Helg, Måndag och Tisdag

(Notera att följande skrevs i måndags, så det som står i idag-form är inte idag ;-) )

Jag har
fått någon dille på couscous tror jag. Det är ju så gott! Blev det och en brödskiva med skinka på till lunch idag, yum yum!


Tröttis är jag! Förmodligen för att det råkade bli rätt sent i säng + träning idag. Vart verkligen poweryoga idag! Vi använde oss av dom där halva bollarna jag nämnt förut som vi använder oss av i pilatesen för balansträning vilket är väldigt bra. I stället för att enbart träna dom stora musklerna som man oftast bara tänker på att träna får man träna alla de andra musklerna som man inte ens vet att man har.
Sista kvarten radade vi upp bollarna och sprang och Nancy sa typ efter att hon visat "Frida kör du, du vet ju hur man ska göra det här" och "Se hur stilla hon håller ryggen, försök känna henne" (hur det ser ut typ) och så sa hon att vi skulle försöka hålla "The Frida-posture" haha! Lite roligt!

Efter yogan hade jag bestämt mig för att springa lite runt sjön. Vid tio i elva var det ca 23,5 grader ute så det var rätt varmt och mina ben var alldeles sega efter yogan. Så det fick bli en prommis istället bara men det var skönt. Så himla fint där nu, träden har blivit gröna och ja, det känns så fridfullt!


Kanske ska uppdatera er lite om helgen?

Den var helt kanon! Nathalie kom över i fredags så jag och pojkarna for och hämtade henne vid tågstationen. Senare när jag slutat jobba åkte vi och käkade middag på en resturang som heter El Torito Grill. Det var trevligt, käkade en god sallad! Efter maten blev det glass från Cold Stone, supergott!!!

Vaknade i bra tid på lördagmorgon och började dagen med att färga eller bleka utväxten på Nathalies överhår. Blev supersnyggt!


Snygg i håret :-D

Sedan drog vi ut. Jag hade bestämt mig för att jag ville tatuera mig så vi åkte till en studio och ja, dom hade tid på en gång. Gjorde en blomma på handleden för $80, rätt billigt :-) Det gjorde allt ltie ont måste jag säga, var nästan värre än nallen som sitter ovanför fotknölen på mig! Men nöjd blev jag! Nu ska den sitta där och påminna mig om massa bra saker! :-)


Skissen och så resultatet :-)
Ska den sitta där och påminna mig om att "stay centered", "grounded", påminna mig om att
andas riktigt och att inte göra
"harm" mot mig själv och så!

Nytatuerad och glad i humöret åkte vi till Mission Viejo Mall, en galleria som ligger rätt nära mig. Jag hade nämligen bestämt mig för att äntligen införskaffa Toms skor. Blidde ett par svarta och där gjorde jag en god gärning genom mitt shoppande, för varje par av Toms skor som blir sålda får ett fattigt barn ett par nya skor! :-)
Sedan kikade vi inne på Forever 21 och därifrån kom jag jag med ett par nya supersköna, svart leggings, två lite längre linnen och en typ höstjacka som var på rea!
Därefter hade jag bara en sak kvar på listan och det var ett par converse. Så vi brummade till en affär som heter Kohl's så jag kunde införskaffa mig ett par svarta, låga converse. Och jag sparade $5 dollar på att köpa dom där.
Sedan var det färdighandlat med saker och lite hungriga i magarna började vi bli så middag på Subway blev det!
Senare på lördagkvällen blev det utgång för oss på en club som ligger i Newport Beach. Hade superroligt, men stackars Nathalies fötter värkte! Men det var en kul kväll!


Nya skor!



Nya toppar!



Ny jacka med dubbel öppning!



Utgång!

Söndag kom vi upp i skaplig tid igen. Åkte iväg och käkade quesadillas och sen satt vi och mådde gott i solen. Efter en stund skämde vi bort oss med glass fron Yogurtland. Det är i princip fettfri mjukglass och man får ta för sig själv och lägga på topping själv, vad man nu vill ha. Frukt. Kakdegsbitar. Cheesecakebitar. Godis mm mm och så om man vill ha sås. Och billigt är det med!
Sedan åkte vi till Irvine för att kolla på ipods men det blidde ingen. Nathalie bjuder på en på ebay just nu så vi hoppas på att ingen bjuder över!
Vid tre var det dags för mig och Nathalie att säga hejdå och hon tuffade iväg hem till sig och jag stannade kvar ett tag i Irvine!


Söndagens inhandlande, från H&M! Så skönt!

Var som sagt en kanonbra helg, haft supertrevligt med min Darl! :-)


Gårdagen var så himla härlig alltså. Vädret var underbart och det var varmt och skönt! Tog några kort då Kainoa hade träning:










Det där var ju alltså måndagens uppdatering (och just nu är det tisdagkväll här och onsdag hos er där hemma i Sverige)!


