Måndag 28/9

Det har varit en riktigt skön dag må jag säga! Kom nyss hem efter några timmar på fejk stranden med pojkarna! Och eftersom de är rätt stora behöver jag inte göra mycket, jag har mest bara legat och läst och läst i solen medan de har lekt i vattnet. Vad bra man kan ha det! Men jag har inte bara varit tråkig, jag var med och byggde lite sandslott med dem och så begravde jag dem i sanden så bara huvudena stack upp!
Innan vi drog dit var vi ut på en liten cykeltur runt den lilla sjön och så stannade vi till och matade fåglarna med bröd!

Söndagen

Som sagt så följde jag med familjen till kyrkan i morse! I dag gick vi till ett slags tält där de spelade ännu rockigare musik än i huvusbyggnaden! Sen så var det massa prat om lite olika saker, tycker det är kul att följa med dit!
När det var över åkte vi iväg till Disney's California Adventure Park! Har varit en varm, fin och solig dag! Och vi har åkt en del attraktioner, har varit roligt!


Sitter framför ett "candy corn fält" ;-)



Mimmi :-)



Har nog
inte så mycket annat att tillägga förutom att jag sitter här och är redo för sängen trots att klockan bara är tjugo över åtta, jag är hur trött som helst! Men jag måste nog ta en dusch först!

I morgon har inte pojakrna någon skola. Ska nog ta med dem och bada någonstans, fejk stranden kanske :-)

Lördag

Jag är såå trött! Har varit en lång och varm dag! Vaknade tidigt och kunde inte somna om även fast jag kände mig jättetrött!
Sen skulle familjen iväg på pojkarnas (amerikanska) fotbollsmatcher och då sa dom att jag kunde ju göra vad jag ville, om jag vill ta "min" bil och checka en shopping mall (utomhus mall, eller galleria kanske det heter). Så sagt och gjort, fick vägbeskrivnigar eftersom min bil inte har någon GPS, himla tur att jag kom ihåg att dra ut vägbeskrivnig till hemvägen med!
Jag körde i alla fall dit, lite halvnervös eftersom jag inte dierkt varit där förut, förutom igårkväll då jag och Carol var på bio och såg "Surrogates". Första gången jag körde dit, alldeles själv och bara ett papper med vägbeskrivning till hjälp. Det gick bra, jag kom dit och fram! Gick jag där och strosade omkring och kikade. Var himla mysigt och fint, trevligt med en utomhusgalleria! kom hem med en ny mascara, tuggummi, glass i magen, present till en niss person och ett par skor! Kunde verkligen inte hålla mig!






Om jag var nervös då jag skulle köra dit så var det ignet i jämförelse med vad jag avr då jag skulle hem... Vet inte hur länge jag satt i bilen och läste papperet och försökte memorera vägar och svängar eftersom det inte är att köra samma väg hem då man kör på motorvägen.. Jag visste inte ens var första gatan var. Haha. Men jag lyckade på första försöket och kom rätt. Jag var så lättad då jag kom hem kan jag ju meddela! ;-)

Väl hemma så skulle Carol, Kai(noa) och Kaleo i väg till "fake beachen" så då följde jag med dem dit och låg där och läste ett tag. Himla skönt! Lagom varmt så där på kvälsskvisten!







I morgon blir det kyrkan igen (frivilligt). Hoppades på att de skulle fråga för jag tyckte det var så trevligt där förra gången! Dock börjar det vid nio men men!
Efter kyrkan åker vi iväg till Disneyland, wohoo! Skojsigt :-) Älskar den här familjen! Det här stället!

Och jag har ju inte glömt bort min riktiga familj, den älskar jag ju allra mest :-)

Cykeltur

Dra ut på en liten cykeltur kanske? Var ju så skönt sist :-) Kan ju inte bara sitta här och häcka hela dagarna!

Au Pair möte i kväll, kan nog bli kul!

Livet!

I går så var jag och Carol ut med bilen som har växelspak, gick faktiskt bättre än förväntat! Inte ett enda motorstopp, men lite hackigt gick det nog allt! Hon tyckte att jag avr jätteduktig och jag blev godkänd, vilket betydde att jag fick nyckeln till bilen så den är nu "min" :-)

Under min lediga tid igår då pojkarna var i skolan drog jag ut på en liten cykeltur. Det var så himla skönt att cykla. Har ju inte gjort det på, jag vet inte hur länge, men under hela min tid här i USA har jag inte ens rört en cykel. Det var dock lite för varmt, men det svalkade ju ändå när man gled fram på cykeln. Men det är verkligen varmt här just nu, över 30 grader och klockan är inte ens tio.

En sak som jag tycker att jag lärt mig och blivit duktig på nu är att ta upp och prata om saker som jag funderar över eller som jag känner mig lite bekymrad över! Och det känns ju så bra efteråt, vilket gör att jag vågar ta upp saker igen för att jag vet att man känner sig så lättad efteråt, och det är ju faktiskt inte så farligt ;-) Så någonting har jag lärt mig i alla fall!

Åh vad allt känns toppen! :-)

Tisdag - 22:a September - Ett År

I dag så körde jag från (norra) San Diego och tillbaka hit till huset i OC!!! Alldeles själv i bilen till på köpet!!! Nu börjar jag bli lite mer van tror jag, eller jag börjar känns mig mer säker!

Hey, btw i dag har det gått ett helt år sedan jag lämnade den svenska marken för mitt livs äventyr här i staterna! Ett år!

Vi kom även fram till min sista jobbdag nu ikväll med. Enligt mitt visa får jag bara jobba fram till den 21:a juni nästa år, men jag ska jobba två dagar till, för då slutar pojkarna skolan. Usch, jag blir typ deprimerad då jag tänker på det, att jag ska lämna det hära så snart! Vill inte! Serisöt, jag känner mig jätteledsen över det! Vill inte :-(


Bra dag!

