Torsdag 29/1

Har nyss tagit mig en dusch, skönt! Och så min röda Mimmi pyjamas på efter, älskar att vara nyduschad och ta på pyjamasen sen, hihi!

Idag så "fyller" Noah en vecka! Känns som det har gått rätt snabbt ändå, fast Emmas föräldrar har varit här i mindre än en vecka så känns det som att dom har varit här jättelänge! Men jag gillar att dom är här, känns skönt och dom är så snälla. Kommer verkligen att bli tomt sen när dom ska åka hem, fast det dröjer i alla fall ett tag till dess!

Dagen har varit rätt lugn och skön, förutom vid lunch då Alice inte ville äta, hon sprang bara omkring. Gillar inte då hon inte vill äta, men men. Kan ju inte tvinga henne så hon blev så gott som utan lunch.
Men annars så har det varit kanoners. Förskolan började en timme senare idag, skönt, då slapp man stressen på morgonen! Medan hon var där var jag och Clara på biblioteket.
Sen så sov Alice jättelänge i dag, Clara sov inte så mycket men hon var i alla fall i sängen och vilade. Sen så läste jag lite för Clara och hela eftermiddagen har det bara varit jag som gällt. Jag fick inte släppa ner henne, och när vi skulle äta och jag satt mig på stolen kom hon springade och sa halvhögt "sitta i Friidas knääääääää". Gullplutt. Och så sa morfar åt henne att inte stoppa ner hennes docka bredvis Noah och så blev hon jätteledsen och gick till mig för att få tröst. Så kramades vi lite och så strök hon mig på kinden! Gillar när jag känner mig omtyckt av dem, haha! Speciellt så gör man det av Clara för hon är verkligen en sån som vill liksom, sitta i knä och bli ihållen och så, medan Alice är så himla självständig och inte har någon ro i kroppen. Haha, hon kan seriöst inte va still en sekund och har typ inget tålamod, verkligen en liten energiknippa är hon. De har verkligen helt olika personligheter!

Slutligen vill jag bara säga hur mycket jag saknar min lilla älsklings Kenneth som finns på andra sidan Atlanten! Du är mitt allt och jag längtar så tills jag får krama om dig igen! Och förlåt för att jag låter så kort ibland, men det bara blir så ibland. Det är inte med mening. Men ibland känner jag att jag bara inte "orkar" låta glad och så, eller bara "orka" prata. Och du ska veta att efter ett sånt samtal så får jag dåligt samvete. Men jag älskar dig i alla fall, även om jag låter lite "borta" ibland! <3

Onsdag 28/1 Au Pair Möte

Nu har jag alldeles precis kommit hem från ett au pair möte, vilket jag inte kan påsta var så mycket till möte. Men det kanske kan va bra/skönt? Hehe hur som helst så fick Nathalie följa med mig eftersom vi skulle se på bio, på "Bride Wars" och den hade ju vi pratat om att se. Jag tycker filmen var bra, den var kul, med inslag av sånt som inte händer i verkligheten men ja det var väl kanske en del av det roliga. Det var i alla fall en riktig tjejfilm!
Innan bion så var vi (alltså Nathalie och jag) inne i DC och åt middag på Cosí, vi åt varsin macka, gott! Och så hade Nathalie med sig en överraskning - en massa kort som vi hade skickat efter. Eller som Nathalie skickat efter och jag hade valt ut en del från min dator som jag ville ha! Kul att några kort som inte bara finns på datorn. Och dessutom, tänk om datorn skulle krascha eller nåt, då skulle jag dö! Kanske inte, men vilken ångest jag skulle få, skulle grina ihjäl mig. Ne inte riktigt men ja, det skulle vara lite halvjobbigt..

Jaja, vilket babbel det blev. Men så har det varit hela eftermiddagen, sen efter middagen. Ojoj, men kul har det varit i alla fall!

Två dagar till sen ska jag träffa Nathalie igen (som vanligt ungefär, haha).

Men nu ska jag ta och prova min nya tandborste! Köpte nämligen lite nya tandhygien grejer efter bion; tandborste, tandtråd och tandkräm!

Tisdag 27/1

Har nyss varit ute på en promenix. Det har slutat snöa, men det har övergått till lite dugg. Blev lite blöt om mina stortår, men jag var ut i alla fall. Känns skönt, men jag har typ tappat motivationen.

Sitter nu och väntar på att få komma in i badrummet, tänkte ta mig en dusch, men Clara står och borstar tänderna.

Och Alice verkar må bättre, hon sov i flera timmar. Vet inte om hon fortfarande har feber, men lite piggare är hon i alla fall!



I morse
när jag tittade ut snöade det och det hade till och med börjat bli vitt på marken! Jaha tänkte jag, det kom ändå, typiskt. Jag som både trodde och hade hoppats på att det inte skulle komma någon snö, men icke sa nicke!




Och några timmar senare (starx efter ett) så snöade det fortfarande (snöar nu med)!



Hur som helst så känns det rätt okey ändå, just nu. Jag och Earl var ute med Clara på baksidan och lekte. Eller ja, vi kastade lite snöbollar och så, medan Alice var med mormor och morfar.

Stackars lilla Alice är har blivit sjuk! Hon har nyst en massa gånger i dag så snoret har hängt som en genomskinlig slajmtråd. Efter att hon varit ute så satt hon och frös, eller hon sa att hon frös, och så satte jag henne i mitt knä för att hon skulle bli lite varmare och efter ett tag sa hon igen att hon frös. OCh Emma trodde bara att det var något hon sa. Och så sa Alice till mig att hon var trött och ville gå och sova. Till slut sa jag att hon kanske har feber, och så gick vi upp och tempern (i rumpan, stackars Alice). Och så visade det dig att hon hade 38.9 grader. Vi gav henne febernedsättande och så fick hon lägga sig. Och hon var nog verkligen trött, somnade nog på en studs för vi har inte hört ett ljud från henne! Får se hur länge hon sover, hon somnade ju kanske mellan elva - halv tolv eller något, så hon har ju inte ätit någon lunch heller. Stackars!

Hmm, ser ut som att det har slutat snöa nu...

