jag vi åkt bil i drygt 7 timmar idag, so we had a long drive. Men det var kul att se landskapet och hur det ändrades, blev mer öppet och kulligt och vingårdar (dock inga växter och druvor än). Och vi åkte även lite längs kusten. Det var så himla fint där uppe :-)
Carol sa att hon gillade min attityd då vi pratade, hon sa att jag kunde bo där uppe och ha massa land och ha mina höglandskossor. Och så tänkte jag lite och sa... ja, vem vet var jag kommer hamna.
Jag tycker bara det är spännande, jag har liksom ingen susning om vad som väntar mig i framtiden. Även om man tror att man vet så ändras ju oftast planerna, är det inte spännande att man inte vet? ;-)
Hon sa senare att vi måste hålla kontakten när jag inte är här längre för hon vill veta vad det blir av mig och om jag skaffar mina kossor och det. Det är kul tycker jag, att hon verkligen är intresserad :-)
En annan rolig grej var då vi satt och åt middag i den danska byn och jag skulle breda på smör på en brödbit. Då sa hon typ, "oh vilken bra teknik du har". Istället för att ta klump med smör som bara fastnar i brödet så drog jag liksom på smöret, och det är ju rätt självklart att göra, eller hur?!
Men inte här inte, haha. Så kul!

Inte glömma att nämna att hon bjöd på hela dagen. När vi kom hem frågade jag hur mycket jag var skyldig henne, vilket jag räknat ut var mellan 50-60 dollar (vinprovning, lunch, middag). Men det avvisade hon helt och sa att det var hennes treat och att jag skulle spara pengarna till Costa Rica istället så jag kan följa med dem på olika utflykter. Jag försökte verkligen betala henne för jag tycker det känns så "dumt" men som sagt det fick jag inte.


Idag så är det söndag och jag har inga planer alls för dagen. Är ju Oscars galan idag så man kanske ska glo på den? Blir nog inte en sådan händelserik idag verkar det som.




I brist på andra/nya bilder och bara för att
det gör inlägget lite "roligare" :-)

Oj Då

Imorse råkade jag försova mig lite, för första gången sedan jag kom hit (till min nya familj alltså). Men det var inte så farligt länge, 20-25 minuter. Vet inte om jag hade glömt att sätta på alarmet eller om jag helt enkelt bara stängde av det i sömnen? Förmodligen det första alternativet. Hann med allt i alla fall, i en lite streesigare fart. Men ni kan ju gissa om jag kom snabbt upp ur sängen då jag såg att klockan närmade sig 7:25 istället för 7:00 :-)
Gott sov jag i alla fall, var nog helt urpumpad sedan gårdagen!

Imorgon (lördag) ska jag och Carol åka till ett ställe som heter Solvang och ligger i Santa Barbara County. Det är en dansk by/stad så det ska bli intressant och kul att se och så ska vi äta danska pannkakor :-)

Pjuh!

Ojojoj jag säger då det! Svettigt!
Jag och Carol åkte till gymet ikväll för att gå på spinning en timme, fast vi missade kanske 10 minuter i början för vi skulle fixa mitt 14 dagarskort.
I alla fall. Efter kanske 5 minuter var jag svettig, kan ni då tänka er hur svettig och slut jag var då det var över?! Väldigt svettig! Uscha! Haha. Men skönt kändes det, det var verkligen ett hårt träningspass!