Hur har den här dagen varit då? Jo helt OK, fast fortfarande trött, inte för att det blev så tidigt i säng igårkväll heller! Måste skärpa mig.
Var trött i huvudet imorse innan klockan ens hunnit bli åtta. Pojkarna lyssnade lite halvtaskigt samtidigt som de höll på leka med Coco och ropa "she's biting, she's biting" vilekt betyder att jag måste gå och säga åt henne. Jag var tvungen att tjata på dom att plocka ihop skolböcker och bädda sängarna. Jag höll på fixa deras luncher och sen kunde vi inte hitta Kainoas glasögon och klockan började ticka iväg.
Kändes så skönt att få komma iväg på pilatesen sedan!


Finns mer bilder på min bilddagbok. Så om ni känner för att ta en titt klicka HÄR!!!


Och som vanligt har klockan tickat iväg så det är nu dags för sängen för mig! Fick inte så mycket tid övers för datorn ikväll då jag följde med familjen ut på middag ikväll direkt efter Kainoas match. Gott, åt en "Grilled BBQ Chicken Salad". Mycket mumsigt var det!

Feliz Cumpleaños!

Jag vet att jag sa att en uppdatering om helgen skulle komma, men den får vänta tills imorgon för jag är alldeles för trött och det börjar bli sent. Alltså själva inlägget är egentligen färdigt, måste bara ladda upp massa bilder och det tar sån tid. Så det får bli imorgon!
Pojkarna hade baseballträning hela eftermiddagen så då hade jag ingen tid att sitta vid datorn och sen slutade jag vid halv åtta och sen dess har jag vart busy. Vikt tvätt, ätit middag, bäddat rent i sängen och så!


Sen så måste jag ju säga grattis till min fina kusin som idsag har fyllt myndig! Nu är det ju i och för sig dagen efter för er i Sverige men här är det fortfarande måndag den 26:e april! ;-)


Grattis på 18-årsdagen Sannemaräng!!! :-D
Hoppas Du haft en toppenfin dag med massa gott fika och allt som hör till! Hihi! :-)

Måndag Fina Måndag

I am complete. I am enough.


Uppdatering om helgen och lite sånt kommer lite senare idag.


Hur Kan Det Komma Sig?

Min iPod är spårlöst försvunnen. Den har fått fötter och sprungit iväg tror jag, kanske in i Cocos mage?
Jag har den alltid på ett och samma ställe men idag då jag skulle hämta den låg den inte där och jag kan inte hitta den någonstans. Sist jag hade den var i onsdags och jag har kollat igenom kläderna jag hade då och det kan hända att jag lämnade den nere, så förmodligen har Coco tagit den. Men jag borde väl ändå ha hittat den i småbitar i så fall? Jag har liksom svårt att tänka mig att hon skulle äta den, okey den är jätteliten men hörlurarna då och sladden? Ne, ett mysterium. Tycker synd om henne om hon nu skulle ha käkat den och måste poopa ut den...
Jag hoppas jag hittar den hel och ren snart så jag kan lyssna på musik då jag är ute och springer. Annars står en ny iPod på min lista inom en snar framtid...


Varit en kanonmorgon i alla fall, om man bortser från min försvunna iPod. Marli kom över vid nio och en stund senare kom vi ut. Vi hade bestämt träff för en löprunda runt sjön. Så vi joggade två varv och gjorde några övningar emellanåt och sedan promenerade vi två varv. Efteråt for vi till Starbucks och åt havregrynsgröt med mandlar och torkade bär och så en liten kaffekaka. Gott! :-)
Fint väder har vi idag med, det gillas!


Helgen är
i sikte och jag pratade nyss med min Darl som ska vara här hos mig i helgen. Och eventuellt kommer hon komma hit ännu tidigare än vi tänkt, redan vid tjugo i sex. Super! :-)



Frulle på Starbucks!

19

Vart nyss en pratstund med mami på skype :-) var ett tag sedan sist nu!


Vad ska man säga om dagen so far? Den började bra och pilatsen var rolig som vanligt! Gjorde samma som i tisdags då vi hade olika "stationer". Och efteråt... JAMBA JUICE!!! Yum yum!

Just nu har humöret dalat lite. Dagen är kall och regnig men så hade Coco lite roligt (antar jag) med min nyckelknippa medan jag duschade idag så när jag kom ner såg jag en massa färgglada pärlor på golvet. Då hade hon alltså tuggat sönder en av mina nyckelringar som jag fått av min darl förut :-( Dumma hund!
Sen känner jag mig bara väldigt... lättirriterad och trött. Snart helg i alla fall! Och bara tre veckor kvar av college. Buhu!



Chunky Strawberry Topper och så en liten Marli :-)
Kommer sakna våran lilla tisdag- och torsdagsrutin!



Förresten! Nitton månader sedan jag åkte till det här landet! Inte illa.

COCO!!!

