Söndag 30/11 Första Advent

I helgen har jag varit med Johanna! I går var vi och shoppade lite, medan hon var i full gång att köpa scrapbooking saker var jag i full gång med att handla julklppar. Och nu, nu ör alla julklappar klara. Eller färdighandlade rättare sagt, har ju inte slagit in dom än. Och så mumsade vi gomat på Cheesecake Factory!
När vi kom hem igen så satte vi oss och höll på med scrapbooking, skojskoj eftersom jag gillar pyssel!




Nu är helgen snart slut. Har varit en lång helg, enda sen i torsdags! Vilket har varit väldigt skönt må jag säga. Känns som det var jättelängesen jag jobbade!

Några nya planer: Träffa nathalie nästa söndag och gå på Madame Tussauds i DC. Ännu nästa lördag på Lucia dagen ska vi baka lussekatter. Och så spekulerar vi om att åka till New York typ den 21:a! Hoppas hoppas, jag håller tummarna! :)

Hmm, funderar på om jag ska börja slå in julpaketen snart?!

Just ja, idag har det varit Skyltsöndag hemma i den lilla staden Sollefteå! Det brukar vara så mysigt! Och dessutom vet jag att det varit SNÖ den här gången med, vilket gör det ännu mysigare, som det ska vara! Och fick inte vara med. Jag hoppas på snö nästa år med, och då ska jag även få vara med Kenneth!
Och 1:a Advent är det idag! Nu känns det som tiden bara kommer rusa iväg fram tills det är dags för att fira jul. Men nu får man ju vänta ännu en dag längre!

Fredag 28/11

Ikväll ska Johanna komma till mig, och sova här! Men hon slutar inte jobba förrän 21.00, så jag sitter här och väntar på att hon ska ringa och säga att hon är på väg, klockan är nu 20.20!
Vi ska väl handla julklappar imorgon! Fast jag är typ klar med alla mina julklappar nu, var och handlade nu i eftermiddag. Har gjort av med massa mycket penger, nästan allt som jag hade i börsen, men det är kul att handla julklappar! Och tur är att man får lön varje vecka, så då går det ju som oftast ingen nöd. Problemet som kan uppstå är när jag ska skicka paketen, men det löser sig. Har ju mitt svenska kort! Nu har jag bara lite kvar åt Charlie, jag skulle kunna vara klar men jag vill köpa mer åt honom, och så åt pappa och åt KENNETH! Det som är det svåraste! Sen får jag se om jag ska köpa nå mer åt flickorna, vill ju som göra det! Idag införskaffade jag även en mössa åt mig själv!

Hur som helst, så känns det väldigt skönt att de flesta av julklapparna är fixade! Nu ringde Johanna och sa att hon typ hade slutat!

JAHA måttligt irriterande, skulle jag lägga in bilder på datorn. Så stängdes det bara ner och så kom det upp en ruta "Fotopanelen - KDE-kraschanteraren". WTF?? Går ju inte göra nåt. Suck och blä. Kommer det fortsätta vara så? Då får jag ju nå fel! Aja, inte mycket att göra just nu..

Ja men vilken tur jag har! Räckte med att starta om datorn då hela skiten hängde sig. Så funkade även fotopanelen sen :D



Min mössa x)

Torsdag 27/11 Thanksgiving

I dag är det Thanksgiving!! Jag längtar tills vi ska äta middag. Och jag har faktiskt hjälpt till lite granna, inte mycket för jag behövde inte göra nå mer även fast jag erbjöd mig! Hur som helst så är det jag som står för sötpotatisen på bordet idag. Spännande att göra nåt som jag aldrig gjort förr. Och det är ju inte sån sötpotatis som vi har hemma i Sverige utan nån annan sorts rotfrukt som är typ orange och som man tillagar med nå mörk brunt socker, salt, peppar och apelsinjuice! Lite nervös för hur den blev, menar, smakar det inte som normalt så är det ju pga mig. Men förhoppningsvis så lyckades jag!