Idag fick jag tjata en massa på Kainoa att göra läxorna medan Kaleo hade träning men han ville inte lyssna. Det var först "säg till då klockan är fyra", sen "jag ska göra det då dom börjar med matchen" och han sa åt mig att vara tyst och ja, ignorerade mig. Så då skickade jag iväg ett mess till Carol hur läget var och sedan ringde dom (först John och sedan Carol) för att prata med honom. Och efter det satte han sig så fint och gjorde klart sina läxor.
När jag och Carol kom tillbaka från gymet så bad Kainoa mig om förlåtelse för att han inte lyssnat första gången och för att "shyssade" mig och så. Stackarn, jag tyckte så synd om honom. Sedan ville han gå iväg men John sa till honom (inte elakt utan liksom snällt och förstående) om att han måste lära sig att stanna kvar i en situation som denna, där man känner sig obekväm och så. Det blev nog bra sedan, men jag tyckte så synd om honom! Stackarn.
Eller egentligen är det inte stackarn, han är liksom en smart unge och han utnyttjar det och han tror att han vet bättre än andra och han är stöddig ibland och så. Vilket kan gå en på nerverna.
Sen så vet inte jag heller vad jag ska säga då dom säger förlåt till mig, så jag sa typ att det var OK och tack och att jag uppskattade det.

Ne det börjar nog bli dags för sängen, är rätt trött. Har varit en tuff dag med både pilatespass och spinning. Jag kommer nog sova gott, hoppas jag! Men, mitt hår är blött och jag gillar inte att lägga mig med blött hår! ;-)

Film Mitt I Veckan

Igår blev det bio med Peggy och filmen vi såg var "Shutter Island". Den var rätt bra, lite seg i början tyckte jag nog men ja vad mer kan man säga? Oväntad!
Så hade vi ett lite äldre par alldeles framför oss som inte kunde hålla käft. Seriöst, dom pratade hela tiden, från det att dom satte sig till ja, en bra bit in på filmen. Folk sa sssch men dom lyssnade inte och tillslut sa en tjej åt dom att vara tysta så gick hon och hämtade en som jobbar på bion så han sa åt dom.
Sedan var det relativt tyst.

Jag kan inte förstå att det snart är helg igen! Torsdag redan och fredag imorgon! Galet. Men det är skönt att helgerna komma fort!

Svettigt Värre

Haha gisses vilket svettigt pilatespass det blev idag alltså! Svetten rann verkligen vid vissa stunder!
Idag tränade vi med ett nytt redskap, en halv boll. Slänger in en bild på den:



Ja så såg den ut. Och på den skulle vi göra olika övningar, med både hantlar och utan och med bollar. Jättekul! Och så skulle vi "springa" på den och i slutet av passet skulle vi ta i allt vad vi hade i 30 sekunder, och efter 15 var jag helt död!
Men jag är sån, i alla fall då jag är i en grupp eller har en lärare så liksom så pushar jag verkligen mig själv. Jag vill verkligen känna av det jag gör, annars är det ju bara meningslöst. Vilket resulterar i en väldigt svettig Frida!
Det var ett roligt pass, och det gick väl rätt så bra trots träningsvärken jag har sedan söndag!
Sedan besökte jag och Marli shopping mallen för världens godaste Chunky Strawberry Topper från Jamba Juice! Yummy!
Får se om jag och Carol går på gymet ikväll. Vi måste ju komma i form till Costa Rica resan som är om en månad ;-)
EN MÅNAD! Helt crazy vad tiden går fort!


Tänker på min fina mormor som tydligen gjort sig illa! Inte bra mormor :'-( Krya på dig och jag hoppas allt går bra!!!

Dag 2



Såg ju faktiskt nästan värre ut igåt, fast det börjar gå över lite mer till det blåa hållet nu.


Btw. Finns två till uppdateringar under sen utedag i snön. Bara ifall att ni inte sett det
och kanske inte skulle komma er för att scrolla ner ;-)

Eum...