Dagen har varit super! Den har varit lång men inte på ett jobbigt sätt, har haft hur trevligt som helst! Promenerade pojkarna till skolan och sen var jag och Carol hemma ett tag innan vi bestämde oss för att ut och övningsköra! Jag var som sagt ganska nervös men det gick bra, så länge man har GPS säg! Körde till alla olika ställen där jag ska ta pojkarna och dit jag kan ta pojkarna. Vid tjugo över två hämtade vi pojkarna och så åkte vi ut och körde lite mera. For till ett bibliotek där pojkarna gjorde sina läxor och sen blev det en hårklippning för Kaleo och sedan åkte vi för att hämta John. Fick jag träna att köra på "freewayen", eller motorvägen kanske det heter. Första gången, men det gick bra! Jag sitter ju här!
Fick se en sån där fin solnedgång med, som egentligen inte borde vara så fin för att den ser ut så just på grund av alla avgaser! Men den var snygg!
Hoppas förresten att jag kan ta körkortet så snart som möjligt!

I morn kommer jag ju jobba med killarna själv, lite halvpirrigt. Men det känns inte så nervöst för nu vet jag ju hur det går till :-)

Ne om man ska ta och lägga sig snart kanske, är typ supertrött! Känns så skumt med tidsskillnaden, nio timmar liksom. När det är dags för mig att sova för natten så är det dags för er där hemma och stiga upp för en ny dag!

Rummet

Här kommer lite bilder från mitt rum i alla fall, har inga bilder på huset eller omgivningen än men det kommer väl så småning om!


Fick en liten blombukett av Kaleo (den yngre pojken som är 8)



Mitt rum, eller min säng kanske jag borde säga, IKEA tror jag ;-)



Mer från IKEA ;-P



Göra det lite, mysigt :-)



Flyttade om lite så mina söta små gosedjur och blommorna får stå på det skåpet i stället!


I dag är carol hemma, min värd mamma, för att visa mig hur det går till och så. Rutinerna på morgonen och så senare när de slutar skolan. Vi ska ut och "övningsköra" sedan, jag är så nervös! Haha.
Sen bilen som jag kommer ska köra när jag inte jobbar har en manuell växelspak, jag undrar hur det kommer gå efter att ha kört automat i ett års tid nu...

Jissa om jag känner mig lite halvputt..
Första kvällen här så frågade Carol om jag kan resa internationellt för hon ska åka till Filippinerna på bröllop från den sista september till den 10:e oktober, och hon ska ta med sig pojakrna. Vilken jäkla osis alltså... Jag kan ju bara resa inom USA så länge jag inte åker hem till Sverige och fixar nytt visum...
Jaja, då får jag tid och utforska här då på egen hand! I tio dagar.
Men en kul grej är att hon igår sa att dom nog kommer åka till Hawaii i maj i några dagar då Johns (värd pappa) syster går ut college. Och om jag vill så kan jag följa med då. OM JAG VILL???!! Hoppas :-D

I går så tog de mig med sig till en kyrka som de går till ibland. de är katoliker. Men de går inte i kyrkan varenda helg men ibland. Pojkarna går varje onsdag. Jag kan inte påstå att det såg ut som en kyrka, det fanns massor av olika  byggnader för barn i olika åldrar och för ungdomar och för vuxna.  Så medan barnen var på deras ställe så gick vi till huvudbyggnaden och lyssnade på då de spelade musik, lite havrockigt så där. Jag gillade det, man blev glad. Och sen lyssnade vi på massa prat och så. Det var intressant, har inte hört eller sätt något sånt förut. det låter kanske töntigt eller något, men det är ju inte som att gå på en gudstjänst eller så, inte alls i det stuket. vet inte hur man ska förklara. Men det var verkigen inte kyrkaktikt som vi tänker kyrka och det var härlig stämning och man kände sig glad :-)

Sedan
åkte vi iväg till Hermosa Beach och var där ett tag. Under dagen hade vi omkring 93 F, vilket är ca 33, 34 C. Vattnet var rätt kallt, eller inte så jättevarmt i alla fall. Men då man varit i det en stund så var det rätt skönt!
Det känns så kul då de vill visa mig massa saker och ställen och så. Jag känner mig verkligen välkommen och jag vill aldrig åka härifrån tror jag :-P

Nu ska jag snart ut och köra..

Jag tror inte det finns en enda likhet med mitt "förra år", min förra plats och min förra familj. Allt är verkligen annorlunda!

I morgon kommer jag jobba med pojkarna själv. Känner mig halv nervös över det med. Men det blir nog ändå rätt lätt, bara de är snälla och lyssnar på vad jag säger ;-)

Det var någonting som jag ville ta upp men har glömt det. Beror nog på nervositeten ;-)

Äntligen här!!!

Tänk, nu är jag här! Nu sitter jag i OC, Kalifornien. Ofattbart! Är lite skillnad jämfört med Maryland. Inte lika grönt, man ser berg, mycket landskap, palmer och så är det lite varmare än vad det är i Maryland. Älskar allt jag ser!

Jag skriver mer om resan någon annan dag för nu är jag så trött och så ska jag upp tidigt imorn!

Men jag kan ju i alla fall meddela er om att jag trivs hur bra som helst, allt känns toppen! :-)

Snaaaart

Så imorn ger man sig alltså av. Eller i dag kanske jag ska säga? Snart i alla fall.
Jag har i alla fall tur och får skjuts av en kompis till flygplatsen. Bra! Då slipper jag konka på typ fyra väskor på tunnelbanan eller slänga ut pengar på taxin. Självklart ska jag paya Karo men det blir ju ändå inte lika dyrt som taxi!
Egentligen skulle jag ju kunna ta taxi eftersom Sharon bara är för snäll så hon gav mig taxipengar ifall jag skulle behöva ta en taxi. Så gulligt av henne!

Det har varit en ganska jobbig dag, har känt mig på lite halvtråkigt humör. Även fast jag velat vara på toppenhumör.