Tisdag 26/1

Kan ju berätta att jag hållt Noah ytterligare två gånger i dag! So gó, och en riktig sömntuta, han sover hur myket som helst, vilket kallas för sleepy baby. nu sista gången (han är en liten nattuggla för det är på natten han är mest vaken), så började han och ville äta på min haka, hihi! Minns när Charlie gjorde det så mycket ^^
Så var dom på en sån där koll idag, och de behöver inte komma tillbaka på hela två veckor för att han har fått tillbaka sin födelsevikt (om inte mer). För de brukar tappa vikt i början och efter ca tio dagar har dom återfått den, men Noah har redan efter 4-5 dagar fått tillbaka sin, liten tjockis!
Sen så hade doktorn även sagt att vi måste vara uppmärkssamma på gulsot. Hon tyckte han såg så, brun, gyllene ut. Vilket jag tyckte redan första gången jag såg honom. Men jag hade ju aldrig sett en nyfödd "halving" förut. Men tydligen så är ju även de mörkaste mörka människorna  ej mörka  när de föds, utan det kommer efter ett tag.

Och Alice var jätteduktig på simskolan i dag. Var riktigt kul att vara med henne där i dag! Hon simmade på jättebra, och skrattade massor, i princip hela tiden, hon hade så kul så hon skrek ibland, haha! Och i bilen på vägen hem sa hon att hon ville krama mig. Så när jag lyfte ur henne ur bilen fick jag världens björnkram! Och så fick jag det av Clara sen efter middagen med då jag berättade för Emma om att Alice ville krama mig!



I dag tog jag som sagt med mig flickorna för att ha en så kallad playdate med Amandas flickor som hon tar hand om! Åkte till bokhandeln Barnes & Noble. Var väl kanske inte så mycket lek, de kollade knappt på varandra, men inte så konstigt att de är blyga första gången som de träffas. Efter några gånger kommer det nog bli bättre. Synd bara att det var sista måndags sagostunden i dag..

Åh, och i dag höll jag även i Noah för första gången, har ju inte varit hemma så himla mycket sen han kom hem. Men så satt jag, flickorna, Emma och Noah i Emma och Earls säng och så frågade Emma mig om jag kunde hålla i honom för hon skulle fixa några saker för hon skulle badda av honom, så fick jag sitta där en stund alldeles själv medan Emma och flickorna gick och hämtade lite olika saker. Så liten, kändes så mysigt :-D
Var i alla fall där uppe ett bra tag med flickorna för de vill vara med Noah hela tiden, så morgonen var rätt lugn!

Om en timme ungefär blir det till att väcka Alice för hon ska på simskolan i dag!

Söndag 25/1

I går så mötte jag upp Nathalie och så åkte vi hem till mig för Nathalie ville se Noah! Men innan vi åkte hem till mig så sa Nathalie att hon tyckte att vi skulle gå och köpa med oss lite Ben & Jerry's glass, sagt och gjort! Vi köpte fyra småsmå förpackningar, och sen tog vi bussen hem.
Vi gjorde egentligen inte så mycket, började med två glassar:



Vilka var jättegoda! Och så satt vi och pillade lite på datorn. Sen kom Emma, Earl och lilla baby Noah hem, den lilla plutten. Världens sammetsmjukaste huvud har han :D

Efter ett tag blidde det lunch och sen åt vi upp de resterande två glassarna!

Efter ett tag bestämde vi oss för att vi ville gå på bio (i vanlig ordning)! Så vi drog till Nathalie och köpte biljetter till "Hotel for Dogs", och sen gick vi och åt. Vi blev lite smått överraskade när det var gratis mat där, eller de serverade bara burritos, alltså mackor med tex kyckling och ris mm i + dricka. Gratis är alltid gott ;-)
Sen gick vi och såg filmen vi tänkt, den var väl, okey. Hehe, erkänner att jag blev lite grinig så där som man kan bli ibland, haha!
När den var slut så köpte vi nya biljetter (eller Nathalie gick ner och köpte medan jag köpte popcorn och dricka åt oss), sen gick vi och såg på "The Unborn", vilket är en skräckfilm.
Jag tycker den var rätt bra, eller rätt läskig. Lite konstig så där. Men jag blev måttligt irritierad på en del som satt runt omkring i salongen. De klappade händerna, de skrattade och pratade. Var såå nära på att bara "skrika" ut och fråga vad problemet var, så illa var det, tyckte jag.

I dag åkte vi till en galleria, oops. Vi hade ju bestämt att bara en gång i månaden.. Det går verkligen inte att låta li att köpa nåt när man åker till en sån där shopping galleria. Så idag blidde det för mig två små dusch tvålar och två små shampo och balsam som jag tyckte skulle va bra att ta med mig när flickorna har simskolan, så det inte tar så mycket plats. Sen kunde jag verkligen inte hålla mig ifrån att köpa en bikini! Men den är ju så fin, och så sköön! Och så var vi ju så kalrt tvungen att ha nåt att äta till lunch! Och sen en äppelpaj på det. Och så typiskt, när vi ska sätta oss ner och bara njuta av våra äppelpajer så kommer det ju så kalrt två killar och börjar prata med oss. Efter ett tag orkade jag inte ens lyssna på vad de sa, och slutligen gick dom!



Bikini från Vicktoria's Secret :-)

Så måste jag tillägga att jag och Nathalie börjat prata engelska med varandra! Vi bestämde det i veckan, så innan lördags hade vi bara pratat engelska på msn. Men jag måste säga att vi är mycket duktiga på att parata det med varandra! Kändes ju lite halvskumt från början, att parat engelska med en svensk kompis, speciellt så "seriöst". Men det har gått bra, vi pratar det dock inte på heltid, men nästan så! Och på bara två dagar så känner jag framsteg, säkrare liksom. Kulkul! Får vi inte sluta med ;-) haha!

I morgon är det åter igen en jobbarvecka. Men så ska jag ta flickorna till Barnes & Noble på playdate med Amanda som är i min au pair grupp, även hon från Sverige som också har två små flickor!

Uh, känns som jag nästan börjar få ont i halsen. Hoppas det inte blir mer, och att det går över i natt.

Så ska jag börja läsa en ny bok i kväll "Ro utan åror".

Fredag 23/1

Ganska nyligen pratat med Ailin, på skype. Det var kul, var verkligen länge sen vi pratade, fy skäms på oss! Hur som helst, kändes skönt i alla fall. Saknar dig din lilla skrutt!

Har för övrigt tryckt i mig massa godis, så nu får det vara bra! Mätt! Nu ska jag ta och hoppa i säng och läsa lite innan jag släcker lampan.