Nu är jag glad igen, hihi! Mina frusterande känslor över Coco har avtagit och jag är glader! :-) tihi.
I alla fall, jag blev så himla arg på Coco när jag kom hem efter min promenad. Jag hann ta typ två steg i trappen då jag sedan möttes av mina nya solglasögon, söndertuggade. Går tillbaka och skäller lite på henne.
Så går jag tillbaka och då jag kommer till andra sektionen av trappan, vad möts jag inte av då? Jo... min mobiltelefon!!! Den amerikanska... jag blev så flyförbannad. Ett kok stryk hade jag lust att ge henne, tur för henne att jag kan kontrollera mig själv ;-)


Det var den telefonen det. Andra telefonen som mött sitt öde i mina "händer"
under min tid i Cali. Men det har ju inte riktigt varit mitt fel... I alla fall inte den
här gången!... och det har ju inte hänt medan jag hållit i dom ;-)


Annars då? Åt en förbaskat god middag igår! Yummy yummy! Och just nu sitter jag och syndar, oops. Äter lite glass med grädde och skivad banan. Hade jag aldrig gjort om det inte var för att Kainoa tog fram grädden och villa äte det med nåt. Så jag föreslog med banan och glass och så gjorde jag en skål åt Kaleo, men så ville han inte ha. Man kan väl offra sig liksom ;-) Jättegod glass förresten, tre smaker - vanilj, choklad och jordgubb. Jordgubbsglassen har jordgubbsbitar i, såå gottit!

Och åh förresten! Träffade Kaleos fröken idag då jag hämtade honom från skolan, han mådde inte så bra. I alla fall så frågade hon om det var jag som var hans nanny för att hon hört så mycket om mig, för Kaleo pratar tydligen "hela tiden" om sin nanny ;-) Sen så sa hon att jag gjorde så fina (?) mackor och jättebra lunch till honom jämfört med alla andra som hade så onyttiga luncher och så sa hon massa exempel. Men Kaleo hade bra smörgåsar och hälsosamma mellanmål sa hon. Kul att höra!
Inte för att det är jag som bestämmer vad som ska vara i deras lunch utan jag gör liksom lunchen av det som vi har hemma som Carol och John handlar, men i alla fall :-)

Pilates

Svetten rann (som vanligt?) idag på pilatespasset, jisses. Nancy körde hårt med oss på slutet!
Vi gjorde ett lite annat pass idag för lite omväxling. Det var som olika stationer med olika övningar och i mitten av rummet hade vi radat upp en massa halva bollar. Vi stannade var och en på en station i typ 1-1,30 minuter, kommer inte ihåg och sen bytte vi. Efter ca var tredje station skulle vi upp på bollarna och springa för att träna cardio. Vad heter det? Men ja, träna lite kondition och förbränna lite och sådant ;-)
På slutet då vi gått runt ett varv skulle vi upp på bollarna och springa. Sedan ner och göra armhävningar, sedan upp och spring och sedan ner och göra hundreds. Man ligger på rygg och kurar ihop sig lite med höfterna lyfta från golvet och så ska man andas in 5 och sen ut 5 tills man kommit till hundra. Jättejobbigt. Sedan skulle vi upp och springa (tror vi sprang 1 minut varje gång) och så ner igen och simma och sedan upp en sista gång. Jobbigt kan jag tala om för er att det var! ;-) Men skönt, jag gillar't!
Så återigen kallade hon mig för fast woman och för Black Knight för att jag är så snabb på bollen ;-)


Nu har klockan tickat iväg så det är dags att pallra sig iväg till skolan för att hämta pojkarna. Får se om de kommer ha nå matcher idag, verkar som att det är regn på gång...


o-(^.^)-o

This is my body. I own it and I like it.


Tack mormor för dom 200:- och 20 lappen!!! ;-)

I Wanna Be A Billionaire So Fricking Bad

Bra låt, Billionaire med Travie McCoy feat. Bruno Mars. Kan inte sluta lyssna på den, den är så skön :-)




Och så en annan skön låt som jag heller inte kan sluta lyssna på, Itchy Daze - Monster




Gårdagskvällen var trevlig! Var ut med Marli och hennes kompis Sofia och den nya Au Pairen som ska ta efter henne (efter Sofia) Alexander. Alla från Sverige. Vi träffades först och hängde hos Marli och sen drog vi ut och dansade. Kul kul!


Alexander, Sofia och Marli





När vi tyckte att vi var klara så blev det nattkäk på Denny's. Pannkaka och lökringar. Gottit! ;-)


Idag har jag haft Au Pair möte och det var planerat att vi skulle få fotmassage. Men då vi kommer dit säger dom att det inte bara är fötter utan helkroppsmassage. En timme, mmm najs! Och vi fick nå discount så vi behövde bara betala $20 var i stället för $25.
I alla fall så var det riktigt riktigt kanonskönt! Lite skumt att få rumpan masserad dock, hehe.
Massagen var hur som helst väldigt avslappnande och det kändes kanoners, underbart! Speciellt i nacken och fötterna! Så gjorde han som masserade mig någon supertwist med mig. Han lyfte upp mitt ben, drog det lite åt sidan, lyfte upp knäet och drog/lyfte upp benet åt liksom motsatt håll och uppåt och jädrar vad det knäckte i ryggraden nerifårn och upp. Riktigt härligt, men själva ställningen kändes jäkligt skum. Men jag lät huvudet kopplas bort och bara låta kroppen vara avslappnad. Jag vet inte om någon gjorde den där twisten med någon annan, ingen som jag frågade hade blivit knäckt så.