Annars då? Stella verkar toppen och snäll och gullig! Hon blir nog super åt "mina" små barn! Känns tråkigt att åka ifrån henne med då det känns som om vi redan blivit, kompisar. Hade gärnat vara kvar och lärt känna henne mer!
Tog med henne på bio ikväll. Kaskse inte det allra bästa alternativet då man fortfarande är jet-lagged. Stackars! Men själv så gillade jag filmen vi såg, "Love Happens". Kanske lite seg men gullig och ja, bra :-)

Ne dags för madrassen kanske. Klockan börjar ticka iväg och så måste jag sätta igång en maskin med tvätt!

Ska se om jag hinner in en sväng i morgon innan jag far en svång och tala om hur nervis jag är!...

Trevlig överraskning

Alltså nu är det inte långt kvar inte. Och jag blir mer och mer nervös. När ska det sluta? Fast det är ju en spännande nervositetskänsla jag har, och det hör ju till det roliga, antar jag :-)

I dag är min sista jobbdag! Och snart kommer Stella hit, Earl är och ska plocka upp henne nu. Hon måste ju ska vara lite nervis också :-)

Jag är inte så förtjust i när det inte blir som jag hade tänkt.. I går till exempel kommer jag upp på rummet och vad har inte hänt då? Jo då har såklart Nala spytt upp en hårboll på den renbäddade sängen. Då blir det till att tvätta och torktumla. Fick torktumla täcke och överkast tre gånger innan det slutligen blev torrt, sista gången i morse. Det betydde alltså att jag inte blev klar med tvätten då jag tänkt bli klar med den. För jag hade tänkt hålla på att vika nu medan Noah sover, men icke, eftersom min tvätt nu är i tumlarn. Blir liksom försenat. Jag känner mig jättestressad!
Och så var det tänkt att Earl skulle ta med sig Noah när han åkte och för att hämta Stella, men jaha, då har han lagt honom för att sova så då åker han utom honom, vilket betyder att då han vaknar kommer jag inte att ha tid att göra vettiga saker. Hur kommer det sig då att jag har tid att sitta här? Jo, eftersom tvätten tumlas så finns det inte mycket annat att göra än att vänta.. Kanske ska dra på en fransk manikyr på naglarna? Eller borde jag vänta tills jag jobbat klart kanske?

Flyttade ner till källaren igårkväll. Hade betydligt mer saker kvar att packa ner än vad jag trott. Har fått plocka ur ytterligare saker ur resväskorna.
Har väl sovit lite halvdant i natt. Var så mörkt i källaren då jag släkte lampan så jag var lite halvskraj. Och när jag väl höll på somna vaknade jag till av något som lät. Jag tror att det eventuellt kan ha varit Nalas halsbandsbrickor som klirrade mot varandra, men jag är inte säker, men det lät nog som så. Men det tänkte jag ju inte på då. Då var jag bombsäker på att dett stod ett spöke eller något vid öppna spisen så jag vände mig om och drog täcket över öronen och blundade. Och det blir ju så himla mycket svårare att somna då man verkligen vill somna. Speciellt om man vaknar till av något då man är i det stadiet då man halvt somnat.
Hoppas på bättre lycka ikväll/natt ;-)

Mördarblicken

Åh ni skulle ha sett Claras blick då fröken skulle plocka ur henne ur bilen i morse! Om blickar kunde döda alltså...
Förra veckan så tjöt hon ju något alldeles förfärligt då jag lämnade henne, så det var ju ett framsteg i alla fall att hon inte grät. Men den där blicken alltså, ojoj :-)

Efter att ha lämnat av båda flickorna (de går på olika skolor) så stannade jag och Noah vid Starbucks för ett köp av kaffe! Alla tycker att Noah är så söt, och det är han verkligen! Han är verkligen så där urgulligt bebissöt!

Och i går när jag var på lekparken med tjejerna så var det en kvinna som sa "your girls are so cute" "They really are beautiful" och "They are so pretty to look at". Det var lite kul :-)


Trött

Usch vad trött man ska vara i dag då...

Snart så!

Nu kan jag säga med all säkerhet att på lördag flytter jag till OC, Kalifornien!
Japp, för nu har jag fått en flygtid, tidig eftermiddag på lördag! Galet man längtar! Även fast det känns jobbgit att jag ska lämna mina söta små barn om bara, 3,5 dagar. Det är galet! Fast än så länge känner jag mig mest bara förväntansfull, jag tror nog att jag mest bara tycker det ska bli skönt att inte behöva jobba lika mycket längre och att det inte kommer vara lika krävande. Men jag kanske blir rastlös då istälelt?
Det dåliga är bara att det flygbolag som jag kommer ska flyga med tycker att man ska betala för sitt bagage... En väska $15 och den andra för $25, men det är ju rätt lugnt. Blir bara 40 dollar, så det är väl inte sååå dyrt då. Får ju ha md mig ett handbagage på 18 kg om jag fattade det rätt så resten av alla mina saker får jag proppa ner där!

I dag har näsan varit killig, täppt och rinnig. Nyst har jag gjort en del i dag med, men inte så farligt som det skulle kunna ha varit, som det brukar ha varit. Hoppas att det bara blir bättre och bättre nu! Huvudet trycker litegranna men annars så, bortsett från halsen som känns att något är fel!

Nu har jag ett litet barn att hämta upp som precis vaknade till liv!

Måndag 14:e September

I går kväll hade jag verkligen hur svårt som helst för att somna. Jobbigt. Tog i alla fall över två timmar innan jag lyckades somna. Mitt huvud började trycka lite lätt och så var det som ett tryck i näsbenet med, så jag låg mest och tänkte på min förkylning :-P

Sjukling?