I morgon kommer lilla baby Noah hem! Och så ska Nathalie komma och hälsa på honom med, hihi!

Ne, god natt! :-)



När jag
kom hem i dag med Clara från simskolan så hade Emmas föräldrar kommit, vilket jag hade hoppats på. Att de skulle vara. Alice visade dem runt i huset när vi kom hem. De verkar jättesnälla och gulliga, och Alice och Clara var/är så himla glada! Och farmodern ska inte sova här i natt, men, det känns inge konstigt alls. Jag är faktiskt ändå lite glad över att ha fått träffa och pratat med dem själva, utan Earl och Emma liksom. Känns som att det gått lättare att "lära känna" dem då det bara varit vi och farmodern. Pratat rätt mycket och så. Hade Earl och Emma varit hemma skulle jag kunna tänka mig att jag varit nere med dem alla ett tag men sedan gått upp till rummet och datorn. Och nu håller de på att lägga flickorna, så då tog jag mig tiden att sätta mig här. Tycker att jag varit social nog, alltså menar att jag kan sitta här utan att känna Åh, jag borde gå ner och säga nåt, prata med dem om nåt osv. Men det gör jag inte nu.
Och så hade de med sig en påse med chokladgodis åt mig. Snällt av dem! nog för att jag tycker jag har och har haft tillräckligt med det, men tanken som räknas. OCH jag sitter faktiskt och smaskar på det nu! Jag vet, det är inte lördag, jag vet det ingår inte i mitt nya liv.. Men det skiter jag i, just nu för ikväll, för den här helgen. För den här helgen kommer med all säkerhet bli onyttig. Men ack så gott det är :-)



Choklad :-)

Jag kommer utan tvivel känna att jag ätit för mycket, fått för mycket av det goda. Men äh, strunt samma för nu tänker jag tugga i mig!



Äntligen är det fredag! Även fast jag var ledig i måndags så har veckan känts precis lika lång som om jag skulle ha haft jobbat då, alltså lika lång som en arbetsvecka..

I dag så stekte jag upp resten av pannkakorna till lunch. Själv så blev jag utan, typiskt. Jag som var så sugen på lite uppstekt pannkaka! Så jag fick nöja mig med lasangen från igår.

Snart så är det simkskole dax för Clara, skönt att komma ut lite. Undra när Emmas föräldrar kommer då? Och undra om farmodern ska sova här i natt med, hon sov ju nämligen här i natt.. Tänkte, skumt det kommer kännas annars, ha hennes föräldrar här som jag aldrig träffat, men pratat på telefon med, men ja, alldeles själv. Haha, jaja. Får se om Nathalie kommer i morn, och om jag ska till Johanna på söndag och säga hej då och äta lite tårta.. hon flyttar ju nämligen till Portland (om jag minns rätt?) den sista januari.. Typ 70 mil bort.. Hoppas du får det bra där :-)

Torsdag 22/1 Äntligen så säg

ÅH, så himla sööt!!! Jag smälter inombords! Åkte som sagt till sjukhuset med flickorna och farmodern och så när vi kom in  till Emma och Earl så låg det lilla knytet och sov i en sån där liten plastsäng eller vad man ska kalla det. Inlindad i nå filtar, underbart söt, kommer inte på nå annat ord än adorable, bedårande kanske det blir? Haha, det är verkligen som det jag och Nathalie pratade lite om förut, vissa saker kommer man bara inte på eller finner inget bra ord på översatt till svenska.. Mycket kortknäppning blev det, och det gick inte slita ögonen från det lilla underverket! Och Alice och Clara var så duktiga. Det var så gulligt när de strök honom så där jätteförsiktigt där han låg inlindad, fast ibland blev de väl lite för ivriga :-P hur som helst så skulle farmodern stryka också och så står hon mittemot Clara och så ska Clara försöka putta port hennes hand och säger "Mine baby". Hehe sött! Om allt går vägen så kommer de väl hem på lördag förmiddag.
Och om ni är nyfikna så var han 51 cm lång (om jag minns rätt) och vägde 3600 g!
sen så vaknade han även till lite, eller Emma försökte väcka han lite försiktigt för det var dax för honom att äta, så fick man även se en glimt av en lite yrvaken Noah. När jag var där med alla i det där lilla rummet med denna lilla krabat kände jag verkligen att gud vad svårt det kommer bli när jag ska åka härifrån! Visst, man kan förlänga ett år till, men det finns ingen sån tanke. Har ju min lilla älsklingsKenneth som jag ska hem till. Och hade jag inte haft honom så hade jag ju haft Didde, alltså Charlie som jag inte skulle klara att vara borta i från ett år till! Jabba och Didde ^^,

Anyway, ett litet underverk är han!

Och pannkakorna då? Jo dom blev goda, smakade som vanliga pannkakor! Dock var det lite, jag vill inte säga svårt, men krångligt kanske, att göra dom. Stekpannan var lite för stor och stekspaden var för kort och bred, men det blev pannkakor i alla fall, MUMMA!

Och  nu har jag druckit upp en mugg te så nu ska jag hoppa in i duschen. Inte bokstavligt talat, men ni fattar ;-)



Okey, är bestämt att vi ska åka till sjukan idag. Flickornas farmor ska komma idag kring 4.30 och då ska vi packa in oss i bilen och åka dit! Kulit!!!



BEBISEN HAR KOMMIT!!!
Ja.. Nu har lilla Noah kommit till världen, och allt hade gått mycket bra! Spännande att se honom sen! Emma sa att om jag ville så kunde jag ta flickorna och komma till sjukhuset redan idag efter att dom vaknat. Men jag behövde inte, och ja om jag kände att jag inte ville köra där jag inte kört förut.. Men, jag tror jag ska ge det ett försök i alla fall, hon förklarade vägen lite och det verkade ju inte så himla svårt att hitta dit, är inte så långt.. Men ja, jag har inte bestämt mig än :-)

Onsdag 21/1

Okey, nu blir det alltså fjärde gången jag uppdaterar här. Det jag tänkte skriva från början vara bara att imorn ska jag göra pannkakor till middag till mig och flickorna. Varken Earl eller Emma kommer vara hemma eftersom de kommer vara på sjukan, så då sa jag att jag kan göra pannkakor till middag, även fast farmodern ska komma. Men Emma sa det att det blir nog godare om jag gör middag, då jag frågade om farmodern skulle fixa den. Och Emma tyckte det lät jättebra med pannkakor! Längtar! hoppas de blir lyckade bara, hehe.