Ne kanske man ska ta och se om man ska ta och beställa ett par converse... :-)

Mycket Motion Tar Ut Sin Rätt

Jisses så himla trött jag är! Klockan är typ tio i fem på eftermiddagen och jag har nyss kommit tillbaka hem!
Simmade på hårt, och bassängen var 50 meter så man tog liksom i extra mycket. Mina armar blev helt slut. Får se om man har någon träningsvärk imorgon!
Så efter dagens motionsrundor (löpning och simning) är jag nu redo för en liten tupplur.


Pratade även lite med mina små älsklingsflickor Alice och Clara idag. Åh sötnosarna. Saknar dom så mycket! :'-)

Vet Ni Vad?

Idag jobbar jag inte alls mycket. Jobbade si sådär 45 minuter imorse och sen så sa John att han kunde promenera pojkarna till skolan och även hämta upp dom senare! Så jag kommer inte börja igen förrän runt 6 pm då John och Carol ska på någon Casino night inom baseballen. Så jag är nästan helt ledig! Och i måndags med var jag ledig, härlig vecka! :-)

Och vet ni vad? Jag märkte nog allt att jag haft semester ett tag då vi väl var hemma igen. För i tisdags då jag skulle tvätta och är på väg att sätta igång den andra maskinen kommer jag på att jag inte hade i tvättmedel i den förra tvätten. Haha. Så då blev det bara att tvätta om! Jag bara kände det då jag avr på väg att fylla på tvättmedel att det här kan jag absolut inte komma ihåg att jag gjorde på förra tvätten... ;-)


Var ut på en springrunda förut, skönt skönt. Fast det kändes lite trögt. Har väl inte kommit tillbaka till flytet riktigt än + pilates igår.
När jag kom tillbaka igen och var på väg att duscha fick jag ett sms från Peggy som undrade om jag ville följa med och simma lite senare. Så visst sa jag, skippade duschen och nu sitter jag väl mest och väntar på att klockan ska bli så pass mycket så jag kan åka till Peggy. Hennes värd pappa skulle hämta upp oss halv tolv. Har inte simmat på hur länge som helst så det ska bli skönt!

Sedan blir det väl lunch och kolla i lite affärer vill jag också göra.
Vill köpa ett par converse, låga :-) Sen så finns ju fortfarande Toms skor kvar på listan som jag måste införskaffa. Så ett barn någonstans i världen kan få ett par nya skor! Hihi.


Jag tar och avrundar här med att säga GRATTIS TILL LILLA KUSIN WILLE som idag, fredag den 16:e fyller 4 år! Grattis på dig söting! :-)

Torsdá

Haha åh... Tror ni att disken var gjord imorse eller? Nepp... Men jag är ju inte förvånad, jag hade nog blivit mer förvånad om den vart borta!
Undrar om man ska ta tag i den, jag vill inte se det + att det måste städas åt den stackars lilla fisken men för att göra det måste jag rensa undan först!


Pilatesen idag var inte allt för jobbig, rätt "slö" men trots det så svettades jag gärnet. Vet inte vad jag gjorde som började svettas så! Men det är ju bra, har jag väl svettats tillräckligt för idag!
Vet ni?! Det är bara 4 veckor kvar av "skolan"! Buhu, så himla trist! :-( Vill inte att det ska ta slut!

Efter pilatesen så blev det såklart Jamba Juice med Marli och massa babbel! Sedan kikade vi lite på Old Navy och jag hittade två supersköna linnen som jag bara var tvungen att köpa!
Skulle sedan åka och kolla på converse men så ringde Carol och sa att de ringde från pojkarnas skola och sa att Kaleo inte mådde så himla bra.
Så vid halv ett hämtade jag honom. Han mår nog rätt bra men är lite snuvig och hostig.


Tihi! Tror man kan ana min ömsna rygg också, den är typ fläckig :-P

Kundalini

När jag kom ner i köket imorse var min första tanke men ne, skojar ni med mig?!
Det är nämligen så att min familj här ibland, läs oftast, en tendens att inte sköta disken direkt efter en måltid. Och oftast står det kvar över natten. Och oftast är det inte så himla mycket så jag tänker jaja, whatever och så diskar jag. Jag står liksom inte ut med att ha massa disk stående. För det första tycker jag det ser så ofräscht ut och för det andra så känner jag mig "stressad", eller något, av att se det!
Så det här var vad det första jag såg när jag kom ner:



Precis vad man vill se på morgonen ;-)
Och om det nu är så att man inte orkar eller inte känner för att
diska så kan man väl åtminstone skölja av/ur tallrikar och
kastruller och sånt och lägga bestick i blöt?
Det är ju inte såå jobbigt.


I alla fall så gick mina åh-skämtar-ni-med-mig-känslor över när jag vände mig om och såg en liten notis där det stod att jag skulle lämna disken så skulle Carol göra den på kvällen.
Då kände jag mig lite lättare i sinnet och så tänkte jag att men äh, jag kan ju lika gärna göra den då. Men så tänkte jag en gång till och och bestämde mig för att inte göra den och ge dom möjligheten att göra disken ;-)
Det slutade ändå med att jag diskade hälften av det, om inte lite mera. Hade ändå inget bättre för mig!