Åh, jag håller på bli förkyld. Eller man kan väl säga att jag redan blivit förkyld. Men vad hade jag väntat mig då både Noah och Alice snorade på som bara den förra veckan. Min näsa är konstig, snorig men inte rinnig och det går inte snyta sig, och den är liksom inte direkt täppt (bara lite ibland) heller, hur nu allt det där går ihop? Det låter inte som vanligt då man andas. Mina ben och armar känns alldeles svaga och skakiga. Och mitt huvud har börjat kännas tungt nu med. Jag hoppas det bryter ut helt och hållet nu så det hinner gå över till nästa helg, vill ju inte vara förkyld då man ska träffa den nya familjen. Eller så kan det ju bara få ha gått över till i morgon, det skulle ju vara ännu bättre ;-) Men så blir det troligtvis inte.

Blev en liten picknick med familjen ikväll, det var mysigt. Var verkligen längesen jag var ut tillsammans med dem. Kändes lite tråkigt att det liksom var sista gången med, förmodligen. Så då var vi borta i några timmar eftersom de skulle handla mat och grejer först.
Så jag har alltså inte hunnit med att vända bilderna, jag som hade tänkt bli klar med det ikväll, men icke. Jag hann i alla fall bli klar med att slå in flickornas presenter, fyra stycken, klippa och skrivaoch sätta fast lappar på paketen och även klippa ut och skriva kort åt dem. Duktigt av mig :-)

Jag ska nog ta och krypa till sängs nu, även fast klockan bara är tio. Men mitt huvud pallar nog inte mycket längre.

Tänk att jag går in på den sista veckan nu... Helt otroligt!

Ny resväska

Nu så kan jag inte packa nå mera, sånt som jag ännu inte har packat ner är sånt som jag fortfarande behöver och det får nog heller inte plats i mina resväskor så det får följa med i handbagaget, men det kan ju vara bra ifall bagaget skulle komma bort eller nåt.

Jag har i alla fall köpt en ny, röd resväska idag! Är rätt nöjd, den var rätt billig, bara $70 vilket är ca 491 :-. Inte så illa. Och den har jättemånga fack att stoppa saker i med :-)
Slänger upp  en bild. Kommer även en liten bild på det supersöta armbandet jag fick av goa Malin i födelsedagspresent!
Och bilder från Orlando kommer så småning om :-P




Handgjort i äkta silver :-)


Kanske ska fortsätta vända på de förbaskade Florida bilderna nu när jag har tid över. Eller först ska jag nog ta och slå in presenterna som jag köpt åt flickorna eftersom de fyller år ganska snart. Även fast jag inte kommer vara här.

Lördag och massor av packning!

Har nästan packat ner allt nu! Kom mycket längre än vad jag tidigare idag trodde jag skulle komma. Herregud, jag blev ju helt slut i huvudet efter allt packande... Trots att jag var på posten för att skicka hem tre skokartonger varav två bestod av hoprullade T-shirts och linnen och en av massa brev så har jag fortfarande alldeles för mycket saker. Har ju till och med kastat bort lite grejer och kläder. Hade tänkt att försöka få ner allt i deväskor jag redan har, men har nu bestämt mig än en gång för att jag måste investera i en resväska. Så det är morgondagens plan! Har nog en del onödigt varma jackor/koftor nerpackade, men de känns för stora och för tunga att skicka hem och jag tänker absolut inte slänga bort dem, så de får väl följa med ändå då!

Så min dag då. Vaknade vid halv åtta av en skrikandes Noah och kunde inte somna om för han bara grät och grät coh sen vaknade flickorna. Jag fattar inte, varför är man mycket tröttare när man jobbar än då det är helg? Jag var ju vaken mycket längre än vanligt också kvällen innan och ändå vaknade jag innan jag i normala fall börjar jobba. Huvva! Men jag hade förmodligen sovit längre om det inte varit så mycket grin. Nåja, jag fick ju en lång lördag i alla fall då, vilket är skönt. Jag vet inte om jag nämnde det förut, men det här blir ju som min sista helg här i Washington DC, om allt går som det ska, som jag hoppas på att det ska!
Sen fick jag i alla fall skjuts in till Bethesda och bärhjälp med paketen in till posten av Earl. Bussigt! Var där i typ 100 år!
Sedan promenad hem, saknade min Darling vid min sida!
Så blev det lunch för min del och sen började jag med den förgrymmade packningen! Hur har jag lyckats samla på mig så mycket??!
Sen blev det jobb i nästan två timmar. Vi satt för den mesta delen och såg på barnprogram, jag, Noah och tjejerna. Jag var så himla trött, ville bara sluta ögonen och sova! Jag och Noah hade väldigt kul i alla fall. Han höll på käka upp min haka, och det kicklades. Och sen så ser han ju så rolig ut också när han står och suger på hakan! Min haka alltså ;-) Snacka om starka sugreflexer de små liven har!

När Emma och Earl åter kommit hem så fortsatte jag min packning lite och nu kan jag väl inte göra så mycket mer innan jag förhoppningsvis har en ny resväska! Känns ungefär som om jag ska flytta redan i morgon eller inom de närmsa dagarna!
Blev även en skön och uppfriskande promenad. Den behövdes!

Fredagkväll

Det blev som sagt bio ikväll, med Dani. Vi såg på "All about Steve". Den var väl kanske inte riktigt som jag hade trott men jag gillade den, den var ju rätt rolig. Var längesen jag skrattade så mycket till en film! :-)

Har som börjat lite smått med packningen, inte för att jag har kommit så värst långt då men... Vikt ihop jackor och koftor, slängt en massa tidningar och packat ner lite i kartonger som jag tänkt skicka hem till Svearike i morgon!

Så där ja

Så där, då var äntligen försäkring för nio månader fixad och betald, känns jätteskönt. Då har jag det ur världen!

I dag var i alla fall första och sista gången jag försökte hålla Noah vaken på vägen hem efter att ha skjutsat flickorna till skolan. i går somnade han i bilen och så var han trött lite senare medan vi var hemma men han ville absolut inte sova. Så då tänkte jag att om han inte somnar i bilen så får han ju sin riktiga morgontupplur när vi kommer hem. Jag stannade till på Starbucks så han skulle piggna till lite och så passade jag på att köpa mig kaffe. Det var gött! Precis vad jag behövde!