Min dag har inte bestått av mycket idag. Vaknade innan sju, pga av flickorna. Så fort de börjar prata vaknar jag. Låg och försökte somna om i typ en timme, men icke.. Tog en dusch, käkade frulle bestående av en bagel och juice (mmmm, älskar bagels!!!). Sedan hjälpte jag till med sötpotatisen och sen efter det har jag umgåts med min dator! Har pratat med Kenneth massor om massa allt idag. Lägenhet, jobb, vovve (vi vill ha en vit chow chow)! Och lite annat smått och gott!

Fick häromdagen en jättesöt adventskalender av mami! Det var kul, och en teckning av lillebror. Glader jag blev!

Sitter här lite trött och lite småfrusen. Måste hitta nån engelska kurs jag ska läsa.. Men hur? Jag försöker kika, utan något resultat. Hmm. Aja, det löser sig.

Vad händer i helgen? Hum, ska försöka kika efter julklappar och så skulle mitt hår väldigt mycket behöva en hårklippning!


Människans möjligheter begränsas bara av hennes fantasi


Då har jag ätit min första thanksgiving middag. Det var underbart gott! Åt hur mycket som helst, så nu är jag alldeles stinn, min mage är spänd. Längesedan jag var så här mätt må jag säga! Efter maten satt vi ett tag vid bordet och hade det trevligt, och sen åt vi pumpapaj och äppelpaj med vaniljsås. Underbart gott!
Det hela började med att vi satte oss runt bordet och innan vi skar upp kalkonen tog vi varandras händer och så tackade värdpappa allt som de var tacksamma för, bla mig som tog hand om flickorna, hihi!




Det som känns lite tråkigt är att jag vet ju att jag inte kommer fira denna högtiden nästa år. Men jag är tacksam över att jag fått denna chansen att få uppleva den åtminstone en gång :)

Måndag 24/11

Tihi, idag fick jag post av min kära mamma! Ble vså himla glad! Ett litet paket, i det fanns ett brev md Charlies hand på och lite som han hade ritat, två vykort, en hobbybok en bilarpåse och marabou apelsinkrokant! MUMMA! Så himla kul att få brev!




Har nyss varit ute på en promenix, det regande lite men det gjorde inget. Däremot så har jag börjat få ont i höger smalben, vilket gör något. Suck, jag vill verkligen inte få problem med benhinnorna! Så nu måste jag ta det lite lugnare, ska vila ett par dagar och se sen hur det går.

Nu börjar det bli dags att koja för mig. Och förresten, på torsdag och fredag är jag ledig, och så helgen då! Skönt, dessvärre blir det lite mindre pengar än vad jag normalt får men struntsamma, jag överlever! Längtar till torsdag då det är thanksgiving, ska bli spännande att se "in real life" så att säga, och massa god mat. Jag är verkligen ett matvrak!

Lördag 22/10 Födelsedag

Idag så har A fyllt år, så i eftermiddag grattade vi henne med mat, tårta och presenter! Det enda hon pratat om är tårta, och hon åt mest tårta av oss alla. Tårtan var väl rätt okey, men jag har kommit i underfund med att tårtorna ser vääldigt goda ut, men i själva verket är de inte såå goda som man kan tro. De består av en typ sockerkaka med nåt utanpå och är väldigt söta. Hemmagjorda är så mycket godare, med marsankräm och sylt på! Och riktig grädde.
Annars idag så tog jag mig en promenad in till staden för att göra det efterlängtade besöket på banken för att äntligen lösa in checken! Sedan gick jag och snurrade omkring och innan jag gick tillbaka hem stannade jag för lunch på McDonald's, hihi!

Tänka sig att det nu gått två månader sedan man lämnade Sverige för dett år här i USA. Tiden har flytit på, dock lite långsamt vissa stunder, men överlag har den gått i rätt normal takt, tror jag. Bla bla :P Jag måste försöka att inte tänka så, jag måste ta vara på det här som jag så väldigt gärna har velat göra!! Men det är svårt att låta bli när man saknar. Aja. Hur som helst så är det nu "bara" tio månader kvar tills jag får träffa min älsklings Kenneth och Charlie och alla andra som står mig nära! Förhoppningsvis får jag träffa mamma tidigare om hon kommer och hälsar på mig här, som skulle vara mycket roligt!