Idag har faktiskt varit en riktigt skön och lättsam dag! Den har flytit på bra.
Hade yoga på morgonen och när jag kom tillbaka hem bytte jag om och tog med mig Coco på en springrunda runt sjön. Sedan dusch, lunch och dator och slutligen hämta pojkarna från skolan.
Och dom har varit riktigt snälla idag, inget bråk mellan dem vilket har varit skönt. Jag lät de leka ett bra tag då vi kom hem istället för att tjata om läxor för de hade inga träningar eller matcher. Och när jag efter kanske två timmar sa till att Kainoa måste göra läxorna satte han sig snällt och fint och gjorde det. Sånt gillar jag! :-)
Sedan kom Kaleos klasskompis över så då gick de alla tre över till hans hus och i ca 45 minuter hade jag huset tyst och lugnt innan det var dags att åka till kyrkan (kids small group).

Yogan idag var riktigt intressant. Vi gjorde något som kallas kundalini, vilket betyder "energy rising". Man tar liksom och "lyfter" energin ända nerifrån fötterna, upp genom höfterna genom ryggraden och "ut" genom huvudet. Och det är ungefär som de fyra årstiderna.
Så vad gjorde vi?
Jo, våran fröken satte igång värsta energiflödande musiken på hög volym och sedan skulle vi bara dansa typ som galningar, fast på ett och samma ställe (hösten, med alla löv som skiftar färger och ja, hur fint och "vilt" det är). Vi skulle "wiggle" våra händer och armar, och fötter och ben, och ja, vara helt lejalös ungefär. Det är rätt svårt att låta det gå för att tankarna i huvudet säger att det här är weird, sluta upp med det, det är ju pinsamt. Men det är väl en av orsaken varför man ska träna på det, för huvudet hindrar än från så mycket, att släppa taget liksom.
Sedan skulle vi kuffa/trycka ut energin uppåt och utåt sidorna och neråt och försöka "växa" också det till musik (vintern, mörker lite mer stillsamt kanske men samtidigt inte).
Som våran lärare sa. Föreställ er ett frö som man sår. För att kunna växa måste det först bryta sig ur skalet. Och eftersom det är i jorden befinner det sig i totalt mörker så för att komma upp till ljuset måste det "trycka" utåt sidorna och uppåt för att få rum och knuffa och trycka och knuffa och trycka. Och slutligen kommer det nå upp till ljuset och blomma och ta sig ur från det trånga mörka!
När vi gjort det så skulle vi sätta oss ner och känna efter hur det kändes och "se på" hur kroppen anpassar sig till vad den behöver göra. Känna hjärtrytm gå ner och koncentrera sig på andingen osv. (Våren, det börjar blomma igen och man ser sig om och njuter av det som händer och vet vad som väntar en ungefär)
Det sista vi skulle göra var att lägga oss ner och inte göra någonting, bara vara. (Sommar. Då allt bara är. Allt är i blom och det bara är, och vi bara ligger där och njuter och observerar).
Det handlar väl tillstor del också att hitta en balans mellan yin och yang!
Det svåraste med allt är att låta tankarna gå. Speciellt då man ligger där och ska försöka att hålla huvudet ifrån att berätta historier om sånt som hänt eller som väntar en, vad som måste göras osv. Nu är det ju så att det inte riktigt går att absolut inte tänka alls men man kan ändå kontrollera det, med träning. Om man bara ligger där och känner efter vad kroppen behöver, hur den känns och hur det känns att andas. Att andas in känns på det här sättet och andas ut känns på ett annat sätt och så.
Men innan man vet ordet av så oj, sluta tänk. Då ligger man där och berättar sina historiet i huvuder utan att man ens kommer ihåg att man började tänka på något.

Mycket babbel va? Och ni tycker nog att det låter jättefånigt och det kändes inte fullt "normalt" heller att stå där och bara röra sig och flaxa runt. Ska nämna att vi under hela tiden skulle ha ögonen stängda för att koncentrera oss på ossa själv och för att man inte ska känna sig iaktagen och hämmad typ. Dörren var till och med låst för att ingen skulle komma in och undra vad fasn vi höll på med ;-)
Min förklaring av allt vi gjorde var nog inte så bra heller och kanske invecklad. Men ibland är det svårt att beskriva.
Det är  svårt att förklara men det kändes bra. Det är en sådan där grej som hur mycket och hur länge jag en skulle prata om det och försöka förklara hur det känns så kan den som inte provat förstå. Man måste liksom "erfara" det själv. Man hamnar som i sin egna lilla värld och man känner sig "released".
Jag tror vi kommer göra det där någon mer gång vilket jag hoppas för det är svårt att släppa lös första gången och bara låta kroppen göra vad den känner för att göra. Så jag tror att om vi gör det igen kommer det att kännas annorlunda och ännu bättre. Inte lika "fånigt" ;-)


Svårt Att Prata?

Titta här:


Bläck på väggen!
Och det är inte Coco. Eller det var hon som tuggade sönder pennan.
Men den skyldige till detta var Kainoa!
Han hade plockat upp själva bläckgrejen och kastat på Kaleo,
och tjipp flög det på väggen!
Vilket han såklart inte erkände själv utan det är ju inte så svårt att
lista ut att Coco inte har orsakat det där.


Vill ni se en annan sak?