Hade ju som tänkt att förbereda lunchen nu medan Noah sover men så fastnade jag framför datorn. Och nu börjar det bli dags att åka iväg för att plocka upp tjejerna. Så jag måste nog gå och väcka lillpojken.

Åh vad skönt med frdag förresten! Ikväll blir det bio, "All about Steve". har tydligen fått väldigt dåliga betyg så att säga men jag tror den är bra :-)

Ne nu börjar klockan bli för mycket. Kanske återkommer sedan, eller så kanske jag borde börja med packningen i stället för att sitta här...

Glader

Wohoo, I'm so happy! :-D
Pratade förresten med en från Cultural Care och hon sa att min värd mamma i Calli vekligen är jätte "excited" för att jag ska komma, och hon som jag pratade med sa också att jag har tur och hon önskade att det var hon som skulle åka ^^ 

Tordag i dag, skönt! Fredag i morgon och sen helg! Ska jag åka in och posta paketen, Earl får skjutsa mig för annars vet jag inte hur jag ska ta mig in till posten med två paket som tillsammans väger ca 18,5 kg :-P
måste jag ta itu med packning i helgen och gå och köpa en ny resväska!
Och så ska jag sitta barnvakt i ca 1,5 timme på lördagkväll!

Så sitter min favorit Nathalie på planet påväg hem till Sverige nu då!

Så håller jag på och försöker fixa försäkring igen, det kan ju vara bra att ha! Det höll jag på glömma.

Maybe ska vi göra baby?

Kanske kanske :-)

Borde ta itu med tvätten, måste vika vika vika. Borde ta itu med fodralen till alla skivor till familjen. Borde börja ta fram saker som ska packas ned. Och så har typ en miljon bilder att sitta och vända på, vilket tar tid eftersom jag inte har windows så måste jag görad et på ett annat sätt. Så vad ska jag göra?
Tror jag ska börja med tvätten!

Inte långt kvar nu

Jag hade verkligen så himla svårt för att somna igår, vilket har resluterat i trötthet idag, men det är inte så illa men tröttare än vanligt är man nog. Det räcker med att jag vet att jag snart ska åka till min nya familj i Kalifornien, men när mamman frågar om jag möjligtvis skulle kunna komma redan den 19:e så vart jag ju ännu mera, pirrig! Jag hade verkligen skitsvårt för att somna, jag var ju inte ens trött. Fast förmodligen kommer jag inte kunna åka förrän den 20:e, nästa söndag för då kan Earl skjutsa mig till flygplatsen och så tyckte han att jag ska hänga med Stella (den nya au pairen som kommer och tar över efter mig) på lördagen. Inte det att jag inte vill, det blir nog roligt men jag hade gärna velat åka nästa lördag. Mera tid till att komma till rätta och bli runtvisad och så. Men vi får se hur det löser sig som.
Men så långt som jag vet så åker jag alltså vidare till nästa ställe nästa helg!!! Jag kan verkligen inte, I N T E fatta! :-D
Samtidigt som jag är så exhalterad så försöker jag att sansa mig och inte hoppas på för mycket. Menar, saker och ting blir aldrig som man har tänkt sig, eller trott och det gäller att inte hoppas på för mycket, för då blir man inte lika "besviken" om det inte blir så bra som man hoppats på. Eller? Men jag tror och vet i alla fall att det kommer bli bra! Allt känns bra, finns ingen dum magkänsla som ligger och grubblar eller något. Bara nervöst pirr. Mer nervös och pirrig nu än vad jag var då jag skulle åka hit för första gången för snart ett år sedan. Är inte det lite konstigt? Fast då var känslorna väldigt kluvna! Jag såg ju verklgien fram emot detta, var ju något jag verkligen ville göra. Men jag hade så många som jag bara skulle lämna och åka ifrån och det var inte alls roligt.
Men om ni inte har fattat det än: Åh vad jag längtar och ser fram emot det här! :-D

Hemma igen

Har faktiskt varit ganska duktig ikväll om jag får säga det själv. Llyckades packa upp min resväska fast jag hade tänkt att det gör inget om jag inte orkar. Egentligen har jag väl inte hunnit med så mycket mer, hade tänkt mig en dusch men det får bli imorgon, nu sitter jag och väntar på ett telefonsamtal från min blivande värd mamma! Hade en del presenter skickade från Sverige när jag kom hem ikväll, det var kul. TACK så mycket alla, närmare bestämt pappa, farmor och farfar, faster Eva och mormor :-)

Mina fina flickor vart nog rätt förvånade när jag plötsligt var hemma och inne på rummet när de kom upp för att gå och lägga sig, men superglada! Fick värsta kramarna och så gav jag dem muggarna jag köpt och de vart så glada så och tyckte det var riktigt intressant med vattnet, glittret och hjärtarna som flöt omkring emellan! Tror till och med att Noah blev glad åt att se mig ;-)

Kan inte fatta att Nathalie snart lämnar mig och DC, eller jag vill nog itne fatta det. Fast hon kommer ju tillbaka och hämtar resterande av sina saker typ sista dagen innan det är dags för oss att dra vidare. Men, inga mer busiga påhitt för oss tillsammans mera i staternas huvudstad. Det är i alla fall skönt att veta att det inte är sista gången jag träffar henne och att vi ses väldigt snart igen :-)

I morgon så är det back to work. Himla skönt att det är onsdag imorn! Känns ju som att det är söndag idag vilket skulle ha betytt måndag i morgon. Ah, bara tre dagar och sen helg!