Nu är klockan 22.50 och jag tror jag ska ta och sussa snart så jag får nog med sömn, blir inte riktigt några sovmornar då jag vaknar ungefär samma tid som flickorna, av deras röster.. Men men, jag hoppas jag vänjer mig och kan sova längre med tiden. Men jag får ju i alla fall ta vara på den lediga dagen!

Fredag 21/11

Imorgon så har jag varit här i USA i TVÅ hela månader. Och imorgon fyller även lilla A 3 år! Nu är det fredag kväll och den tillbringar jag framför min kära lilla dator. Kan jag göra saker i lugn och ro utan att känna att jag ska göra det och det, och snart måste jag lägga mig. Nu är det helg och jag kan sitta hur länge jag vill för jag behöver inte kliva upp tidigt! Fast jag känner ändå att jag vill bli klar rätt snart för jag vill läsa min bok och äta lite glass.

I onsdags fick jag post av mormor. Det var så himla kul, blev så glad över bilderna hon skickat med också. Samtidigt som jag bara kände att åh vad jag vill vara med dom där hemma. Men det börjar ändå kännas som lättare nu när det gått ett litet tag.



Mamma, Charlie, jag och Kenneth <3


Julen nalkas, hörde julsånger på radion idag då jag körde bil, bla Bjäller klang och Rudolf med röda mulen. Och så lite julpynt på vissa affärer med. Börjar längta, även fast jag inte kommer få fira julen med min kära familj. Men det ska bli spännande i alla fall, älskar julstämningen. Men jag tycker ändå att det är lite tidigt än med allt detta, i december kan det väl börja? Typ 1:a?

Snart är
det Thanksgiving med. på torsdag tror jag. Det ska bli kul att fira det för första gången. Och mycket gott ska det bli. Bla cornbread som jag gillar så grymt mycket. Och mycket annat gott med som jag inte kommer ihåg men som jag vet att jag gillar!

Fredag 14/11

Vi får stanna ännu en natt i lägenheten Blev nå tjaffs med flyttbilarna som hade alla saker, ena gick sönder och kom till huset sex timmar senare än vad som var sagt. Andra flyttbilen var nycklarna borta till. Sen så är det massa annat som är fel i huset, där de målat, målat fel, och inte målat alls. Men men, imorn ska vi dit i alla fall. Längtar, börjar bli tjatit att packa väskan nu. Så förhoppningsvis var det sista gången jag packade resväskan idag och sista gångne jag packar upp den på lite mindre än ett år nu.

Jag är
så mätt, på vad`Jag har bara ätit middag, normal portion, lite cornbread (underbart gott), och så när värdföräldrarna kom hem hade de med sig en äppelpaj från McDonald's. Gott, men ack så mätt jag är. Sen så är det väldigt varmt här inne med, måste öppna ett tag innan jag lägger mig. Ska bli skönt att få sova, men tyvär blir det ju ingen sovmorgon för min del. Eftersom jag kommer vakna då flickorna vaknar, eller då de kommer ut ur rummet och så måste vi ju vara ute innan elva. Men men, vad skulle jag kunna tippa på, kanske får en timma längre (till klockan åtta) imorn.

För var dag som går känns det som jag bara blir tröttare och tröttare. Slitsamt det här vill jag lova. Ska se till att vila upp mig nu i helgen, försöka i alla fall. Men jag könner varje dag innan lunch så är mina ögonlock så tunga, så när flickorna sover middag tar jag mig en liten lur jag med. Men min kropp känner sig fortfarande ändå lika trött.

Aja, nu är det dags för mig att sussa!