Är den inte söt?! :-D
En liten souvenir från Costa Rica. Jag tycker den är lite cool!



Just ja... Ska visa er en annan sak, gjort av Coco i måndags:


Hahaha. Ja vad säger man?
Vi har en doggie-door och det var en regnig dag. Så Coco hade väl haft kul på baksidan ;-)



Idag på Kaleos match så satt jag och pratade med två mammor. Och så frågade den ena var jag var ifrån och då berättar hon att hennes svärmor också är från Sverige, Norrköping. Och efter en stund vem kommer inte då? Jo hon.
Så vi pratade lite. Kändes asskumt! Kunde knappt prata svenska kändes det som. Jag var liksom tvungen att tänka och typ säga om för jag började typ säga nån sak som man säger på engelska men kommer på att så kan jag ju inte formulera mig på svenska. Stakade mig typ. Haha. Jag vet inte... jag gillar den engelska/amerikanska klangen bättre än svenskan. Vet inte vad det kan vara? Engelska låter mer vänligt typ ;-)

Oops, Inte Bra

Fullt hus här, fyra vildingar till pojkar härjar här ;-) Tar ett tag att få dom att göra det dom blir tillsagda att göra. Har i alla fått dem alla att byta om till baseballkläderna! Och så har alla fått i sig lite mellanmål. Nu till det svåra, läxorna innan vi måste åka! Hmm...
Och vet ni vad? En söndertuggad penna och massa bläckstänk på väggen. Och jag får inte bort det. Inte för att jag provat så mycket, vill inte göra det värre för det är liksom halvtorkat och ja... Det sitter där det sitter.

Hemma Igen!

Jag vet inte, funkade länken för er i förra inlägget? Det gjorde den inte för mig, testade nyss...
IFALL den inte funkade så kan ni prova HÄR istället och så är kalendern på vänster sida!

Nu är man tillbaka i OC/Kalifornien igen. Kallt och trist väder. Regnade imorse och så var det runt 15 grader. Brr. Det känns väldigt kallt efter att ha spenderat ca 10 dagar i värmen, mellan 30 och 36 grader!

Rätt så skön dag i alla fall, är ledig för Carol är hemma! Är rätt trött dock. Landade i L.A. halv ett inatt och så tog det ett tag att gå igenom kontroller och så.
Ställde klockan på åtta för att jag bestämt mig för att gå på yogan trots att det blev väldigt sent i säng. måste komma tillbaka "on track" igen. Trots ett relativt lätt och skönt yogapass kändes det ansträngande och jobbigt. Har ju inte strechat eller tränat på hela tiden och itne ätit såå hälsosamt + gratis drinkar i baren. Så... Stor skillnad med veckan som var innan vi åkte för då var jag såå duktig med träning och mat. Nu får jag börja om igen, känns ju jobbigt om det varit bra och så gör man ett litet uppehåll och då man börjar igen så går det trögt liksom. Jaja, det ska nog bli som vanligt snart igen! ;-)

Hade ju förresten post från farmor och farfar! TACK så jättemycket! Gott godis farmor! Och boken "You know you are Swedish when..." var ju störtkul, stämde ju rätt bra! ;-)


Vill tillbaka till Costa Rica! Buhu! :-)

Lördag 10:e April

Tryck Här här här (öppnas i ett nytt fönster) så kommer ni till min bilddagbok på bilddagboken.se där jag lagt upp en del bilder under veckan som gott här i Costa Rica, mellan 2:a april och 10:e april :-)

Igår så åkte vi tillbaka till La Fortuna och stannade där över natten. Hade en superbra gårdagskväll. Kände mig inte alls redo för att åka till San Jose idag. Det är liksom slutet på semestern, imorgon åker vi hem igen, till OC! Buhu ;-)
Så nu sitter jag alltså i San Jose och i vårat fjärde hotell under den här resan!

Idag har vi vart på en liten tripp till ett vattenfall i regnskogen. Var en himla lång "trapp-väg" till själva vattenfallet. Jobbigt när vi skulle tillbaka. Tänk er att gå i en trappa i typ, 10-15 minuter kanske! Men det var fint runt omkring så det var väl inte så illa + att man hade svalkat sig i vattenfallat, typ. Inte riktigt i vattenfallet men nära. Det var uppfriskande. Ska lägga ut nå bilder sedan då jag har fått dom från Carols kamera!



:-)
Vill ni ser mera, gå in på min bildis!

Älskar

... att vi har gratis drinkar här på hotellet. Sitter i lobbyn all by myself tänkte jag säga men det är en del andra folk här men ingen som jag känner. Så jag måste alltså gå hit för att kunna ansluta mig och så tyckte jag att jag kunde passa på att dricka lite goda drinkar! Hihi.