Så tog jag mig ju en promenad i kväll. var lite halvkyligt, frös om rumpan. Och jag tyckte jag var ute hur länge som helst, men det blev bara ca fyrtio minuter. Fast det blir väl så om man går så där fort, för då får man ju gå mycket längre..

Nåja, till det jag ville komma till... Kollade just in Nathalies blogg för jag skulle svara på en kommentar.. Vad ska jag säga?.. Så himal gulligt, blev så rörd, då hon skrivit om mig i sitt inlägg. Det hade jag ju inte väntat mig, därmed denna överraskning.. Det kändes kul. Jag blev lite blöt i ögat måste jag erkänna. Är himla glad att jag har dig :-)



Efter middagen idag då vi satt och åt nybakat bröd så frågade Alice Earl:
A: Why are you smiling?
E: I'm smiling to mama.
A: Why?
E: Because I love her.

Efter det så kände jag en värme stiga inombords. kände mig så glad för att jag hamnat just här. En vanlig, kärleksfull familj. Tänk om jag hamnat hos nån jättetät, stel familj som kanske inte ens sitter och äter middag tillsammans eller säga sådana saker. jag trivs verkligen, det gör jag. Även fast det är tufft ibland, eller rätt ofta. Bara idag till exempel när Alice blir tjurig och börjar halvt om halvt skrika och gnälla för att hon vill gå upp till mamma, då kan det bli lite halvjobbigt. Men sådana olika hinder får man nog var man än hamnar. Och det får man stå ut med, men det jag ville komma fram till var bara hur det var jag kände idag, helt plötsligt den varma känslan som är så välkommen så! Menar inte att jag inte trivs annars, för det gör jag ju, men det kom något extra, det var kul :-)

Ne nu har klockan blivit mer än vad jag hoppats på, ska ut och gå, i kylan, brr!



Flickorna
sover fortfarande, eller Alice verkar ha vaknat men får ligga kvar för det är inte dax att komma upp än.

Jag vill hitta på nåt! Men vad skulle det vara? Alltså bara nåt så där på kvällen. Vill ut bara.. Men det får väl bli en promenad när jag slutat, efter middagen!



I morgon
har jag varit här en tredjedel av tiden, alltså fyra månader! Och i morgon kommer lilla Noah! För hittils idag har han inte valt att titta ut. Men han gjorde det bra som väntade med att komma ut tills efter att Obama blivit president! ;-)

Just nu sover flickorna middag, och klockan är strax efter halv två. Dagen har flytit på bra, flickorna hade sin gymnastik idag så det var skönt att komma iväg på någon va deras aktiviteter! Det tyckte nog de också.

Om en
vecka är det au pair möte. Ska vi på bio och se "Bride Wars", eller ska jag säga Bröllopsduellen? Så ska jag ta med mig Nathalie, vi hade ju nämligen tänkt se den filmen, för ett bra tag sen men eftersom vi skulle se den på nästa au pair möte fick det bli till att vänta ett slag.. Undra om man måste ta på sig den där T-shirten man fick på förra då?

Tisdag 20/1

Då har halva tisdagen gått och nu är det Barack Obama som är USA:s president! Jag var som sagt inte nere i DC idag eftersom jag jobbar. Men jag satt med familjen här och såg det på tv! Så himla mycket folk, och jag hade en sån konstig känsla hela tiden när jag såg och fick halvt som halvt gåshud. Kändes som om jag skulle ha gåshud innuti magen! När jag klev upp i morse och kom ner för att äta frukost så berättade Emma att hela "Mallen" redan var full med folk!" Och då var klockan bara halv åtta, snacka om mycket människor!

Dagen hittils har väl gått rätt bra, framåt i alla fall. Den har känts lite halvtung fram till att jag tog med flickorna till biblioteket, vid ca tjugo över tio. Har känt lite att det varit nära till gråt, men det kommer gå över inom några dagar skulle jag tro. Menar, det är inte helt lätt att jobba med barn när deras fräldrar är hemma. Och nu kommer Emma vara hemma i minst tre månader så.. Men de ville i alla fall gå upp till mamma, de ville sitta i hennes knä när de skulle äta och så. Men så fort de hade åkt för att handla nåt så var det som vanligt igen. Alice nämnde inte ens nåt om att hon ville att mamma skulle lägga henne i sängen. Men som med allt så kommer man ju vänja sig. Menar, jag kommer ju vänja mig vid att jobba med flickorna trots att mamma är hemma. Det jobbiga är bara att jag blir så mycket mer försiktig, eller mycket och mycket.. Men ja, ni fattar nog!

När flickorna vaknat så blir det för dem att hoppa ner i badkaret!

Undra när jag slutar idag.Brukar ju alltid sluta när någon av dem kommer hem från jobbet, men nu när båda är hemma så vet jag inte riktigt..
Ska väl i alla fall ta mig ut på en promenix i dag, eller i kväll! Måste skärpa mig med det där och gå ut mer! Hade varit kul om man hade haft någon nära här som också ville gå ut och promenera, blir så tråkigt i längden när man går själv. MEN då kan man ju samtidigt hålla en snabbare takt!

Avslutar det här inlägget med en bild på min söta lillebror Charlie. Kortet tog jag från mammas facebook ;-D






Sitter här nu efter en kall promenad, en dusch och med en mugg te och pratar med Nathalie på msn. Lyckans ost alltså, hon satt 500 meter från The Capitol medan jag satt här hemma. Lite avundsjuk ;-) Men jag är glad att jag var inne i söndags i alla fall. Tydligen hade ju Earl blivit erbjuden nå biljetter till allt det hära men tackat nej för att de kan ju ändå inte gå.. Men vad tänkte han på? Han hade kunnat ta biljetter till mig :-O haha

I går kväll läste jag i alla fall ut boken "The Vanishing Act of Esme Lennox". Hemsk bok. Handla om en tjej som blir insatt på ett typ "psyke" för att hennes pappa inte orkade med henne. Eller något i den stilen, och sen kommer hon ut igen efter 61,5 år, pga av att anläggningen ska läggas ner. Och tydligen var det ju så förut att om en pappa eller pojkvän blev less på kvinnan så var det bara att få ett intyg av en doktor att hon var galen så blev man av med henne.. Sorgligt.
    Men vad ska man ta och läsa för bok nu då? Har ett X antal böcker!