Jag kom på att jag glömde berätta om en annan dröm jag hade inatt eller imorse. Sjukt.
Jag vet inte vad som hände men jag höll i en kattunge och sen "kastade" jag den i toan och den sögs in liksom, som då man spolar fast jag inte spolade. Lite senare komjag på vad jag gjort och jag fick så dåligt samvete och fattade inte hur jag kunde göra något sådant. Så jag gick tillbaka och tog en sån där toapropp grej ni vet, jag kommer inte på vad det heter, men som man liksom kan "suga" ut om det är stopp i toan. Så jag började trycka med den och jag ser hur katten kommer fram mer och mer, halvt medvetslös så jag skyndar på lite men så fortjag ska ta ett nytt grepp så är den på väg att sugas tillbaka.
Till slut så får jag tag på den och kan liksom dra ut den och den är alldeles gul av kiss så jag lägger den i handfatet och spolar vatten på den och gulfärgen försvinner och det vita kommer fram, för det är en vit kattunge. Men den är så gott som i dimman, men verkar kvickna till av vattnet som rinner i andsiktet så jag vrider på lite kallare och låter det rinna rätt på ansiktet och sakta men säkert började den kvickna till.
Sen vet jag inte vad som hände, kommer inte ihåg nå mer.
Men ofta... Varför drömmer jag att jag "slänger" katten i toan??? Stackars krake :-(

Gissa...

... om jag har någon träningsvärk idag?!
Jag är helt mörbultad i hela kroppen! Vaderna känns, innanlåren känns, alla muskler runt om axlarna känns ännu mer (bakom, framför, under), och ryggen känns, och armarna och högersidan på nacken. Haha. Jag hade problem med att lyfta upp huvudet från kudden imorse vill jag lova.
Yogan gick rätt bra tänkte jag säga. Nog gick den väl an, men eftersom jag är så slut i kroppen började armar och ben skaka innan man ens stält sig klart i en position. Som tur var provade vi lite andra övningar idag som inte var så hemskt påfrestande för ben och armar. Vi skulle ligga med rumpan mot väggen och benen upp lutade mot väggen, och så skulle vi stå på axlarna och hålla på lite och sista kvarten låg vi och slappnade av och lyssnade på typ meditation som förberedde oss inför dagen.
Pilatesen imorgon blir väl en annan historia.
Men jag hade i alla fall allt lite svårt att röra på mig ibland, med nacken och det. Gick långsamt då jag skulle flytta runt på mig eftersom hela kroppen värker och spände jag huvdet, eller nacken kanske det är man spänner så ville den liksom bara dra tillbaka. utmaningar tär på kroppen må jag säga :-)
Men trots det så känner jag redan för att åka ut igen. Jag vill prova andra sidan, med höger ben framåt. Men jag tror knappast jag skulle klara av det redan idag, men ja som sagt, jag vill ut igen! Jag är väldigt förvånad över att jag inte känner ännu mer i benen än vad jag gör för dom verkligen sved och skakade igår för att jag bromsade så mycket, jag trodde dom skulle vara värst idag, men nejnej. Där jag inte kände av nåt alls är det värst, så tokigt :-)

Så vill jag även passa på att gratulera Anders Proppen Björk, mammas sambo, Charlies pappa, som fyller år idag. Ett stort grattis från mig!

Nu är det ca en timme kvar tills man börjar jobba igen. Vad ska man hitta på till dess mån tro? Vila den slitna kroppen och knoppen kanske?

På tal om vila. Det var så lustigt imorse. Jag drömde att klockan ringde och att jag vaknade men jag orkade verkligen inte att kliva upp, det gick liksom inte. Så jag låg kvar ett tag.
Sedan (nu i verkligheten) bestämmer jag mig för att se hur mycket klockan är och då hade den ju inte alls ringt, vilket jag trodde att den hade. Jag hade fortfarande typ en kvart till godo. Det var lite styggt, det var liksom så verkligt!