Var ute och åt ikväll och för första gången i mitt liv provade jag på sushi! Om man bortser från gravad lax på julafton då. Fast det var inte så stor skillnad för jag beställde en Philladelphia Roll (vilken jag inte visste var sushi) men den har rökt lax och det var faktikst riktigt gott! Har altid tyckt eller tänkt att sushi är "snuskigt" för att det är rå fisk! Men det var gott, smakade Carols med som var någon annan fisk och den var helt OK den med. Så jag antar att det inte var sista gången jag åt sushi ;-)

Flickorna har vart lika på mig idag. Älskar dom små sötisarna. Vill ta på mig hela tiden ungefär, awe :-)
Så lät jag dom sminka mig idag, vilket slutade med att både Kaleo och Kainoa ville försöka med. Fast Kainoa ville göra mig till en krigsmålare ungefär med blåäga och Kaleo ville måla ett spöke och en fjäril på mig. Men han målade fakitkst "riktigt" med, han försökte lägga på ögonskugga och mascara ;-)

Förresten, min hud i pannan har börjat lossna! Underbart! Höll på dra bort lite idag så nu har jag rosa hud från hårfästet till några centimeter ner och sedan brunt. Yey! Haha. Nåja, får vä försöka sola bort det! Min rygg och mina axlar kommer väl förmodligen ömsa massor. Too bad att man inte når så bra bak på ryggen!

Ska gå in på min tredje drink nu snart. Hihi! Soo good! :-) See ya!



Kaleo



Min kompis, Hayley. Mellanflickan!



Boysen i poolen



Hur söt får man bli? Hazel, minstingen!

Uppdatering Från Tamarindo

Åh jag har det så underbart bra här! Livet leker!
Vet ni hur bra det verkligen är?! Hotellet vi bor på nu i Tamarindo är all inclusive!!! Frukost- lunch- och middagsbuffé! Gratis drinkar i baren och hotellet ligger alldeles vid stranden.
Så jag sitter i en solstol vid poolen nu så här på kvällen, midagen är i full gång bakom mig och man kan höra musik och vågorna från havet. Så utomlands! Det är verkligen semester!
Carols brorsbarn är så grymt söta och goa! Tre flickor på typ 8, 5 och 4. Och de två minsta är mina bästa kompisar nu! Speciellt den mellersta! Hon vill vara nära mig hela tiden. De är verkligen så supersöta! Kommer sakna dom jättemycket!
Den minsta kallar mig för "mami" och "bigsister". Och så när vi badade i poolen härom kvällen höll vi på prata om vad vi var för djur så frågade jag vilket djur jag var och då sa den minsta att jag var en svan för dom är vackra ;-) Ne dom är så roliga!

Har som ni kanske märkt inte avrt ute på några dagar men det är bara för att det enda som inte är inkluderat  här är internet men nu har jag köpt det för tre dagar. Så jag får passa på att uppdatera lite.

Det är ruggigt varmt här kan jag tala om för er. Nu på kvällen är det riktigt skönt men på morgonen och under hela dagen är det såå varmt! Men det är bra! har ju givetvis bränt mig lite på ryggen och rumpan. Men det svider itne så mycket nu. Carol har bränt sig ännu värre, jisses.

Idag (tisdag) var vi alla ut på en fyrhjulingstrip! Kulit! Mellanflickan fick åka med mig, eftersom hon typ tingade mig, den sötnosen! :-)
Vi bev väldigt smutsiga av allt vägdamm må jag säga, mitt vita linne blev alldeles brunt och solen stekte på oss mend et var härligt. Vi åkte omkring i typ "skogen" och på stranden och till slut kom vi fram dit vi skulle åka "zip lining", vad är det? Typ linbana..
Var en toppendag, har så kul här och jag känner mig verkligen som en familjen här! :-)

I lördags var vi ju ut på forsränning och det var superduperroligt! Så himla fint, vackert! Som paradis! Och för första gången i mitt liv såg jag en sengångare! Hihi!
När forsränningen var klar och vi kom tillbaka till hotellet var det dags att åka vidare från La Fortuna till Tamarindo och det tog väl ca 4 timmar!

Åh jag vill aldrig åka härifrån :-) H'nder mycket roliga saker här!
Inatt blev det bara 3,5 timmar sömn för mig coh Carol. Vi var ute och drack och dansade och klockaj åtta imorse blev vi upplockade för fyrhjulingsturen! ;-)

Hmm jag undrar om det är något som jag glämt att ta upp?
För några minuter sedan kom det fram en tvättbjörn och stirrade på mig, han var typ kanske 4 dm från mig. Söt!

Jag tror jag vet vad jag vill göra föresten, innan jag utbildar mig och skaffar "riktigt" jobb. Jag vill göra nåt inom turism, typ guide eller något i andra länder. Något spännande! :-D Typ forsränningsguide eller något!



Första kvällen då vi kom till Tamarindo
Yey jag är myndig igen!
Grasshopper och Piña Colada



En liten tvättis



Aaahhh :-)



Beach








Dom där bilderna får avrunda inlägget. Så får vi se när vi "hörs" nästa gång! :-)

La Fortuna

Framme i Costa Rica! :-)
Just nu befinner vi oss i La Fortuna och här är varmt och fuktigt. Det ligger uppe bland bergen typ, nära en vulkan. Är väl därför som det är rätt molnigt och regnigt, för att vi är rätt högt upp.
Imorgon ska vi åka vidare till Tamarindo där vi ska vara typ resten av tiden, näsra stranden! Så vi ska bara spendera en natt här där vi är nu!