I morgon är det onsdag, och då är det alltså bara en dag kvar tills bebi Noah kommer! Sen på fredag kommer Emmas föräldrar!

Måndag 19/1

Måndag och jag är ledig, underbart. Fast jag gör ju ingenting, sitter här och bara tar det lungt, vilket kanske är det sköna med att vara ledig? Låg i sängen och drog mig och läste riktigt länge idag, vaknade rätt tidigt för att flickorna var såå högljudda!

Hur som helst så i fredags efter att jag slutat jobbat åkte jag iväg bort till Nathalie för vi skulle gå på bio! Jag kom fram kring 7.30 och filmen började 7.35, så jag fick springa bort till biosalongen där Nathalie stod och väntade och hon hade som tur var redan köpt två biobiljetter till "Paul Blart - Mall Cop"! När vi kom in till själva salongen så var det proppfullt, vi kunde inte hitta två tomma stolar som stod bredvid varandra, man såg bara någon enstaka tom stol lite här och var. Så det slutade med att vi satt på trappan och såg på filmen, haha! Men det var faktikst inte så farligt som jag trodde. Dock fick jag kliva upp ett par antal gånger för att det var folk som skulle gå förbi! Men hur som helst så var filmen så himla kul! Ojoj det var den verkligen. Och så hade vi så klart en kille, man, som satt några rader ner som bara asflabba lite titt som tätt. Det var verkligen det där böja huvudet bakåt och flabba!
Efter filmen så gick vi och köpte två nya biobiljetter till, till filmen "Last Chance Harvey" och så gick vi upp och köpte oss lite gotta. Nachochips och ostdipp för Nathalie + en dricka och poopcorn. För mig blidde det en pizza, en dricka och popcorn. Jag var utsvulten, klockan var ju nästan tio och jag hade inte ätit sen lunch! Last Chance Harvey var också en väldigt bra film! Lite mer seriös men bra, gillade båda två!

Dagen efter så satt vi vid datorn hela dagen, bokstavligt talat! Bortsett fårn frukost och några toalettbesök så satt vi väl i si sådär tio timmar! Vi höll nämligen på att fixa och trixa en massa med utseendet på min blogg! Så jag måste säga ett stort TACK till Nathalie som tog sig tiden och jobbet att fixa till mina snygga blogg :-D Jag satt bredvid och sa hur jag ville ha det och kom bara på mer och mer som vi skulle ändra på! Medan så satt vi och mumsade på en marabou mintchokladkaka!
Till kvällsmat åt vi en brownie med vaniljglass. Haha har vi varit hälsosamma eller? Men det var ju lördag ;-)

Igår då, söndag så kom vi på att vi ville åka in till DC för att gå på Pre Inauguration Concert. Vi åkte alltså in, och började med att leta reda på Ben & Jerry's. Sen pallrade vi oss in till The Mall eftersom det var vid Lincoln Memorial själva konserten skulle hålla plats. Det fanns ju inte en suck i världen att vi skulle lyckas komma så pass nära man egentligen ville (då skulle man ju behöva en biljett som förövrigt är svindyr). Men vi ville i alla fall komma närmare än vad vi var så vi började tränga oss in i den enorma folkmassan så för er som såg det på tv så fanns vi någonstans där mitt i smeten! Hur som helst så känns det kul att få ha hört på en del artister och andra som bla Joe Biden och Barack Obama in real life så att säga! Och några andra som sjöng och höll tal var även Shakira, Bruce Springsteen, Tom Hanks, Tiger Woods, Jack Black mfl.



Glass på Ben & Jerry's








Jag och Nathalie trängs bland massa människor





Mycket folk




Jag framför en del folk och Washington Monument







Ne om man ska sätta i sig lite lunch och kasta in mer tvätt!...



Nu är det kväll och jag tycker att dagen har gått alldeles för fort, även fast den egentligen inte har gått så himla snabbt. Men jag vill inte att den ska vara slut, har varit så skönt att bara ha varit, även fast det kanske inte har varit så värst roligt..
Och imorgon är det tisdag, och då är inauguration, vilket betyder att imorgon blir Barack Obama USA:s president och George Bush får kliva av, tronen (?), vet inte vad det blir..

Förutom att jag tvättat idag så har jag inte gjort någonting vättigt. Har bara i princip suttit vid datorn hela dagen, och ätit dagens alla måltider och pratat en del med Emma när hon satt och putsade silver.
Och jag känner mig hur trött som helst, får bli en tidig kväll för mig med boken och en mugg med te!

Känner mig även så där tung igen. Saknar Kenneth så himla mycket. Får alltid en sån där jobbig känsla i bröstet efter flera timmars prat både via skype och på msn, när han inte längre finns tillgänglig på msn, då han sover alltså. Då börjar jag alltid sakna honom jättemycket, alltså mer än vad jag redan gör. Ofta när vi pratar så sitter vi och funderar och spekulerar om våra planer om att åka till Thailand igen, typ nästa januari och i en månad!!! + våra tankar om att köpa hus i Thailand. Älskar när vi sitter och snackar om det och letar och skickar varandra länkar. Vi SKA köpa hus där borta har vi bestämt.
Det jobbiga om själva semestern i Thailand är bara att det är så långt kvar till dess så det finns typ inga bestämda kostnader, flyg etc. Så då kan man ju inte boka nåt eller bara "boka" för att se hur mycket det kostar..

Nu ska jag gå och göra mig lite te och kolla om torktummlaren är färdigtumlad..

Söndag 18/1

Nu börjar det bli så sent så jag skippar nån uppdatering om helgen till imorgon, orkar bara inte göra det nu. Jag kan ju i alla fall säga att jag ägnade mig själv ett skönt bad med en bok att läsa + ansiktsmask, mycket skönt. Så nu sitter jag här i min nya Mimmi pyjamas :-D























Mina kläder kom igår, glad jag blev!!!

Torsdag 15/1

Torsdag idag.. Har egentligen inget att skriva om. Dagen har varit precis som en valig dag liksom. Sitter just nu och pratar med lilla Kenneth på skype, han och Mimmi är så mysiga!

Imorgon ska jag åka till Nathalie, så ska vi gå på bio. Får se om det blir en eller två filmer; "Mall Cop" och "Last chance Harvey".