Ser att det förövrigt är lite oreda i mitt rum. Båda mina resväskor står framme, två kartonger som ska skickas iväg till Sverige står mitt på golvet min byrå och mitt nattduksbord är fullt av saker som jag inte vet var jag ska lägga, har som inte ritkigt någon plats att lägga dem på. Börjar bli så fullt! Sen så finner jag det bara lite meningslöst att försöka komma på någon lösning på detta problem då jag ändå måste styra upp packningen snart med alla mina saker...

Tisdag 8:e September

Snart blir det hemresa, har bara ca en timme kvar tills vi ska checka ut. Har nyss varit och ätit en god, stor frukost bestående av en våffla, rostad macka med sylt på, frukt, apelsin juice och varm choklad. Låter väl inte så tokigt?!
Kan ju inte påstå att jag direkt känenr mig frestad att gå tillbaka till min tråkiga gröt till frukost när jag kommer hem igen... Jag kan inte fatta att jag har mindre än två veckor kvar, två veckor!!!

Ne borsta gaddarna kanske så man kan packa ner det sista i resväskan kanske kanske?!

Måndag och 4:e dagen

I dag har det varit den sista hela dagen här i Orlando! Det har varit väldigt varmt, trots att det är en del moln på himlen är solen ständigt framme tycker jag. Hemma i Sverige till exempel tycker jag att solen går i moln för minsta lilla moln.
I dag har vi gått igenom Universal Studio parkerna. Vi såg på en Horror Make-Up-Show och åkte en skitkul Simpsons attraktion!!! Var som en berg-och-dalbana förutom att man sitter i som en vagn och den står kvar på samma ställe och man ser som på en film och vagnen svänger, hoppar och har sig. Skitballt!!!
Sen gick vi iväg till den andra parken och åkte en del attraktioner och blev rätt dyngsura av en! Sen blev det middag på Hard Rock Cafe och så var jag tvungen att handla ett par svarta mysisbyxor! Blev i alla fall den dyraste måltiden hittills under hela året som har gått, vi käkade varsin stek och sen supergod äppelpaj med vaniljglass på, allt som allt blev det typ $73, men det var gott!
I morgon blir det hemresa till DC, och sen är det slut på semestern. Då har jag bara en och en halv vecka kvar att jobba. Ofattbart. Måste ju nästan ta att försöka börja packa nu i veckan. Finns inte en chans att jag kommer få ner allt, speciellt inte efter den här helgen. Nåja, det löser sig. Men jag ser inte fram emot packningen måste jag medge...

Och jag sa ju förut att det verkade som om jag hittat en familj och jag kan väl säga att det är ganska bestämt att jag ska till dem! De har inte sagt till Cultural Care än att de ska ha mig men det har varit helg och så ska de möta deras LCC på tisdag (de har liksom anslutit sig till organisationen pga. mig) så på så sätt kan man ju vara säker på att det är bestämt och vi har mejlat massa och ja, det känns skitbra! Och med tanke på att hon skriver "See you soon" så är ju även det ett slags bevis på att jag ska dit. Så var ska jag? Jo, till OC, Kalifornien!!! :-D Känner mig så pirrig! De har två jättesöta pojkar/killar på 8 och 10 år. Så mitt jobb blir att väcka dem ta dem till skolan, hämta dem och hjälpa dem med läxläsning och fixa snack! Jag kommer få använda bil och jag ska försöka ta körkortet. Fick ett mejl av mamman i familjen där hon bifogade Handboken för att ta körkortet i Kalifornien och då hon även skrev att hon skulle fixa en tid åt mig. Jag nämnde nämligen förut när jag pratade med henne att jag ville ta det Amerikanska körkortet. Hon skrev även och grattade mig och sa att vi kunde fira då jjag kommer, och de kunde lära mig att surfa om jag inte redan kunde det och ja, jag vet inte. Det känns verkligen hur bra som helst, kan inte riktigt förstå... Jag ska till Kalifornien!!! Och det bästa är ju att Nathalie ska till Kalifornien med, till LA!!! Och jag hamnar typ strax under LA, superbra ju!
Det känns som precis allt kommer bli förändrat. Ny familj, ny ålder på barnen, mindre jobbtimmar, ny miljö, ja allt! Vilken tur då att jag inte kommer ha Nathalie såååå långt ifrån mig! Men vad konstigt egentligen vilken skillnad det kan vara på olika människor. Jag gillar ju verkligen min nuvarande värd familj och jag kan ju inte säga så mycket om min nästa än så länge, men de verkar ju jättesnälla, eller nu har jag bara pratat med mamman och hon verkar jättegullig. Till Emma och Earl har jag kanske sagt tre gånger att jag vill ta körkortet men jag har inte direkt fått någon hjälp, visst de har förklarat lite men jag har inte fattat något, och nu bara nämnde jag att jag ville ta körkortet och vips så har jag handboken och ska få en tid.
Okey, nu vart det väl mycket ointressant babbel men det känns så spännande! Och nervöst måste jag erkänna. Lära känna en ny familj, ny omgivning, nya människor och sist men inte minst nya barn. Jag vet egentligen inte hur jag ska "göra". Menar, det är väl ändå skillnad på 8 och 10 åriga pojkar och 2 (3) och 3 (4) åriga flickor? Vad ska jag prata om liksom, jag som är så himla pratig av mig :-P Men det ska nog gå fint, de verkar ju gilla sport så det känns kul, kan jag spela fotboll eller vad som helst med dem...
Ne jag vet inte varför jag tar upp allt det här, jag bara skriver ner allt som far runt i huvudet på mig och det blev nog bara en enda röra kan jag tänka mig.
Men så ni vet. Jag har hittat en familj i Kalifornien så nu är det säkert att jag kommer stanna i staterna i ytterligare 9 månader!!! :-D

En obeskrivlig känsla...