Den röda cirkeln runt San José är dit vi flög.
Den blåa cirkeln är där vi är nu, La Fortuna och den gröna cirkeln är Tamarindo,
dit vi ska imorgon!


Så när vi kom fram hyrde vi en bil och körde upp till La Fortuna, tog några timmar och jag var så trött för jag kan inte sova så himla bra på flygplan. Somnar, vaknar, somnar, vaknar osv. Men jag ville ju passa på att se naturen här så jag kunde ju inte sova!
Det är väldigt fint här, mycket grönt och kulligt/bergit och mycket olika träd och växter!
Husen är väl inte så himla mycket att skryta om, inte så bra standard.
Hotellet vi är på däremot är jättemysigt. Jättefint och de har en liten pool och så en hot spring pool. Varmt vatten som är redan är uppvärmt av "jorden" liksom. Såå skönt!
Jättemysiga stugor, vi bor i en liten stuga!
Ska väl lägga ut nån bild men de flesta tror jag att jag kommer lägga ut på bilddagboken och länka dit, om det går bra? Annars får ni säga till! ;-)

Flygresan gick bra. Haha! Började packa typ... en och en halv timme innan vi skulle åka till flygplatsen. Bra jobbat! ;-)
Så himla styggt! Var ju 1:a April igår = April Fool's Day...
Så var vi hela familjen och åt god mat på en jättefrän italiensk restaurang och då vi ätit färdigt kommer ett helt gäng av servitörerna med ljus och en rätt stor bakelse med grädde och strössel på och börjar sjunga och klappa jättehögt, eftersom det var min "födelsedag"! Hahah jag dog!
Då hade Carol alltså spelat mig ett spratt, om man kan säga så. Hon hade sagt åt personalen att jag fyllde år.
Haha åh, jag blev sååå himla röd i ansiktet. Det var väl inte det att jag tyckte det var pinsamt utan att jag bara inte fattade vad som försiggick. Det enda jag hade i tankarna var typ, men shit dom har gått till fel person vad ska jag göra?!
Haha, herregud! ;-)
JUST JA! Får inte glömma säga att jag träffade två svenskar på flygplatsen! De stod bakom oss i kön då vi skulle checka in bagaget. Så jag försökte tjuvlyssna om de pratade svenska och så frågade jag. Kändes jättekonstigt att prata svenska bara så där. Kändes inte om att jag kunde, haha.

Planer inför morgondagen har vi också! Vi ska nämligen på forsränning! Ska bli spännande och kul! :-D Tio i elva kommer vi bli upplockade och så kommer vi väl hålla på i ca 4 timmar eller något. Och efter det skulle jag väl tro att vi beger oss till Tamarindo!

Jaha, ni vill se några bilder eller?


Finns en söt liten papegoja här som kan prata och skratta!



Våran lilla stuga!



Blomma









Hot Spring







Middag! Kyckling i ananas, mumsigt!
God sås - typ cocos eller något och så cashewnötter!


Ne nu ska jag väl hoppa in i duschen och sen lägga mig och sova! Trött! Har även en liten huvudväsk som ligger och gror där bak, nog för lite sömn föregående natt + massa värme!
Ne vi hörs lite senare! :-) Tjingen!

En Sjö I Handväskan!

Nyss vart ute på en liten springrunda runt sjön, skönt skönt! Härligt att springa i mörkret! Mycket kallt dock, höll på frysa ihjäl då jag gick dit, som uppvärmning alltså. Brr. Okey, kanske inte riktigt frysa ihjäl men gåshud hade jag och jag var så där spänd som man blir då man fryser.
Blev lite skönare då man började springa och fick upp värmen i kroppen! :-)
Så nu sitter jag och mumsar en cranberry apple walnut salad, ruggigt gott, älskar den salladen! Fast nu är den typ slut ;-(

Åååh vet ni vad som hände idag?!
Jo heeeela min proteindrink läckte ut i min handväska, typ 2,5 dl. Det låter kanske inte så mycket men i min handväska var det mycket! Och det upptäckte jag då jag kom fram till pojkarnas match. Yey!
Det liksom droppade från handväskan, min tröja blev blöt och det droppade på skorna och mina händer blev kletiga och i väskan var det en liten sjö av gul vätska som mina saker badade i.
Efter ca 45 minuter (efter att ha släppt av ena pojken som följde med hem på hans match på en annan park) kunde jag äntligen åka hem med Kaleo och slänga handväska, börs och en annan "börs" som jag har mynten i i tvättmaskinen, det stank ju banan-protein-drink.
Nu vet jag ju inte om det är tänkt att man ska tvätta sådana saker, men det gjorde jag i alla fall. Och det verkar som att det fungerade rätt bra. Bra där, guess-plånkan i tvätten!
I alla fall! Måttligt irriterande det är då det läcker saker i handväskan! Man känner sig ju så hjälplös. ;-) Men jag är i alla fall lättad över att min bok inte blev mer blöt än vad den blev! Pjuh!

Ne det börjar kanske bli dags för att hoppa in i duschen, kanske kanske. Försöka komma i säng lite tidigare än vad jag gjort de andra dagarna den här veckan. Längtar till pilates imorgon ;-) Hihi.

RSS 2.0