Dagen har varit lugn, eller ja, lugn och lugn. Dagarna här är väl aldrig direkt lugna men om jag säger så här, vi har inte haft nå direkt för oss, inga aktiviteter. Var ingen skola för A idag, så idag har vi suttit och ritat och varit på bibliotket. Funderar på om jag ska ta och stoppa dom i badet efter dom har sovit klart!



Och då var det kväll, skönt må jag säga! Har varit ut på en promenad, och det börjar bli allt kyligare ute, nu ikväll hade vi -8 grader. Så jag klädde mig lite extra, alltså strumpbyxor under mina vanliga byxor. Och det var helt lagomt, jag varken frös eller svettades, trots det höga tempot jag höll. När det är kyligare ute är det lättare att hålla högre tempo, vilket resulterade i att jag gick ca 10 minuter snabbare, haha. Nörd? Kanske, men skönt var det. Kändes så lätt att gå, hade till och med kunnat springa tror jag. Fast sen hade jag ju inte varit ut på hela veckan..

Måndag 12/1 Och då gick det uppför igen

Dagen har i allmänhet känts rätt okey, det har flytit på i rätt behaglig takt, fast det kan aldrig gå för fort (bara helgerna)! Efter frukost så vet jag inte riktigt vad vi egnetligen gjorde, lite tvätt, mellanmål och ja.. Runt halv elva kanske så tog jag och flickorna oss en promenad till lekparken, eller det var ju mest jag som promenerade eftrsom den största delen av vägen går längs en lite större väg än bara en liten gata. Så då känns det inte så säkert att ha två busiga tjejer lösa.. Men så var vi i alla fall på lekparken ett bra tag, i cirka en timme!
Sen var det lunch och efter det flickornas middagslur.
Sen vid kvart över tre tog jag Alice och gjorde henne klar för simskolan. Hon var så himla duktig idag, vi har verkligen varit kompisar idag, men lite gnäbb blir det alltid, men mesta dels har jag tyckt om henne hela dagen ;-) Så söt! När vi kom hem igen så var det bara att försöka underhålla dem båda tills mamma och pappa kom hem, vilket blev lite senare idag. Jag slutade inte förrän typ halv sju, blev en tio och enhalv timmes jobbdag idag. Tåget hade tydligen gått sönder sa Emma när hon var på väg hem och hon förstår inte hur metron ska kunna klara typ ytterligare tre miljoner människor nästa tisdag... Hur som helst så var det en lugn eftermiddag, vi satt och sjöng barnsånger tills dom kom hem!
Måste bara tillägga att Clara måste verkligen alltid göra som Alice göra, vilket kan vara rätt, jobbigt ibland! Tex. så fort Alice tar av sig sina strumpor så ska hon sätta sig och ta av sig dom direkt. Och idag så fick Alice ta av sig sin tröja för att det kom färg på den, och då börja Clara tjura och gnälla för att hon ville ta av sig sin med, så det slutade med att de båda fick nya tröjor.. Haha..

Sen så får jag inte alls långhelg till helgen. Där fick jag allt.. Eller jo lite långhelg får jag, men inte fyra dagar. Men jag ska ändå ta Alice på simskolan då på måndagen, sa att jag kunde göra det i alla fall!

Vet inte vad det är riktigt just nu. Känner mig som så, nere på nå vis. Känner mig tung i kroppen, eller rättare sagt i knoppen. Ska nog ta och lägga mig så jag får sova länge! Men jag tror att det mestadels beror på att jag saknar Kenneth så himla himla bamse mycket, börjar kännas för jobbigt. Det är mycket jobbigare än vad jag verkligen trodde att det skulle vara..
Men men, finns inte så mycket att göra åt det. Ska i alla fall till Nathalie i helgen. Det ser jag fram emot, kanske blir bio och även lite tid framför datorn! ska vi sitta och trixa lite!

Söndag 11/1

Idag så gick jag in till bethesda runt halv elva tiden för att möta upp Nathalie, för vi skulle till Montgomery Mall! Jag skulle då köpa de mysisbyxorna som var på rean, och jag kom hem med betydligt mer kan jag ju tala om.. Och nu måste jag verkligen sluta handla på mitt svenska kort och där  med basta.. har jag inga pengar (dollar alltså), då får det vara, svårare kan det inte vara. Hur som helst, förutom byxorna så köpte jag ett par röda strumpbyxor, fem stycken små hand desinfektions "krämer", en liten hudlotion, en liten balsam, en handtvål med peelingkulor i, och schampo och balsam (det var rea på den affären med såna saker i, mycket bra fynd kunde man göra), och sen fick det även inhandlas lite alla hjärtans dag kort! + mat! OCH, jag höll mig från att äta glass, wohoo, stolt!
Efter vi varit där åkte vi hem till mig och gjorde vad? Nja, inget speciellt, hängde vid datorn, åt middag och sjöng massa barnsånger ur Silvriga Barnkammarboken för framför allt Clara!
Vid middagsbordet fick jag även reda på att jag är den renligaste av de tre au pairer de haft, haha. Det var kul att höra, dom var imponerade! Men, det är väl lite av min, natur ;-)



Så använde jag mina uggs för första gången idag! Mycket sköna måste jag säga, så mjuka med det där ullet på sulorna!



Och självklart var vi tvungna att göra ett sånt här! Haha så styggt, när alla kort var tagna fick man se en video på sig själv som togs då man tog kortet!



Imorn är det måndag, igen. Känns lite halvtungt, så skönt med helg ju! Men nästa helg blir det en fyradagars helg igen! Då det är Martin Luther Kings dag på måndagen och president dagen på tisdagen då Obama ska in i Vita Huset!

Funderar starkt på att permanenta håret!

Lördag 10/1

Hihi, äntligen så pallrade min lilla pojkvän sin fasta stjärt hem till mig i Helgum! :D Så fick jag prata med dom alla på samma gång på skype, eller ja, med Kenneth, mamma och Charlie! Det var kul, och dom är så himla, knasiga! Haha!
Så gosade Charlie med sin sovtröja, eller det är väl egentligen mammas tröja, eller var, men nu är det väl Charlies snuttetröja eller nåt!