I kväll så såg jag nog det mest fantastiska jag sett i hela mitt liv. Obeskrivligt. Så himla snyggt. Häftigt. Mäktigt. Vad pratar jag om? Jo, raketerna över Slottet på Walt Disney World! Har aldrig sett så mycket raketer smälla förut, känslan var, jag vet inte. Jag stod där (har det på film, som jag ska försöka lägga upp någon gång) i kanske 10-15 minuter och tittade och lyssnade. Hade gåshud i princip hela tiden och det kändes seriöst som om jag skulle börja gråta. Det var verkligen en syn. Det låter så klent när man försöker beskriva, oj oj. Jag måste verkligen lägga upp en video så ni får se lite av vad jag såg.
I dag för övrigt har jag fått en hel hög med massa grattis från massa olika människor eftersom jag fick gå omkring med en brosh som det står "Happy Birthday Frida" på. Det var lite kul!
Jag och Nathalie har i alla fall hållt till vid Magical Kingdom idag som är en av parkerna. Jag måste ju medge att det inte riktigt var som man hade förväntat sig, men det var bra! jag hade nog trott på lite mer action, och mera figurer som går omkring och minglar. Men vi har fått se mycket roligt och det har varit jättemysigt. Det har varit hur varmt som helst, svetten rann bara man stod stilla! Vi har åkt en del attraktioner och gjort lite andra roligheter! Ett tid under dagen var vi båda två helt slut, kändes som vi hade varit där hela dagen och klockan var då bara på efetrmiddagen och vi kom väl dit strax efter tolv någon gång, tror jag.
Men sedan piggnade vi till och det var ju himla tur :-)
Har gjort av med alldeles på tok för mycket pengar, men det gör inget, eller, det får gå an. Det är ju inte alla dagar man är på Disney World. Jag kom tillbaka med två T-shirts, två koppar åt mina flickor, ett musse-gosedjur, en nyckelring och en skrivbok.
Har sett två riktigt bra parader i dag med, himla häftigt!
En annan grej som var riktigt cool var en 3-D film vi såg! Det blåste, de släppte på lukt och skvätte vatten. Det var verkligen riktigt riktigt bra!!!
Eftersom vi inte har lagt in några bilder på datorn än så blir det inga bilder uppladdade, de får komma sedan. Kommer bli svårt att välja ut vilka som ska laddas upp sedan :-)

Så nu är man alltså 20 bast. Grattis till mig! Och dagen som jag har tillbringat med min bästa Nathalie har vart toppenbra, helt underbar!

Och nu kanske jag inte borde sitta här så länge till, Nathalie vill nog också checka datorn och om inte borde jag kanske vara lite social? Och efter en väldigt varm och svettig dag väntar en skön dusch!

Alltså, jag kan inte riktigt förstå dagen som gått. Som väntat så känns det inte alls som man har varit där. Det är tur man har bilder som bevis, och sakerna man inhandlat!

Förresten så tycker jag att det skulle vara så himla kul att jobba på ett sådant där ställe! Det vill jag göra. Jag skulle ocskå vilja klä ut mig till figurer och hålla på dansa omkring och ja, ta kort med folk och så. Jag tycker det skulle vara roligt! :-D

Dag 2

Under dagen som har gått har vi faktiskt inte gjort något speciellt. Vi bestämde oss för att åka till ett Outlet ställe med en hel massa butiker! Det började med att vi tog bussen åt fel håll, men det gjorde ju inte så mycket, då fick vi ju se lite mer av det här stället!
Jag kom i alla fall tillbaka till hotellet med ett par nya ljusa Levi's jeans, ett par gråa capri mjukisbyxor och en svart skön tröja med Musse Pigg på!

Nu håller vi på att fräscha till oss lite och sen är det tänkt att vi ska iväg och ätqa middag på Pizza Hut och sen dessert på The Melting Pot (underbart gott!!!). Och sen en bio ska vi väl klämma in. Men efter att ha druckit två alkoläsker och tryckt i sig lite Crunchy Curls känner jag mig inte så himla hungrig, men det blir nog bra ändå ska vi se!

I morgon är det min 20:e födelsedag, vilket betyder att det här varit min sista dag som tonåring... Walt Disney World i morgon då, spännande!

I morse åt vi en väldigt god hotellfrukost! Jag tryckte i mig flingor, två rostade mackor, vamr choklad, apelsinjuice, en yoghurt och lite frukt! I morgon ska jag nog välja vofflor och lite annat gott :-D Älskar hotellfrukostar!

Orlando

Vilken dag det har varit! Och Florida är toppen! Vet inte hur var vi haft det i dag men det har varit varmt och lite halvfuktigt så där. Har blitt lite bränd i nacken och mina flip flop märken på fötterna syns mer än förut. Det är så härligt att vara här, precis som att vara utomlands! Det är så mycket palmer lite här och var, man bor på hotell, gör av med lite mer pengar än vanligt, ser nya saker, massa fina blommor och nya äventyr framför oss. Hur bra som helst! 

Och så kan jag ju meddela att jag verkar ha en fmailj på G med, känner mig alldeles excited! Skulle vara toppen om jag kunde det skulle funka, de verkar jätteintresserade och jag är jätteintresserad av dem! Hoppas hoppas! Håll alla tummar ni har!

Men, jag tänkte mest bara säga att vi kommit fram och mår bra! Efter att ha kommit till hotellet och checkat in promenerade vi iväg till Universal Studios och kikade där, fast vi har fortfarande lite kvar att utforska där. Vi har nåt Outlet ställe vi kika på någon dag och massa andra kuligheter framför oss. Här kommer brännas pengar vill jag lova! Men det är ju inte alla gånger man är på semester i Florida ;-)

Nu ska jag försöka att inte sitta här och hänga vid datorn så mycket. Kommer ha otroligt mycket bilder efter de här dagarna vill jag lova, hua! ;-)

Ååh vad jag hoppas!

The Cake is Ready


Vad kan detta vara?