Torsdag 13/11 Dagen

Sitter här nyduschad efter ett arbetspass i gymmet som finns här i lägenhetsbyggnaden. Nice med ett gym så nära, man slipper till och med gå ut, bara ta hissen ner liksom. Det är väl det enda jag kommer sakna med att inte bo i lägenheten längre skulle jag tro. Och att man kommer bli mer bunden till bilen, som då flickorna ska på gymnastiken och på simskolan. Annars har det blivit promenader men nu kommer det bli förlångt ifrån. I och för sig blir det väl ändå skönt, men att röra sig mindre för väl inget gott med sig?

Är riktigt stolt över A, hon grät inte en enda gång idag då vi skulle till pre school. Inte då vi skulle klä på oss, inte då vi skulle äta, inte då vi åkte bil och inte då vi kom fram till skolan. Och hon visste var vi skulle för hon frågade mig då jag tog upp henne från sängen, och då tänkte jag att ne nu är det kört, men icke. Och gissa om det var skönt.
För övrigt så började jag 30 minuter tidigare idag, halv åtta. Fast jag slutade typ samma tid, omkring 6.20 - 6.30 (på kvällen alltså). Jag har rätt långa dagar, men att tjäna en extra peng gör mig inget.

Inga planer inför helgen. Kommer inte ha några heller, bara att bo in mig i det nya huset. Lära lite om området och så. Nästa helg, kanske umgås med Nathalie, får se vad hennes schema tillåter.

Nu ska jag kika bilddagboken lite, efter att inte ha varit där på två veckor så hade jag 28 vänner som lagt upp bilder, och varje en har ett par stycken nya bilder. Men, jag får något att "sysselsätta" mig med i alla fall. Nu när jag läst ut den himla bra boken "Matildas sista vals". Skitbra bok, ville inte läsa ut den, buhu!

Onsdag 12/11 Födelsedag

Idag har min pluttisbror haft sin 2 årsdag!!! Grattis till honom! :) Ringde och grattade han idag, så pratade jag även med mamma, Kenneth och Lena. Har längtat efter att ringa så det var skönt, även fast det kändes lite tungt.



Charlie fick en leksaksdammsugare och...



... en liten motorcykel som går på el. :) Önskar verkligen att jag hade fått vara där.



Hur som helst så var det ett tag sedan jag uppdaterade sist. Vi trängs just nu i en liten lägenhet, där det funnits internet men, jag försökte gå ut på internet första kvällen, vilket var för två veckor sedan. Det funkade i typ ett par minuter innan signalnivån försvann. Tror jag försökte en gång till efter nå dagar men då funkade det inte alls, sen dess har jag inte brytt mig om att se efter.. Men i förrgår provade jag igen och då funkade det hur bra som helst! Nice!
Saker har säkert hänt som jag velat skiva men som jag nog "glömt" eller som inte är vesäntliga nu. Men jag kan ju berätta lite om vad som hänt de två senaste veckorna.
Första helgen, från halloween (då mamma förövrigt fyllde år!!!), till söndag så var jag med Johanna, jag sov över hos henne, och vi hade det kul. Veckan som följde var väl egentlig som vanlig, sysslorna var desamma som förut. Nästa helg, det vill säga i lördags till söndag så var jag med Johanna igen. Jag skulle egentligen sova på hotell med familjen för vi kunde inte bo i lägenheten över den natten, men jag beslöt mig för att sova hos Johanna istället för det var ändå typ kväll då jag träffade henne. Vi gick omkring och kikade, så blev det impulsköp (igen). Vi köpte var sin Ipod shuffle, en sån där miniliten, jag valde färgen blå! Sen blev det även lite presenter för äldsta flickan som fyller år om tio dagar. Sedan köpte vi varsin cheescake, MUMS!!! Sen åkte vi till ett annat ställe för att gå på bio. Vi såg på Madagascar, escape 2 Africa.  Igen för mig, jag såg den även kvällen innan med Danni och Lova. Haha, kung film, älskar'n!

Åh, jag längtar verkligen tills allt med flytten är över, på fredag får vi äntligen flytta in! Ska bli skönt då "rännandet" blir över, slippa packa resväskan mer och så.

Ne nu måste jag sluta skriva för jag ska ta mig ut och gå på en promenix!

RSS 2.0