Mina söta, mysiga och goa lillebror :')


Hur som helst så blev dagen som förutspått lugn. Har varit väldigt skönt att inte ha haft nå speciellt att göra. Jag gick som sagt in till Bethesda för att köpa frimärken! Sen så lunchade jag på McDonald's ;-)
Sen gick jag hem och pratade med min kära familj ett bra tag! Och Charlie var så himla söt, han gick för att kolla bakom dataskärmen ifall jag fanns där. Önskade jag hade gjort det!

Sitter nu och pratar med älsklingsKenneth på skype igen!

Hade värsta mysiga drömmen imorse efter att jag slutligen somnat om igen! Jag och Kenneth och mamma stod och kollade på min och Kenneths bebis som var en liten flicka som låg och sov på rygg i en spjälsäng! Fast jag hade inget minne av att jag fött eller ens varit med barn, utan jag visste bara att hon fanns hemma och mamma fick visa oss var x) det var i alla fall en kul dröm!

Fredag 9/1

Jag måste säga att det känns väldigt skönt med fredag, vilket innebär helg (efter att jag slutat jobba, vilket är omkring 6.20 pm)! Har inga planer för helgen, vilket ibland kan kännas skönt. Jag ska bara ta det lugnt, sova ut imorn (om inte flickorna är alltför högljudda) och ladda om batterierna. En sak jag vet att jag måste göra imorn bara är att gå till posten och köpa frimärken, det är ett måste, innan klockan ett!
Har varit en lång vecka då man jobbat hela veckan som vanligt igen efter två veckor då man har varit ledig fler dagar än bara lördagar och söndagar..

Klockan
är nu tio i tre på eftermiddagen, och om en stund ska C vakna för då ska vi sätta på henne badkläderna och så ska vi åka till simskolan! Mysigt!

Läste på Johanans blogg att hennes värdmamma fött en liten flicka idag. Väldigt kul! Congrats ;-D

Jag undrar när "våran" lilla grabb tänker titta ut. Han är ju beräknad till den 17:e, men man vet ju aldrig!

Ne, försöka vila kanske?



Nu är det kväll och jag slutade för snart två timmar sen. Känns skönt, fast det enda jag gjort är typ att ha ätit middag, och suttit här! Hade tänkt att jag skulle ta mig en promenad, men jag känner mig verkligen inte manad. Jag tror faktiskt att jag skippar det idag, får ta en extra imorn, eller en extra lång som Nathalie sa. Men jag har faktiskt rört mig lite idag, tog C till lekparken och tillbaka velket tog ca 35-40 minuter, och sen har jag lekt med flickorna. De har flygt "flygplan" både på fötterna och på bena! Vilket dom höll på med i i alla fall 20-30 minuter. Det sved i benen och efteråt kändes dom halvt skakis, haha så lite "träning" har det väl blivit i alla fall!

Fortfarnade inga mer planer för morgondagen förutom mina frimärken, men på söndag blir det eventuellt att åka till Montgomery Mall med Nathalie. Det är nämligen rea på såna mysbyxor som nathalie har (finns olika färger) och de verkar vara så himla sköna! Och så behöver Nathalie köpa lite presenter. Men synas kommer vi göra i alla fall!

Onsdag 7/1 - Någons bortgörelse gör dagen för en annan

Gah, råkade nyss vara orsaken till att larmet gick (igen).. Har nu varit det två gånger, och jag kan ju säga att det larmet inte har en diskret signal. Känner mig alldeles skakis.. Jag har ju varit inne i DC och kom hem ganska sent, och Earl hade jobbat sent idag och jag visste inte om han hade kommit hem än eller inte men jag trodde det... Så, jag sätter på larmet och precis när jag sätter mig för att uppdatera här så tycker jag mig höra nån som låser upp dörren. Åh nej tänker jag, och strax därpå tjuter det. Jag rusar ner och som tur var fick han in handen så han kunde stänga av larmet, men kedjan fick jag "ta lös".. Hehe oops. han blev i alla fall inte sur, haha. Måste som vanligt blivit knallröd i ansiktet..

Hur som helst.. Idag fick jag mina uggs :D Väldigt glad blev jag, kunde dock inte ha dom idag eftersom det har regnat och regnat och regnat.. Och eftersom jag inte fick mitt H&M paket för att det skickades tillbaka till Kenneth så blev det som en liten tröst i alla fall.



Mina uggs. Suddig bild dock, men min cam på datorn är väl inte den bästa..


Ja som sagt, var inne i DC ikväll för att träffa Nathalie och käka middag på en kinarestaurang. Det var trevligt! Standarden - nja... Dom hade inte ens efterrätt, vi som ville ha friterad banan med glass! Men vi fick i alla fall en lyckokaka. Första gången jag åt en sån, rätt god faktiskt!
Sen ville vi ju ha nån sorts dessert, hmm donken eller starbucks, det var frågan. Det slutade i alla fall med det sista alternativet så vi kunde värma oss med en varm choklad och en liten smaskbit till.
Haha, första "saken" som hände medan vi satt där så var det en rätt utanför vårat fönster som vurpa. Haha. Nathalie hade turen att få se hela vurpan medan jag först såg nåt fara omkring i ögonvrån och sen se hon som faller. Det började med att det var en tjej som gick med en vagn som sedan fastnade i gatan, så där så det tar tvärstopp och den faller framlänges, och efter kommer tjejen. Haha, pladask! Alltså hon låg verkligen platt där, PÅ vagnen. Stackars tjej! Haha som vi skrattade, eller vi försökte typ hålla oss. Nathalie började rota i sin handväska och jag började dricka choklad för att dölja min mun. Alltså, oj oj oj...
Jaha, scén nummer två. Nathalie sa att det var nå som vinkade och så vänder jag mig om (alltså som ni förstår så satt vi alldeles vid ett fönster) och vinkar tillbaka. Så kommer det två grabbar och börjar göra chester om att vi ska följa med och dricka. Och ena bar omkring på en stol med.. Hur som helst, det gjorde vi ju såklart inte, utan vi satt mest där och fnittrade på. Sen när vi är färdigfikade och går över vägen på väg mot metron så hör vi en bil vråltuta och slira ut från där jag tror att den stod parkerad och så är det en utav killarna som skriker "I love you bitches". Alltså, verkligen skriker ut det! Haha omg.. Säger då det!
Men tjejen som vurpade.. Det var dagens höjdpunkt måste jag säga!

Ne ni, nu blir det sängen för mig!