Utedag i Snön



Har jag inte ett väldigt fint knä?! Der ser ju inte såå "hemskt" ut där i och för sig, ser värre ut i verkligheten då man kan se allt på en och samma gång och svullnader på typ tre olika ställen och det där blåmärket uppe på knäet! Det känns i alla fall vill jag lova! Mitt andra knä känns med men det ser inte så dåligt ut, har ett svullet blå/brun/röd märke nedanför knäet och lite öm är jag på knäet.
Jag undar hur det kommer se ut imorgon, det här är bara några timmar efter själva snowboardåkandet.
Japp, jag kanske ska säga varför mitt knä ser ut som det gör, men det vet ni ju redan, eftersom jag nyss sa det. Ne, vad dryg jag känner mig ;-)
Så... Idag (söndag) har jag alltså varit och åkt snowboard med min värd mamma, pojkarna och Carols bror. Vi var på ett ställe som heter Baldy, ett berg. Vi hade strålande sol och rätt varmt. En underbar dag!
Så, jag skulle alltså åka snowboard, vilket jag inte gjort på år och dar och då jag väl gjorde det var jag ju inte ens duktig. Så jag tog som en klass först, rätt kul.
Men ändå hade jag stora problem med att hålla mig på brädan, jag befann mig nog mest på marken. Vilket mina knän kan bevisa, och mina trötta armar som fick hjälpa till att putta upp mig.
I alla fall så har jag något att skylla på, varför det gick som det gick. Och det är synen!
Jag provade stå åt båda hållen, först med högerfoten framåt men så vred vi på bindningarna för det kändes som det skulle vara mer "bekvämt", eftersom jag ser dåligt med högerögat och bra med vänsterögat så känns det bättre att ha vänstra halvan framåt, jag ser liksom bättre då. Så på så vis var det bättre. Men jag kände ändå sedan att jag gärna villa åka med högerfoten framåt, det är liksom den jag vill tynga mig på. Blev det kompilicerat? Det kan det nog vara kanske... Men min "lärare" sa att synen spelar roll, så...
Jag vet inte vad jag ska göra nästa gång jag åker, men jag ska nog prova andra hållet igen, med höger fot framåt.
Dumdumma öga!
I alla fall så har jag haft en superrolig dag! Trots att jag är trött, slut i kroppen, armarna är skakiga, benen svaga och knäna gör ont så var det ju helt kalrt värt det. Men nog kan ni tro att det gjorde himla ont att ramla på knänen på slutet?! ;-)
Och så måste jag ju nämna att jag för första gången i mitt lik åkte i sån där lift då man sitter liksom och inte sticker in en pinne mellan låren. Det underlättade ju lite med brädåkningen, annars kunde det ha varit lite halvtaskit med balansen.

Självklart har jag ju några fler bilder att bjuda på än på mitt fläckiga knä!


Vi närmar oss Mountain Baldy, tycker det är lite roligt med
"kontrasterna". Från sommar till vinter på typ 1,5 timme!



På väg upp för första liften, knäpper bakåt :-P





Det där bruna lite disiga längst bort i bilden, bakom berget är typ öken









Och så en sista bild på mitt fina knä!


Jag borde nog ta och avrunda här, jag är så trött och klockan börjar bli mycket nu och jag behöver nog vila ut skulle jag tro. Jag undrar hur det kommer gå på yogan imorgon. För det första lär jag ska ha en sådan träningsvärk och för det andra, mina knän. Men det ska nog gå bra :-)
Vet ni förresten hur skönt det känns att känna sig så där trött och slut som man bara kan göra efter en solig utedag i snön?! Ja det vet ni nog, men förstår ni vilken skön känsla det är?! Eller egentligen är... Ahh :-) Jag kommer inte ihåg när jag kände det sist, typ förrförra vintern??
Just ja, jag glömde ju bort att jag även har ett märke på sidan av magen, ett märke bestående av massa röda prickar. Hur bär jag mig åt då jag åker snowboard egentligen?!
En sak jag kom i underfund med är att jag hädanefter, under vintrarna i Sverige, ska åka mera i backen och ta vara av det som inte är självklart på andra ställen. När vi har det så nära. Förut har det liksom inte varit något speciellt för mig, inget med vintern, men efter att ha varit här och hört familjen prata om det och att pojkarna aldrig ha sett snö falla och att de skulle åka jämt om de hade så nära till en backe och så, så känns det som man kanske borde uppskatta det lite mer? Det gör jag nu i alla fall. Men, då har ju jag bara tillbringat en dag i snön och inte typ ett halvår ;-)

Gud så jag babblar. Jag återkommer en annan dag. Nu fick ni er i alla fall lite läsning! Tjingeling!

RSS 2.0