Jo, min tårta kanske :-D

Nu så är äntligen min tårta färdig. Och eftersom vi inte har något att täcka över tårtan med fick jag göra en egen grej av aluminium folie att täcka över med...
Jag hoppas att den är god! Gjorde ju vanilj och chokaldpudding och det var i alla fall himla gott kan jag lova :-D Så kan jag ju även meddela att det vart lite joxigt att skära upp den i tre delar, men jag hade tur (eller var det skicklighet?) och klarade det, men mellandelen ville nästan inte sammarbeta!

Åh vad jag är mätt, på den där puddingen!

Och imorn den här tiden chillar man i Florida, härligt!

Jag undrar om mina barn vaknar snart... Har en känsla av att jag snart kommer höra "Frida, Frida, Friiidaaaa", nerifrån källaren!

Förresten, ännu en match, i New Jersey igen. Men jag vill ju inte dit! Och igår hade jag tydligen en familj från Virginia som ville prata med mig, men jag tackade nej. Fortsätter det så här så kommer jag ju sluta upp på planet på väg tillbaka till Sverige snart..

Picknick

Känner mig väldigt trött, blir nog sängen väldigt snart! Var i alla fall nyss ute på en promenad, tyckte att jag kunde behöva det efter att ha tryckt i mig lite onyttigheter under dagen som gått...
Jag älskar verkligen marabou jordgubb! Den godaste av dom alla, om ni frågar mig! Och det suger riktigt hårt att det bara är en säsongschokladkaka, varför liksom??

I alla fall, i dag hade jag en sista picknick med mina små söta gulltjejer! NBu börjar ju skolan så då blir det ju lite svårt det där med picknickar, för min del i alla fall. Så jag packade med mig lite fjärilspasta, köttbullar, bagels, frukt, jordnötter och lite kex, så satt vi där i solen och njöt. Och tjejerna var på toppenhumör, de var så glada över att vi hade picknick!

I morgon är det sista dagen innan Florida-resan. På förmiddagen ska jag iväg med Alice till hennes förskola en timme och Earl ska med Clara. Och i morgonkväll kommer Nathalie över hit för lite mat och tårta och lån av min säng ;-)
Har börjat lite smått på min tårta, har gjort sockerkakan som då alltså ska vara tårtbotten. Får se hur det går att skära den i tre delar imorgon, hmm... Jag rörde i alla fall i lite hackad chokald och kakaopulver, jag undrar hur det smakar. Så har jag inhandlat lite vanilj och chokladpudding som jag ska breda (bré) på emellan lagren och sen smeta på vispgrädda och strö över riven choklad, hur låter det? :-)


Tårta

I går så frågade Emma om vi skulle gå ut och äta lunch eller middag någon dag eller nåt dylikt för att fira min födelsedag och då sa earl att jag ville bjuda över Nathalie och baka en tårta på torsdag, för jag hade sagt det åt honom, att jag ville baka en tårta och så hade jag frågat om Nathalie kunde sova här eftersom vi ska iväåg så tidigt på fredag morgon!
Både Emma och Earl hade blivit jätteförvånade över att jag ville baka en tårta då det är min födelsedag. Emma ba "it's agains the rules", fast hon sa ju också att om jag nu vill baka en tårta så får ajg ju självklart göra det. Haha. Funderar på en tårta med vaniljkräm, chokladsmet, grädde utanpå och riven choklad på grädden eller något. Hoppas bara på att jag hittar vaniljkräm i affären, annars vet jag inte vad jag ska hitta på...

I dag har jag haft hand om Noah och Alice för Clara skulle iväg på sin pre-school och idag skulle hon vara där själv, dvs. utan Sharon. Och det hade gått hur bra som helst, det känns bra!
Så jag tog med mig Noah och Alice till lekparken och sen till biblioteket en sväng. Och när vi skulle åka skulle jag och Alice bara gå på toa först, och då vaknade Noah, och eftersom vi skulle åka OCH för att jag skulle på toa var det ju ingen mening att plocka upp honom och han var så arg. Som han skrek.
Sen när jag skulle tvätta händerna kikade det in en kvinna och frågade om allting var OK. Haha pinsamt, hon måste ju ha trott att jag misshandlade barnet, fast hon lät ju och såg vänlig ut, men ändå liksom...

Och min Twilight bok börjar lida mot sitt slut, har bara typ 115 sidor kvar! Jag vill inte att den ska ta slut, den är ju så bra!

Måste ju ta och styra upp en packning inför Florida resan också! fast det blir väl i sista stund som vanligt ungefär, var väl så då jag både skulle till Thailand och hit till USA. Då packade jag dagen/kvällen innan, utan att egentligen direkt känna mig så stressad. Jag är nog ganska bra på packning, kanske :-)

Ouch!

Det har varit en riktigt skön dag idag må jag säga, den har flytit på snabbt och bra. Och det har inte alls varit speciellt varmt, har varit typ svensk sommarvärme, hållt sig runt 20 grader. När jag gick ut imorse var det bara runt 15 grader!
I dag har vi i alla fall varit och simmat hos Sharon, sen har dagen varit rätt lugn. Vi var ut med barnen en sväng sista halvtimmen innan jag slutade, så de skulle få lite friskluft, så då tyckte jag att cyklarna var ett bra alternativ. Rätt som det var när jag stod och väntade på Alice fick jag plötsligt ett ekollon i skallen! Haha, det gjorde faktiskt ont, sved liksom till...

Hehe just ja, efter vi hade varit och simmat och jag var i omklädningsrummet så var det en tant där (hon var i poolen då vi kom dit) som sa "You have such a beautiful figure, and such a beautiful smile". Sen när Sharon kom in frågade tanten om jag var hennes svärdotter och så upprepade hon för Sharon vad hon just hade sagt till mig. Knasigt :-)

Nu måste jag ta och kila, ska iväg och träffa Dani på Starbucks!

Måste bara tacka Kenneth så himla otroligt mycket som hjälpte mig med min dator i dag, så nu har jag äntligen ljud på datorn, jag är sååå glad! Tack å tack å tack! Vilket datasnille du är ;-)

RSS 2.0