Tisdag 6/1

Idag har det inte hänt mycket.. Vädret har varit tråkigt = regn, så har inte kunnat vara på lekparken eller ens tagit en promenad som igår. Så vi har varit inne och så har A och C fått leka med varandra. Det är det som är bra med att ha två stycken jämnåriga, då underhåller de varandra rätt bra själva. Sen så tog jag dom till biblioteket ett tag och sen bar det av hemmåt så vi kunde äta nån lunch. Och nu sover dom (tror jag, i alla fall C), när de båda vaknat ska de bada badkar. Det gillar jag med tisdagar. Är som så, "jobbigt" annars på eftermiddagen tycker jag då vi bara är hemma och inte direkt har nåt att göra.

Sen när jag slutar har jag ingen aning om vad som sker. Promenad hade jag tänkt och jag hoppas det slutat regan till dess!

Imorgon blir det till att träffa Nathalie i DC, ska vi käka nån middag :) Skoj!



Men kul liksom..
Även fast det regnade så bestämde jag mig för att gå på en promenad! Blä på att det har regnat precis hela dagen.. Och när jag ganska precis hade börjat gå kände jag att jag började bli blöt om hälen.. Jahapp, och jag hade typ hela min promenad på ca  50, 55 minuter kvar.. Jaja, jag  är ju inte gjord av socker tänkte jag! Och jag kände hur jag blev allt mer blöt, medan min andra fot var så gott som torr. På vägen hem hade även den börjat bli liite blöt men bara lite fram på tårna. Men då var ju även min högra fot nästan dyngsur. Så när jag äntligen kom hem igen tog jag mig en titt under min sko. Happ, kul jul, har jag nött ut hälen på den så att det är en flik, så man ser det vita i skon.. Inte undra på att jag blev så snabbt blöt. Mina fina skor :(

Söndag 4/1

Har varit med Nathalie från igår. Vi träffades strax efter klockan tio inne i DC och så åkte vi till Tyson's Corner! Bland det första vi gjorde var att boka tid hos frisören, klockan ett fick vi varsin tid!
Så medan vi väntade på det så gick vi omkring och kikade lite, och så köpte vi varsin telefon som vi sagt att vi skulle göra, en läpp telefon! Haha! Och som sagt, klockan ett var det dax för klipp klipp! Mm, är så skönt att vara hos frisören! Inte för att jag klippte nån frisyr, men jag blev nöjd ändå! Och om 6-8 veckor ska jag väl ta och klippa mig igen har jag tänkt!
Vad gjorde vi sen? Hmm. Jag vet inte, men vi var i alla fall och kollade runt, den gallerian är ju rätt stor.. Jag inhandlade ett par strumpbyxor och ett par nya handskar eftersom jag tappat bort mina.. Så åt vi lunch och sen lite glass, mumma!!!

Det var ju tänkt att vi skulle ha filmkväll men vi såg bara på en film, "The butterfly effect". Den var ju rätt bra samtidigt som jag inte riktigt hängde med allt, den var ju lite, skum..

Sen idag så bestämde vi oss för att vi ville gå på bio och vi visste inte om vi ville se "Doubt" med Maryl Streep eller "Seven Pounds" med Will Smith, så vi såg båda, haha! Och mellan filmern så käkade vi lunch och sen lite glass, lika gott idag!

Har varit en trevlig helg, synd att den är slut. Så nu ska man återigen återgå till en vanlig hel jobbarvecka, pjuh, känns tungt på nå vis, man har haft som så många lediga dagar de sista två veckorna.
Och snart kommer det en liten bebis! + två morföräldrar. Blir mycket i hushållet ett tag sen!

Ne om man ska ta och koja kanske så man orkar med morgondagen. Det är ju himla jobbigt att vakna på måndagmorgon, dötrött! Och den här veckan börjar flickornas aktiviterter igen, dock med en del ändringar. A har sin simskola på måndagar, imron alltså (vilket blir poolen för mig med), båda har gymnastik på onsdag och C har som vanligt sin simning på fredagar!

Ne, GODNATT!

USCH vad jag saknar dig Kenneth, du är mitt allt <3

Torsdag 1/1 2009

Så nu har det blivit år 2009. Jag tycker det känns så konstigt på nå sätt när det blir ett nytt år, jag vet inte, känns bara, skumt (?) på nå vis. Och just det som jag och Nathalie satt och pratade lite om idag, att egentligen är det ju inte år 2009, hmm..

Hur som helst så hade jag en bra och trevlig nyårsafton med Nathalie och hennes grannar och nå andra! Kvällen började med att vi lagade mat, tacos och vi satt och babblade på en massa tills vi kom på att hmm vi kanske ska äta efterrätten med, bestående av glass med krossad choklad på! Allt var himla gott!!!
Sen gick vi till grannen som bodde alldeles bredvid, det var verkligen "the next door". Vi var ju lungt de yngsta, vad kan de andra ha varit? Runt 30 snåret? Men det var trevligt, fanns hur mycket som helst att äta av, fast vi var så mätta så det räckt för oss att titta på allt. Fast lite vin och champange slank det ju i..
Haha sen vid klockan ett på natten tänkte vi dra oss, men då började vi snacka med paret som bor i den lägenheten, så vi blev kvar till halv tre. De skickade även med oss en mindre fylld vinflaska och en mer än halvfylld chamangeflaska. Wohoo tänkte vi. Så när vi kom tillbaka till Nathalie drack vi upp champangen och bytte om till sovkläder och hoppade i säng respektive luftmadrass! Somnade gott.
Nathalie kom med den geniala idén om att ha en svenskt party, vilket grannen var väldigt på, för hans mormor eller farmor (?) kommer från Sverige, och han ville ha receptet på svenska pannkakor, haha. Så det ska väl bli ett svenskt party någon gång framöver med svenska pannkakor, snapps (?) mm, haha. Blir najs de! Eller vad säger du Nathalie?



Gott nytt år!


Sov då inatt hos Nathalie och idag så var vi på bio! Vi var och såg på "Bedtime Stories". Haha, ja den var ju lite smårolig :)

Så jobbar jag imorn och på lördag blir det till att träffa Nathalie igen. Ska vi åka och se om vi ska köpa varsin telefon i formen av en mun, eller en pussmun. Haha, frän jue, och så skön att hålla i. Senare hade vi tänkt oss en filmkväll. Gutt de!

RSS 2.0